REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Curtea Supremă l-a scăpat pe Valentin Preda de dosarul de trafic de influență, dar l-a lăsat fără bani!

Curtea Supremă l-a scăpat pe Valentin Preda de dosarul de trafic de influență, dar l-a lăsat fără bani!

Mirela PASCAL 9 decembrie 2023 | 00:00 6727

Fostul secretar de stat, Valentin Răducu Preda, trimis în judecată pentru trafic de influență, a scăpat, definitiv, de dosar. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a făcut un cadou suprem, de Sărbători, și a tranșat, definitiv, dosarul în care fostul politician a fost acuzat de trafic de influență. De-acum înainte, Preda poate dormi liniștit, dar va trebui să-și golească și conturile!

Curtea Suprema l-a scapat pe Valentin Preda de dosarul de trafic de influenta, dar l-a lasat fara bani!Valentin Preda

Valentin Preda a fost trimis în judecată, în decembrie, 2020, acuzat fiind de trafic de influență. Preda i-ar fi cerut 750.000 de euro reprezentantului companiei care executa lucrările de extindere a rețelei de metrou din București, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, secțiunea Parc Bazilescu - Străulești. În schimbul banilor, Preda trebuia să-și folosească influența pe care o avea asupra decidenților din Ministerul Transporturilor, astfel încât investiția la lucrările la Magistrala 4 de metrou să fie menținută pe lista de priorități a guvernului și să nu existe probleme cu finanțarea lucrărilor. 

Preda a beneficiat de legea favorabilă

Atât pe fond, cât și la apel, Valentin Preda a beneficiat de legea penală mai favorabilă, în sensul că s-a încetat procesul penal pentru infracțiunile care i-au fost aduse de procurori, ca urmare a prescripției faptelor.

Curtea Suprema l-a scapat pe Valentin Preda de dosarul de trafic de influenta, dar l-a lasat fara bani!sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție

Concret, vorbim despre săvârşirea infracţiunii de trafic de influentă, săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influență (2 fapte), săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. I-au fost, însă, confiscată suma de 661.613 lei şi suma de 1.175.879 lei, dobândite ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de complicitate la trafic de influență. Chiar dacă decizia a rămas definitivă în iunie 2023,  DNA  formulat recurs în casație, la Curtea Supremă. Pe 7 decembrie a.c., judecătorii instanței ierarhice au respins, ca nefondat, recursul în casaţie declarat DNA împotriva deciziei penale nr. 1151/A din data de 7 iunie 2023 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală. Decizia este, din nou, definitivă, iar procurorii nu mai pot uza de altă cale extraordinară de atac.

Valentin Preda a fost 7 ani secretar de stat

Valentin Răducu Preda a fost secretar de stat în cadrul ministerului Transporturilor timp de aproape 7 ani, în Guvernul Ponta I, cât și în ministerul condus de Ludovic Orban în Guvernul Tăriceanu. El a fost numit prima dată de Miron Mitrea, a plecat, apoi a revenit pe funcție. La finalul anului 2009 devenea membru în Consiliul de Administrație al Porturilor Maritime Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va de obicei penalii din justiție... specialii tarii ...cei mai corupti si bine plătiți...
1
0
Sa-i faceți una mica,toți ăștia de comentați aiurea! Îl știți voi? Îl cunoașteți? Nu e și asta m******n? Ați fost cu el la furat și nu v-ați luat partea? Comentați deciziile judecătorilor,aia l-au judecat! Nu s-a judecat singur!
3
5
Judecatorii...aparatorii "PERFORMANTILOR " din Romania ...
5
1
Nu trebuie ucis un judecător/ p******r pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal, trebuie exclus din magistratura definitiv, confiscată întreaga avuție, fără drept de pensie și închisoare 50 ani.
11
2
Pana nu va fi ucis un judecator corupt care scapa hoti ca cel din articol ni se va schimba nimic.
8
2
Asta din articol este un jeg uman. In minister avea birou in alta aripa.....
10
3
Sunteti niste imbecili fara ocupatie majoritatea care comentati aici fara sa aveti habar de nimic. Vali e un OM extraordinar, muncitor, de cuvant si serios. Pacat ca citesc presa oamenii fara ocupatie si cu prea mult timp liber ca sa comenteze aiurea
7
19
Tembelul ăsta de Vali p***a se credea șmecher pe vremea lui Dragnea. O ardea cu polițistul judiciar de la anticorupție pe nume Manolachi. Manolachi dădea informații din dosare, le poza și i le dădea lui Vali cel performant ca să înștiințeze inculpații din dosare. Până într-o zi când au pus coșul pe Manolachi. N-a durat mult și l-au înhățat și pe Vali cel performant.
20
2
Cel mai bine din toată gașca este vrednicul Gabi Stan. Dacă Gabi Stan nu detalia pr0cur0ril0r DNA circuitul banilor în dosarul Polaris, scăpau toți. Lui Gabi Stan i s-a ridicat sechestrul pe bunuri, conturi la recurs, iar frații Mazăre au luat condamnare. Acum, Gabi Stan ridică ditamai blocul de 10 nivele pe faleza de la Cleopatra. Agariciul ăsta de Gabi Stan stă cel mai bine dintre toți. Piticul ăsta descentrat de Gabi Stan i-a băgat pe toți la beciul domnesc. Împreună cu un alt bou, Făgăbou.
21
1
oamenii care isi vad de treaba, ca sa-si duca zilele, impart luna de luna banii. achitarea unor smecheri, sint un p***t exemplu ptr tineretul si asa debusolat. iata cine contribuie la edificarea "romaniei educate"! maritile salariile si pensiile nesimtite!
11
2
Cum PLM numai de alde astia beneficiaza de prescriptia faptelor? Un amarat care furabun ou, e incarcerat cu celeritate. Nu mai zic de magistratii care dau statul roman in judecata, ei judeca si gastiga in instanta salariile majorate. Cred ca ar trebui sa urmam exemplu din fotbal, aducem judecatori din afara tarii.
15
1
Bai trageti pe branci ca sa-mi platiti mie pensia speciala pana la 65 de ani zi de zi sclavie cu vaselina ca eu am iesit la 45 sic sic sic… hahaha
14
2
Incredibil ce justitie avem,toti infractorii scapa cu prescriptia inventata de PSD,iar cei din justitie incaseaza salarii cu sacul si pensii speciale ca sa nu faca nimic Singura sansa a ramas sa plecam toti sa vedem cine le mai plateste salariile
22
2
Blestemați să fiți.
14
3
o prescriptie sa multumeasca parlamentarilor ptr ca ei au dat prescriptiile sumele in lei sunt cca 367 de mii euro nu e clar nu a primit toti banii ceruti ? la cate functii a avut de-a lungul anilor a luat cu siguranta o multime de spagi grase si s-a imbogatit merita sa fii spagar in tara romanesca numai fraierii muncesc si platesc taxe greu de crezut ca era de capul lui si nu dadea dreptul mai departe
23
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436