REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dacian Cioloş acuză Budapesta după ciocnirea diplomatică româno-ungară: Derapajele democratice ale Guvernului Viktor Orban sunt deja un loc comun

Dacian Cioloş acuză Budapesta după ciocnirea diplomatică româno-ungară: Derapajele democratice ale Guvernului Viktor Orban sunt deja un loc comun

Replica API 27 aprilie 2020 | 20:56 1150

Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Cioloş a afirmat, sâmbătă seară, că reacţia disproporţionată a lui Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, faţă de ambasadorul României la Budapesta trebuie să primească o replică de solidaritate a MAE cu diplomatul român Marius Lazurca. ”Ambasadorul român are nu doar aprecierea, ci şi susţinerea mea necondiţionată”, a transmis Cioloş, scrie stiripesurse.ro.

”Reacţia disproporţionată a lui Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, faţă de ambasadorul României la Budapesta trebuie să primească o replică de solidaritate a MAE cu diplomatul român Marius Lazurca. Derapajele democratice ale Guvernului Orban sunt deja un loc comun, din păcate, semnalate politic cu consecvenţă şi îngrijorare de către Parlamentul European şi Comisie. Faptul că ambasadorul Lazurca a simţit datoria morală de a susţine public un politician al opoziţiei, supus unor atacuri care nu au legătură cu democraţia şi valorile politice europene, este lăudabil”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, liderul PLUS, Dacian Cioloş.

Acesta şi-a exprimat susţinerea pentru ambasadorul român.

”Ambasadorul român are nu doar aprecierea, ci şi susţinerea mea necondiţionată. Voi cere liderului PPE să facă demersurile necesare la nivelul guvernului ungar pentru a pune capăt unor asemenea escaladări de limbaj şi comportament politic cât timp se consideră parte din Europa valorilor democratice”, a mai scris Cioloş.

Ministrul ungar de externe, Szijjártó Péter, l-a atacat, sâmbătă, pe ambasadorul român la Budapesta, Marius Lazurca, după ce acesta a trimis un mesaj de susţinere unei deputate a opoziţiei maghiare despre care afirmă că a fost atacată într-o dezbatere în Parlament, după ce a cerut explicaţii cu privire la materialele sanitare pe care Ungaria le-a trimis maghiarilor din România.

”Probabil de aici nu se poate coborî mai jos. Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”, a scris ministrul ungar de Externe, pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca si altii datorita legaturiilot cu fosta Securitate ca si Barna ca si Coldea ca si faimosul grup de la Cluj ca si Rares Bogdan dar popor ul nu stie.
1
2
Nu a inteles ca Presedintele Donald J Trump si G Soros fac parte din tabere diferite,deasemenea Dacian nu intelege ca Presedintele Donald J Trump nu finanteaza ONG uri si nici activitati oculte mascate in "binefaceri"!Felicitari lui V Orban pentru curajul de a prezenta adevarul despre un tradator maselor!Un adevar ce in scurt timp va fi deveni un banal subiect de presa!WWG1WGA
3
1
@ Pavel si felyx - Comentariile voastre sunt dovada vie ca printre constanteni mai exista inca oameni inteligenti. Foarte putini, dar exista. Inca!
2
1
Ciolos se lipeste de orice poate ca sa iasa cumva in evidenta. De unul singur nu ar fi avut curajul ambasadorului Roman sau al oricarui alt om din tara asta. Ciolos e mocangiu palavragiu dar periculos in caz ca ocupa un post mare,ca orice nulitate care devine un tiran cand are putere. Realitatea e ca Ciolos nu e luat in seama nici in tara,nici in afara ei si asta ii tulbura existent .E ca afonii care sufera ca nu sunt recuniscuti ca solisti talentati nici de betivii din carciumi.
2
1
Altul care s-a bombat si i a sarit capacul. Lasati Ungaria in pace si faceti ceva pentru romanii din tara si afara, restul e propaganda. Sa ne intelegem , dupa primul razboi mondial , Ungaria a avut si are pretentii iredentiste nejustificate , dar ce fac politicienii romani este o perpetua propaganda electorala. De ce nu au latrat atunci cand proprietatile romanului Gojdu din Budapesta au fost trecute pur si simplu in proprietatea statului maghiar?La fel, cand proprietatile confiscate de la Grupul Etnic German, fundatie pro nazista, au fost restituite nelegal FGDR , partidul lui kwi
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212