REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Daddy Yankee va crea proiecte muzicale, filme şi producţii TV în parteneriat cu Universal Music

Daddy Yankee va crea proiecte muzicale, filme şi producţii TV în parteneriat cu Universal Music

Replica API 12 septembrie 2020 | 00:00 1205

Daddy Yankee, un star al muzicii latino care este şi antreprenor, a încheiat un parteneriat global cu Universal Music Group, parte a conglomeratului francez Vivendi SA, pentru a crea împreună proiecte muzicale, filme şi producţii de televiziune, începând cu un nou single, ce va fi lansat vineri, informează Reuters, citată de Agerpres.

Daddy Yankee

Acest parteneriat global din domeniul industriei de divertisment este "unul dintre cele mai mari angajamente semnate de un artist din istoria muzicii latino", au declarat semnatarii acordului joi, fără să dezvăluie însă detaliile financiare ale acestuia.

Noul single al cântăreţului Daddy Yankee, "Don Don", înregistrat în colaborare cu rapperii portoricani Anuel AA şi Kendo Kaponi, va fi distribuit online de Ingrooves Music Group, o divizie a Universal Music, care este deţinută cu acţionariat minoritar de grupul chinez Tencent Holdings Ltd.

Daddy Yankee, care este şi compozitor, actor şi producător, va dezvolta proiecte media vizuale prin intermediul companiei Polygram Entertainment.

Artistul portorican, în vârstă de 44 de ani şi al cărui nume real este Ramon Luis Ayala Rodriguez, a devenit cunoscut pe plan internaţional graţie cântecului său din 2004 "Gasolina", primul single reggaeton nominalizat vreodată la premiul Latin Grammy la categoria "înregistrarea anului".

El este creditat cu inventarea cuvântului "reggaeton" pentru a descrie un nou gen al muzicii dance apărut în debutul anilor 1990 ce combină elemente de hip-hop, muzică latino din zona caraibiană şi ritmuri reggae cu rappul şi cântecul popular spaniol.

"Despacito", o colaborare a cântăreţului Daddy Yankee cu artistul portorican Luis Fonsi din 2017, a câştigat numeroase premii la galele Latin Grammy Awards şi Billboard Awards din acel an.

Daddy Yankee a vândut peste 17 milioane de albume graţie unor single-uri de mare succes, precum "Dura", "Con Calma", "Gasolina", "Rompe", "Limbo" şi "Que Tire Pa'Lante". Artistul portorican a câştigat în total peste 100 de premii la galele organizate de diverse asociaţii din industria muzicală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212