CV-ul constănțeanului Silviu Pocora, șeful Oficiului pentru Jocuri de Noroc, ținut la secret de 10 ani
CV-ul constănțeanului Silviu Pocora, șeful Oficiului pentru Jocuri de Noroc, ținut la secret de 10 ani
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMihai-Silviu Pocora, vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a fost desemnat în 2022 de premierul de la acea vreme, Nicolae Ciucă, să exercite funcţia de preşedinte interimar, după ce Tudor Simota a fost eliberat din funcţia de preşedinte. Și lucrează la stat de vreo 10 ani... De atunci, constănțeanul nostru nu s-a sinchisit să-și facă public CV-ul. Nici după ce a fost numit șef la Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc n-a binevoit să-si facă publică experiența profesională și studiile. Se știe că anterior numirii de vicepreședinte, Pocora a fost şef de serviciu în cadrul Serviciului Teritorial Sud-Est, cu sediul la Constanța, al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. În rest, doar din declarațiile de avere aflăm pe unde s-a mai perindat. De ce nu binevoiește marele șef să ne spună ce studii a absolvit, pe unde a mai lucrat?! Pentru că... poate și pentru că așa vor mușchii lui!
Constănțeanul Mihai Silviu este membru al lojei masonice „Ex oriente lux”, potrivit declarației sale de interese, dar și al Asociației române de științe penale. O biografie a lui Pocora este de negăsit pe site-ul instituției pe care o conduce. Și, pentru că Pocora își ține la secret CV-ul și studiile absolvite, am urmărit traseul profesional al lui Pocora din declarațiile de avere.
În 2013, era angajat la Primăria Poarta Albă și la DGASPC Constanța
Așa am aflat că, prin 2013 era inspector principal la primăria Poarta Albă. Averea sa era consistentă la acea dată: avea un Audi și colectase bijuterii de 25.000 de euro și ceasuri de 30.000 de euro. Era atât de dotat financiar, încât își permitea luxul să facă și împrumuturi de 235.000 de euro către diferite persoane. Tot din declarația de avere de la acea vreme, aflăm că a lucrat și la DGASPC Constanța, dar nu ne spune pe ce funcție a activat.
în declarația de avere din 2013, apărea ca și angajat la Primăria Poarta Albă
Din 2014, apare consilier la ONJN și traseist prin instituțiile publice ale statului
Din 2014, el apare ca salariat pe funcția de consilier superior la ONJN, iar împrumuturile de 235.000 de euro dispar din declarația sa de avere, dar îi rămân bijuteriile și ceasurile care ajung la 40.000 de euro. Tot în declarația de avere ne spune că anul anterior, adică în 2013, a încasat venituri și de la APIA-Central, dar și de la Fundația Gaudeamus, unde a întreprins activitate didactică. Următorul an, în 2015, ajunge șef serviciu la ONJN, dar apare și cu venituri de la Direcția Finanțelor Publice București, dar și cu ceva activitate didactică, nu multă, la Universitatea Hyperion din București, dar și la Universitatea Danubius din Galați.
Din 2017, pare să fi rămas fidel Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. În declarația de interese din 2022, când a fost promovat la șefia ONJN, apare faptul că Pocora este membru al organizației Ex oriente Lux, despre care presa scrie că ar fi o organizație masonică.
S-a împrumut 140.000 de euro de la Dragoș Sprânceană
Tot în declarația de avere din 2022, Pocora spune că s-a împrumutat de la omul de afaceri româno-american cu suma de 140.000 de dolari. Este vorba despre Dragoș Sprânceană și soția sa Gabriela. Sprânceană este unul dintre românii de succes din America, producător executiv al viitorului film ce-l are în distribuție pe celebrul Armand Assante. Dragoș Sprînceană a început ca model în prezentări vestimentare, animator în show-uri de televiziune estivale ale Pro TV, barman. Primul lui job a fost la vârsta de 17 ani pe litoralul românesc.
A trecut prin multe experiențe, de la servit în restaurante, la modelling local și național pentru Cătălin Botezatu, terminând cu un job (tot pe litoral) la ProTV la vârsta de numai 20 de ani. A absolvit Facultatea Management Financiar Contabil, la Constanța. Sprînceană este același care, în urmă cu câțiva ani, a plătit în Nuba o factură astronomică în valoare de 1,5 milioane de lei, și a lăsat un bacșiș de 20.000 lei. Sprânceană și soția sa au fost nășiți de Mișu Popescu, un alt afacerist celebru stabilit în Miami, și care a jucat în Miami Bici.
Mișu Popescu, din Miami Bici, cu soția și soții Sprânceană, în Ego
Revenind la Pocora, de precizat faptul că și soția lui, sau fosta soție, Monica, activează la Universitatea Danubius din Galați. Aceasta nu a urmat exemplul soțului său și și-a publicat CV-ul care pare unul… halucinant.
Doar într-un an, în 2014, făcea programul pentru înalți funcționari publici al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, avea o bursă Erasmus la Istanbul, o altă bursă în Islanda, făcea cercetare postdoctorală la Universitatea „Titu Maiorescu“ în București, era avocată, șefa biroului de administrare de proiecte la Danubius, lector universitar la Hyperion în București, lector universitar la „Titu Maiorescu“, lector universitar la Danubius, expert de consiliere într-un proiect european, asistentă manager în alt proiect european și manager de proiect în alt proiect european. În 2015 se ducea la Paris și în Letonia, printr-un proiect de „mobilitate cercetare“.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News