REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dacă te doare stomacul – aceste remedii ale bunicii vin în ajutor

Dacă te doare stomacul – aceste remedii ale bunicii vin în ajutor

A.F. 20 martie 2023 | 00:00 311

Durerea de stomac este adesea asociată cu ulcere, gastrită, iritații sau inflamații ale mucoasei și formarea de polipi. O persoană este chinuită de colici, dureri în talie, crampe și greață. Este dificil să numim durerile de stomac ca fiind frivole.

Daca te doare stomacul – aceste remedii ale bunicii vin in ajutor

Automedicația este inacceptabilă, ar trebui să consultați un medic!

În plus față de medicamentele tradiționale, rețetele populare pot fi folosite pentru a atenua această afecțiune. Dacă aveți o durere de stomac – aceste remedii ale bunicii vin în ajutor

Decoct eficient de mușețel

Pentru a face acest lucru, turnați apă clocotită în cantitate de 300 de mililitri pe flori de mușețel. Se fierbe, apoi se bea cu 30 de minute înainte de mese, câte 100 de mililitri.

De asemenea, puteți face un decoct care să includă coada-calului, mușețel, petale de trandafir, flori de calendula, pelin și brusture în cantitate de 2 linguri, precum și 3 linguri de trandafir sălbatic și semințe de fenicul. Adăugați 4 linguri de planta in și sunătoare, 7 – de gălbenele.

Compoziția se fierbe la aburi cu 200 de mililitri de apă fierbinte, se fierbe într-o baie timp de 15 minute. După aceea, lichidul se filtrează și se bea de 3 ori pe zi, înainte de micul dejun, prânz și cină. 200 de mililitri de decoct se împart în 3 părți.

Crampele și durerile puternice vor fi ameliorate de cătină.

Fructele plantei se fierb în apă clocotită – 350 de mililitri, fierte la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Luați medicamentul într-un pahar de 3 ori pe zi.

Afine

Afinele vor ajuta, de asemenea, cu crampe. Fructele sunt fierte la abur într-un litru de apă clocotită timp de aproximativ o oră. Medicamentul se bea de 4 ori pe zi. Puneți o lingură de miere într-o cană de bulion de afine.

Tinctura de calendula este, de asemenea, eficientă

Pentru a face acest lucru, extractul de calendula se amestecă cu apă într-o cantitate de 50 de picături la 50 de mililitri. Frunzele de coacăz fierte în apă clocotită ameliorează, de asemenea, eficient durerea. Pentru 2 linguri de frunze, se ia aproximativ o jumătate de litru de apă clocotită. Panaceea se bea pe un pahar dimineața și seara, înainte de masă.
Propolis

Pentru combaterea bolii se folosesc produse apicole. Propolisul este eficient în acest sens. Dimineața, pe stomacul gol, se consumă aproximativ 6 grame de propolis. Durata tratamentului este de aproximativ 3 săptămâni.

Păpădie

De asemenea, o păpădie (un kilogram de flori), măcinată într-o mașină de tocat carne, se toarnă cu un litru de miere. Remediul se consumă dimineața, pe stomacul gol. Doza – lingură.
Ceai de mentă

Cel mai simplu remediu pentru durerile de stomac este ceaiul de mentă. Ceaiul ameliorează durerea și calmează nervii, deoarece tulburările nervoase sunt însoțitoare frecvente ale tulburărilor digestive, scrie esquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614