REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al PLUS

Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al PLUS

Replica API 28 ianuarie 2019 | 02:48 510

Fostul premier Dacian Cioloş a fost ales, sâmbătă, preşedinte al PLUS, el întrunind 99,17 la sută din voturile delegaţilor, scrie stiripesurse.ro

Convenţia Naţională a PLUS s-a reunit pentru prima dată, sâmbătă, în prezenţa a peste o mie de membri ai formaţiunii, pentru alegerea lui Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Fostul premier a fost singurul candidat pentru şefia partidului, votul fiind secret. Preşedintele partidului este ales pentru un mandat de 4 ani.

Înainte de vot, cei prezenţi au avut dificultăţi în a accesa pe telefoanele mobile platforma pe care urmau să voteze.

Conform rezultatelor anunţate, au votat 1.557 de delegaţi, iar 99,17 la sută dintre aceştia au votat pentru Dacian Cioloş. De asemenea, s-au înregistrat 7 voturi "Nu" şi 6 abţineri.

Convenţia Naţională se desfăşoară la Romexpo.

În cadrul acesteia vor fi aleşi membrii Consiliului Naţional al formaţiunii. Conform statutului partidului, Consiliul Naţional este format din preşedintele PLUS şi încă o sută de membri aleşi prin vot proporţional de listă. Însă, până la formarea tuturor filialelor judeţene, Consiliul Naţional va avea 51 de membri. Vor fi membri de drept în Consiliului Naţional liderii filialelor judeţene, filialei Bucureşti şi a celei pentru Diaspora.

Consiliul Naţional îi va alege pe membrii Biroului Naţional, cu votul a 50% plus 1 din membri.

După alegerea preşedintelui partidului, în Convenţia Naţională, acesta va transmite Consiliului Naţional o listă conţinând propunerea sa pentru membrii Biroului Naţional şi care trebuie să conţină cel puţin cu o treime mai multe persoane decât locurile din BN.

Biroul Naţional este compus din: preşedintele partidului, 5 vicepreşedinţi aleşi în baza celui mai mare număr de voturi obţinut în Consiliul Naţional, secretarul general, trezorierul şi maximum 9 membri.

La Convenţia Naţională a PLUS sunt invitaţi speciali profesoara Mihaela Miroiu, actriţa Oana Pellea şi vloggerul Mihai Alexandru Hash.

După alegerea structurilor de conducere ale noului partid, PLUS şi USR urmează să decidă, peste o săptămână, dacă merg pe liste comune la alegerile europarlamentare din luna mai şi cum se va realiza colaborarea dintre cele două partide.

Marţi, Dacian Cioloş a declarat că a avut discuţii şi până acum cu preşedintele USR, Dan Barna, dar negocierile pentru o colaborare vor începe după ce vor fi alese şi structurile de conducere ale PLUS.

Primul congres al partidului lui Cioloş are loc după scandalul legat de fondatorii PLUS. Avocatul Adrian Iordache, a demisionat vineri din PLUS după scandalul provocat de acuzaţiile lui Marius Oprea, care a afirmat că este fiul lui Alexandru Iordache, fondator al casei de vocatură care a sprjinit înregistrarea PLUS şi fost maior de Securitate, coordonatorul anchetei penale împotriva sa, în 1988.

De altfel, urmare a acestui scandal, Dacian Cioloş a anunţat, marţi, că toţi membrii formaţiunii vor completa declaraţii pe propria răspundere că nu au colaborat cu Securitatea, iar pentru cei care vor deţine funcţii în partid va fi cerută adeverinţă de la CNSAS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata media si presa aservita lu DRACnea si psd-ului, aici intra si Replica de fata care cu sarg observam cum se zbate sa sustina coalita psd-Alde, fac pe draku-n in patru sa-l faulteze pe Ciolos care tot creste in sondaje. Vedem si la latrinele lui voiculescu, lu ghita cum toti formatorii de opinie dau in Ciolos poate, poate sa-l scada in sondaje si in increderea cetatenilor. Reactia va fi una pe dos, normala: Dacian Ciolos are din ce in ce mai multi adepti si creste in sondaje ceea ce nu putem spune de coalitia HOTILOR PENALI PSD-ALDE.
6
0
A candidat singur bubosul si a iesit pe locul doi. Vai de mama lui de handicapat politic.
3
7
sintagma corecta- Ciolos bubuta ,a fost ales presedintele partidului IN PLUS !
4
7
secatura securista sinecurista, un paduche.
5
7
Ciolos este un om de mare valoare, este un fost premier, comisar UE, cu multe calitati: respect,cultura, educatie, principii,...etc., incomparabil cu tantita de Videle, marioneta lui Dragnea, care abia citeste dupa niste hartii.... si pe alea, le incurca !? Oricum este cu ZECE CLASE peste DRACnea sau tariceanu care in afara de legi ca sa-I scape de puscarie nimic n-au in cap!
7
6
I-au taiat aleia microfonul cand le spunea ceva ce i-a deranjat! Ca la congresul lui ceasca din anii 70
5
6
Am inteles Ciolos e... in plus! Vai mama lor, cu cioflingarul asta sasait si ciupit de ciori...
9
7
ciolanus invertecus cum s-a dus el cu jidanescu si cu dracnea sa inchine din nou romanica jidovilor adica bird,fmi,onu si alte organizatii mafiote,muiepesde
1
6
Un partid ...unit. A castigat precum Dragnea de exemplu. Oricum politic tot slab. Ar fi putut mai multe. Eu nu vad de la actuala opozitie ce ar face clar in locul actiunilor si legilor distructive ale psd-alde. Pot doar sa votez contra psd-alde. Dar oare practic ce va face actuala opozitie ? Ciolosh la guvernare nu m-a convins. Mai multe a facut usr in opozitie si tot e putzin.
3
5
data PSD-ului !
8
6
sa numai vorbeasca astia sunt minus ca psd a avut un candidat ei care se dau salvatori romanieo au inceput cu stangul vadati seama cr partid securist este daca presedinte a fost ales un zeto barat
3
10
nici in coreea de nord nu e asemenea procent cum are cioflingarul asta
10
9
Dar de fapt, toti sunt niste minusuri sociale in frunte cu acest penibil, Cioclos!
12
12
sa ales pruncutu cacacios,,,plus un securist.
11
12
securistii sunt in transa ...nu mai stiu ce sa faca sa racoleze toate rebuturile politice...sper ca societatea romaneasca sa reactioneze , cand va fii momentul.
15
11

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212