REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cutia milei… de pe litoral! Notă de plată achitată cu monede de 5 și 10 bani, la o terasă din Mamaia

Cutia milei… de pe litoral! Notă de plată achitată cu monede de 5 și 10 bani, la o terasă din Mamaia

Replica API 4 august 2022 | 22:29 4264

La limita sărăciei?! S-a tot vorbit, în ultima perioadă, despre litoralul românesc, în special stațiunea Mamaia, și prețurile exorbitante de la hoteluri și restaurante. Deși părea că turiștii s-au speriat, iată că luna august a început cu noroc, iar plajele au început, din nou, să fie arhi pline. Dar și localurile... Cei cu dare de mână nus e uită la bani, atunci când vine nota de plată, alții se scotocesc în buzunare până la ultimul bănuț pentru a-și plăti conssumția. Cum este cazul a doi tineri care au servit masa la un local din Mamaia și care au plătit cu mărunțiș de 5 bani, 10 bani și 50 de bani.

Cutia milei a ajuns și pe litoral.. că tot vorbim despre scumpiri în masă! Cei cu dare de mână nu resimt creșterile prețurilor de pe litoral, însă alții, cu care soarta nu a fost așa de blândă, ajung să se întoarcă buzunarele pe dos până la ultimul bănuț pentru a-și plăti nota. La o terasă din Mamaia, de exemplu, doi tineri și-au achitat nota de plată în valoare de de 45 de lei cu o bancnotă de 20 de lei, una de 10 lei, iar restul de 1 leu, 5 bani, 10 bani și 50 de bani. Ospătarul, puțin șocat, a acceptat mărunțișul, pentru că nu avea încotro, mai ales că o parte din bani îi reveneau sub forma de bacșiș. Nu Undeva la 3 lei…

Am mai întâlnit astfel de situații la benzinăriile din țară și din Constanța, șoferii achitând plinul cu monede, în semn de protest față de scumpirile majore la carburanți. Chiar și la bănci au existat situații în care creditorii și-au plătit ratele cu monede de 10 bani și 50 de bani, nemulțumiți că le-au crescut ratele. Așa că, n-ar fi exclus ca și în situația de față să ne confruntăm tot cu o formă de protest față de creșterea prețurilor de pe litoral.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt vaccinat, ma distreaza astfel de articole
1
0
Au consumat si si-au platit consumatia. Monede sau bancnote sunt bani.
1
0
ba cezara,boschetaro,chelneritzele alea lucreaza ptr 1300 lei net pe luna,de la 16 la 2 noaptea.Nu au voie sa stea jos,nu au liber nic macar o zi pe luna.Vine un boschet ca tine la 1 noaptea,bea un ceai,stau dupa tine si nu le dai un leu.Se intimpla la mangalia,maritimo,patroni inculti semianalfabeti. rusinicaaa!i ia cauta fa "reservoir dogs i don.t give tips"poate intelegi ceva. Apoi mai scrie si o vita ca tine ca nu a fost servita bine,trebuia sa i se suga.ue cezara cu lamiie!
1
0
eu cer si 1 leu restul la restaurant, sunt banii mei, ei mi-ar da daca nu am 1 leu?s-a terminat cu baccisul de 5-10% baieti, au venit vremuri grele, dar nu-i nimic ca si voi aveti salarii, negociati marirea cu patronii vostri
2
0
Aia nu sunt bani? Sunt bani munciti si pretuiti.
2
0
Fomistilor! La iarna se cerne faina si cum era aia cu selectia naturala de o cantau provaxerii? O sa muriti de foame frig pe strazi si o sa plangeti ca in 2008 2009. Numai ca ce vine acum... e de 10x mai nasol. Succesuri. Sa va amintiti de ce nu ati iesit sa starpiti popotarimea cu hunere si caschete gaborimea si jandermeria care va pus bocancul pe gura ca sanchi covrig in timp ce iei imprumutau si cumparau ca sa va indatoreze. Invatati din asta pentru urmatorii 10 15 ani.
0
1
Si care e probela ma nesimtitilor ?
1
1
Mai bine plateau cu sticle de aracet. Le-ar fi folosit patronilor de carciuma.
1
0
Cind vad in hipermarcheturi cutiile milei ca in biserici mi se face scirba.Asa a ajuns trara pe mina unor neispraviti care isi umileste cetatenii iar ei o tin intr-un dezmat total. Sictir.
2
0
boschetarii au ramas cu maruntis dupa protestele inutile la benzina.n.aveti bani,mergeti cu trotineta in plm bouarilor.mincati de la lidl parizer cu rosii!
1
0
V ati obisnuit doar cu bacnote mari. Ce importanta are atata timp cat factura s a achitat? Auzi, cutia milei
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218