REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cutremur pe piața asigurărilor: Euroins a intrat în insolvență

Cutremur pe piața asigurărilor: Euroins a intrat în insolvență

Virgil STOIAN 17 martie 2023 | 14:07 1802

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat, vineri, 17 martie, decizia oficială prin care a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Euroins România.

Cutremur pe piata asigurarilor: Euroins a intrat in insolventa"Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația de funcționare a societății Euroins România, constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Consiliul a mai hotărât promovarea de către ASF a unei cereri pentru deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății, cu sarcina de a asigura administrarea și conducerea activității asigurătorului și adoptarea măsurilor  necesare pentru conservarea patrimoniului. Atribuțiile conducerii societății se suspendă de drept. Mandatul FGA încetează la numirea lichidatorului judiciar.

La data de 30.06.2022 societatea nu deține fonduri eligibile pentru acoperirea SCR, situație care se menține și la data de 30.09.2022. Pentru restabilirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR) este nevoie de fonduri în cuantum la 2,19 miliarde lei, iar pentru acoperirea MCR fonduri în cuantum de 1,75 miliarde lei. Decizia retragerii autorizației a fost luată în condițiile în care situația Euroins România nu face fiabilă aplicarea unei proceduri de rezoluție.

Decizia Consiliului ASF se bazează  pe o amplă analiză a situației Euroins România. În acest sens, menționăm faptul că, începând cu anul 2020, Euroins a făcut obiectul unor acțiuni intense de control care au avut drept rezultat evidențierea situației reale a societății. Între februarie 2020 și ianuarie 2023, Autoritatea a aplicat Euroins 26 de sancțiuni, soldate cu amenzi totale de peste 16 milioane de lei, rezultate din 17 acțiuni de control. Toate sancțiunile aplicate de ASF societății Euroins România au fost confirmate, pe fond sau definitiv, de instanțele de judecată cărora societatea li s-a adresat în contestarea măsurilor.

Pentru o completă documentare cu privire la rezultatele procesului de supraveghere și control, punem la dispoziție o Sinteză a deciziilor luate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară în legătură cu societatea Euroins România.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Interesele sunt mari, concurenta trebuie scoasa din piata sa plateasca fraierul sume exorbitante pe asigurari. Ati gasit ce ati votat dragi romani. Sa vedem acum cine isi mai permite sa plateasca 5000 lei asigurarea la o masina. Tara bananiera ce suntem.
1
2
Faliment scrie pe service uri!!!Doar cativa vor mai supravietui, printre care si securistii aia de la BLC, omul din umbra care face si desface sa le vezi acu disperarea de fomisti, Centru de daune al Fondului de Garantare direct la ei….nu le ajunge
0
0
tara Caritasurilor! Patru firme au dat faliment, unde sunt banii?????? Bombonel, cumnatelul tau este bine, are la tescherea milioanee??
4
3
Nu ca ne-au cocosat cu preturile????? Sa muriti de cancer la pwla toti!!!
4
3
Președintele ASF 12000 E salariu pe lună, suntem un popor de lași. Pe ei pe mama lor.
18
2
numai iesiti in strada,hastagistilor..... numai vreti o tara ca afara?>>>> bwahahahahahah cata mweeee puteti sa luati !!!!!
16
5
Toată lumea cumpără RCA doar de unde e mai ieftin, fără să se gândească că ei înșiși pot fi loviți de unul cu un astfel de RCA. Și uite-așa ne furăm singuri căciula. Că nu știu cum se face dar fix astea ieftine dau faliment. S-aveti o zi buna!
16
6
Kllaune ai eliminat concurența, rămân doar austriecii pe piața Asirom ,Omniasig plus subsidiarele lor,de ce credeți că scumpesc polițele, concurență ioc
11
3
Am ajuns să-mi fie scârbă de țara in care m-am născut și trăiesc!!! Hoții, Hoții ,Hoții!!!!!! ASF a dormit? Credeți ca va plăti cineva pagubele? SIGUR. Poporul roman. Și la acești vinovați va interveni prescripția!!!!!! La toți escrocii intervine prescripția, cu condiția ca suma furată sa fie foarte , foarte mare! Și sa fie și afiliat politic. Pușcărie cu executare fac dor cei care fură: 3 pateuri, una bucata salam, o găina , …. mărințișuri! Cei care devalizează banci, bugetele locale, primesc pedepse cu suspendare!!! Cel mai bine este sa se modifice Codul Penal!! Modificare care sa prevadă EXPRES: sant pedepsite cu privare de libertate , drastic ,doar furtișagurile pana la suma de 200 lei.
15
1
Kktul @ nu mai câștigă!
7
0
RESPECT!!!!!!!
7
2
securistii mwisti asa de bine ???
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367