REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Dacă REFUZI să te VACCINEZI anti-Covid, NU te dă nimeni AFARĂ de la serviciu!

Dacă REFUZI să te VACCINEZI anti-Covid, NU te dă nimeni AFARĂ de la serviciu!

Replica API 11 ianuarie 2021 | 13:51 3566

O întrebare tot bântuie gândurile angajaţilor din Constanţa în ultima vreme. În contextul în care a început vaccinarea anti-covid, mulţi cetăţeni se întreabă dacă îşi vor pierde locurile de muncă în cazul în care refuză să se vaccineze. Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19, în România vaccinarea este voluntară și nu e obligatorie. Astfel, în orice domeniu ar lucra, constănţenii pot sta liniştiţi. Nu vor fi daţi afară de la locul de muncă.

Se tem să nu îşi piardă locurile de muncă

Unele cadre didactice din Constanţa sunt îngrijorate că dacă nu se vor vaccina împotriva noului coronavirus îşi vor pierde locul de muncă. “Am primit mesaj, recent, de la conducerea grădiniţei unde lucrez, să le trimit datele personale în cazul în care vreau să mă vaccinez. Dar eu nu vreau. Ce fac în cazul acesta? Risc să îmi pierd locul de muncă?”, a întrebat o educatoare din Constanţa. Aceasta a mai precizat că preferă să se protejeze prin mijloacele devenite deja tradiţionale şi că refuză să se vaccineze de teama reacţiilor adverse.

Ce spun reprezentanţii DSP Constanţa

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, angajaţii din orice domeniu pot sta liniştiţi întrucât vaccinarea este gratuită şi nu este obligatorie. Aceştia au precizat că nimeni nu îşi poate pierde locul de muncă, indiferent de domeniul în care activează, iar dacă s-ar întâmpla aşa ceva, ar însemna un abuz din partea anagajtorului. “Sperăm să nu existe situaţii de acest fel, în care să fie comise abuzuri. Dacă prin absurd se întâmplă aşa ceva, cel care a fost dat afară poate acţiona în instanţă instituţia şi cu siguranţă va avea caştig de cauză”, au declarat reprezentanţii DSP Constanţa pentru reporterii Replica.

Va fi eliberată o adeverință doveditoare de vaccinare

Fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare care va cuprinde următoarele informații: numele și prenumele persoanei vaccinate, data nașterii, vârsta, județul de domiciliu, număr și serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, județ, medic coordonator/vaccinator), semnătura electronică a Registrului Electronic Național al Vaccinărilor. Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare (doză inițială și rapel) și pentru a-i pune la dispoziție informațiile esențiale despre caracteristicile vaccinului administrat. Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe toti ii dau afara care nu se vaccineaza , clar
1
0
vezi tu ca avizele alea de care spui se dau pe interes dar se pot retrage oricand, pricepi, dupa ce vor aparea rectiile adverse avizele pot fi retrase fara ca producatorul sa poata fi tras la raspundere si nu ar fi prima data cand se face asa ceva!!!
0
0
ultima gaselnita: un trintor de medic mengele ia 100 lei pe ora,ca sa vaccinezesan hianticovid.Isi pune cite 5 ore pe ziadica 500 lei,el mai incaseaza bani la clinica particulara.Vaccineaza asistoantelecu 50 lei pe ora,si pentru el.Ce buni sint banii furati nemunciti in romanika!
1
0
Escule, cand ti-au vrut americanii tie binele, ma? Dupa '45 cand se zgaia tac'tu la cer cu ochii beliti asteptandu-i sa vina sa ne scoata de sub rusii carora ei ne vandusera ca la Obor la Cobadin? Anul trecut cand o treime din banii imprumutati de Cacatzu au mers pe armament de mana a II a importat de la ei? Si UE cand ti-a vrut binele, ma? Cand ti-a luat cu japca tot ce-aveai si te-a lasat in curu gol sau cand iti livreaza marfuri inferioare calitativ in ambalaje identice cu marfa de la ei si uneori si la preturi mai mari? Vaccineaza-te, ba. Ca sigur iti vor binele. Ca de fiecare data.
2
1
mai multi nu se vaccineaza decat se vaccineaza, daca s-ar da afara nevaccinatii nu ar mai avea cine sa lucreze.
4
0
Nu va vaccinati pentru ca nu va da nici un patron afara din cauza asta dar ca la orice societate sunt timpuri cand nu mai are patronul comenzi si atunci isi poate reduce numarul de salariati,nu il opreste nimeni daca face lucrul asta pentru ca este ceva normal intr-o economie de piata.Pe de alta parte daca un vaccin are avizul agentiei europene a medicamentului inseamna ca este un vaccin bun,mie unul nu imi este frica pentru ca eu am incredere in specialisti din U.E.si U.S.A.daca vaccinul era declarat valabil de autoritatile din China sau Rusia atunci era altceva.
2
5
gigele ! am gasit in geanta ta o seringa Te vaccinezi cumva ? -Nu tata ma droghez ! - ah ! atunci este OK reddit
5
4
care medici in masa? tu ai vazut cati s au vaccinat din spitalul judetean Cta?Lasa tu campaniile alea de 2 bani! nici macar 40 la suta nu s au vaccinat din spital! e stire de saptamana trecuta, poti cauta! faptul ca 2 3 apar la tv si lauda vaccinul nu inseamna ca s au vaccinat in masa! stiai ca nu se cunosc reactii toxicologice?orice vaccin are trecut in prospect, la asta nu se stiu. stii ce inseamna?daca faci sau nu cancer sau alte boli in 1,2,3 luni 1 2 3 ani
6
4
...nu te da nimeni astazi de la....serviciu....dar..dar...dar...maine ...esti...PRIMUL... pe lista...chiar nu stii ca traiesti...IN ROMANIA...
12
2
sunt vaccinati profesorii care vin in contact cu niste copii care nu se pot vaccina,dar lasam la urma vanzatorii si manipulantii de marfa care sunt in contact cu o multime de oameni.E din ciclul:plinbam calatorii prin tot autobuzul ca sa dea nas n nas cu toti calatorii .
10
1
CU DEMOLAREA TERASELOR DE LA ANTURAJ, MIO SI ZORILE S-A MAI AUZIT CEVA ? INTREB PENTRU UN PRIETEN
2
1
Cu cat amanam vaccinarea, cu atat vor pastra starea de alerta si restrictiile. Normal ca celor din invatamant le convine, sunt multi care nu fac nimic si isi iau banii, plus sporul de radiatii incepand cu luna asta. Daca era asa riscant, se vaccinau medicii in masa? Si nu ma refer la astia pusi politic in vreo functie, ci marea majoritate a lor. Lasati Fb in pace, daca tot vreti sa cititi ceva, puneti mana pe orice carte, chiar si de povesti, ca e mai bine pentru creier. Daca nu aveti, cereti de la biserica, ca va da popa.
8
18
Daca ne da afara, vom cauta alt servici, decat sa facem bolui autoimune, alergii, paralizii si chiar deces in multe cazuri de persoane vaccinate, cu acest Pfizer, putin testat si neautorizat..
20
8
ca se vor vaccina atat de multi peste 6 saptamani incat vor fi cozi de sute de metrii. Vor fi cca 3 mii de centre de vaccinare si toate vor lucra la capacitate maxima. Pana n decembrie se termina nebunia. La anu va fi ca n 2019. Apoi pe aceeasi tehnologie se vor face vaccinuri anticancer. Welcome to the future!
11
10
Bai, 05.36, atata vreme cat platesc asigurari de sanatate nu e treaba niciunui cadru medical daca eu sunt vaccinat sau nu. In juramantul lui Hippocrate nu scrie nimic de vaccinul Pfizer, intelegi, tataie? Vezi-ti de trebusoara ta, Escule, ca n-ai stofa de influencer. Pentru cultura ta, crestinismul recunoaste liberul arbitru. Mai pune si tu mana pe carte daca tot te trezesti cu noaptea-n cap. Sau te trezesti devreme ca sa ai mai mult timp de stat degeaba?
25
4
Sigur, nu te da afara dar, tot asa de sigur nu te lasa sa intri in cladire.
25
5
dar nu va mai plangeti prin holurile spitalelor ca medicii nu va pupa in coor cum ar trebui, asta inseamna liberul arbitru, aici nu e indobitocire gen religie unde tu crezi in Zei pt ca asa ti s a bagat in cap, aici e alta treaba, nu te vaccinezi ca asa vrea capul tau gogonat
11
30
Da da stati sa vedeti de la toamna daca mai tine cu vrajeala asta
12
5
Tot la stadiu de inapoiati suntem....daca de exemplu spun despre un mache,deci este un exemplu,ca este homo ,toti mache o sa-l arate cu degetul chiar daca nu este....bun si acum sa trecem la lucruri serioase....nu ne vaccinam niciunul, ne uitam pe fereastra...scurt....
10
10

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468