REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Curtea de Justiţie a UE obligă România să recunoască căsătoria unui cuplu gay

Curtea de Justiţie a UE obligă România să recunoască căsătoria unui cuplu gay

Replica API 6 iunie 2018 | 00:18 461

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis marţi că România trebuie să recunoască juridic căsătoria unui cuplu format dintr-un cetățean american și unul român, încheiată în Belgia.

Potrivit deciziei anunțate prin comunicat de presă al Curții, noțiunea de căsătorie include uniunea între persoane de același sex.

„Deși statele membre au libertatea de a decide dacă autorizează sau nu căsătoriile între persoane de același sex, nu pot obstrucționa libertatea unor cetățeni rezidenți ai Uniunii Europene refuzându-le căsătoria cu soțul de același sex, dintr-o țară care nu este membră a UE", se arată în comunicatul curții, potrivit Hotnews.ro.

Statele membre ale Uniunii Europene nu pot împiedica libertatea de şedere a unui cetăţean al Uniunii prin refuzul de a acorda soţului său de acelaşi sex, cetăţean al unei ţări non-UE, un drept de şedere derivat pe teritoriul lor, a stabilit marţi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în cauza privindu-i pe cetăţeanul român Relu Adrian Coman şi pe partenerul său de acelaşi sex, cetăţeanul american Robert Clabourn Hamilton, informează un comunicat al Curţii cu sediul la Luxemburg, potrivit Agerpres.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o clasa conducatoare condusa de sociopati si depravati sexuali, ce pula calului sa te astepti de la ei in afara de a incerca sa polueze normalitatea cu bolile lor mintale
0
1
ce i mai place goanga lu relu
0
0
Dupa fetzele lor se vede ca sunt bolnavi
4
1
fugiti,scapa care poate,cat de curand va devenii obligatoriu sa devii bulangiu ,unde esti tu tepes doamne sa pui mana pe fetitele astea si sa le promovezi in tepe inalte introduse prin dos si lasate sa iasa pe gura sau pe acolo
3
1
Radu Mazare, vrei sa fii sotia mea ?
3
0
bai oameni buni...daca lu petre daea ii place oaia, atat de mult, poate si intim, acum tre sa legalizam sau o poata lua si de nevasta? nu poate sa o regleze el in patul lui acasa fara sa stim noi si fara sa vedem?
3
1
este un lucru normal, inca din perioada romana. Nu sunt homosexual, dar detest cretinii cu prejudecati, care au un singur cromozom si ala atrofiat!
4
10
Homosexualitatea este impotriva firii. In vechime existau homosexuali dar pentru ei exista o singura pedeapsa nicidecum drepturi. Exista homosexualitate si la animale dar asta nu inseamna ca este natural. Societatii homosexualitatea face rau.
13
5
care o fi romanul
3
3
daca ei vor sa ia la mue ,,treaba lor,,,dar sa nu ma puna sa fac sex cu maicasa.
4
6
Asta inseamna ca Uniunea Europeana si toti satelitii ei inclusiv cei care au dat hotararea sunt niste homosexuali nenorociti iubitori de penis. Asta inseamna oare civilizatie si diversitatea?...poate pentru eu cand schimba ciocanele intre ei! Nu sunt altceva decat niste indivizi sau individe bolnave psihic si endocrinologic care incearca si pe noi sa ne corupa sa devenim bolnavi ca ei!
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369