REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Daea: Suntem în situaţia de a pune la loc sistemul de irigaţii pe care l-am distrus de-a lungul vremii

Daea: Suntem în situaţia de a pune la loc sistemul de irigaţii pe care l-am distrus de-a lungul vremii

Replica API 2 noiembrie 2018 | 00:00 336

Petre Daea

Irigarea României este un obiectiv naţional extrem de important şi de necesar, iar acum suntem în situaţia de a pune la loc sistemul de irigaţii pe care l-am distrus de-a lungul vremii, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Forumul Securitatea Alimentelor şi a Resurselor de Apă, organizat la târgul Indagra, scrie Agerpres.

"Un obiectiv important pentru Guvern şi obiectiv necesar pentru ţară este irigarea culturilor, folosirea apei. Uneori unii spun că prin această folosire a apei, şi ştiinţific se poate dovedi, ea doar se recirculă, intră în sistem. Practic se foloseşte în folosul şi pentru binele omului. De aceea tot timpul avem ca preocupare, ca mod de exprimare şi ca acţiune concretă această derulare în planul realităţii zi de zi a investiţiilor în domeniul irigaţiilor. Avem parteneri valoroşi. Sunt oameni aici care ştiu bine şi mânuiesc bine tehnica în domeniu. A iriga România este un obiectiv naţional extrem de important şi de necesar şi există posibilitatea unor investiţii majore care să treacă dincolo de dimensiunea cunoscută de către noi toţi. Dacă până în 1989 aveam un sistem de irigaţii, care apoi, paralizat fiind, ne aflăm acum în situaţia de a pune la loc ceea ce am distrus de-a lungul vremii. O să facem cu efort, dar cu interes formidabil, pentru că merită a se realiza producţiile respective şi a ridica randamentele pentru a fi competitivi pe piaţa internaţională", a spus Daea.

El a spus că se vorbeşte foarte mult despre potenţialul agricol al României, dar în acest context este "necesar, inteligent şi practic" să se facă ceva pentru valorificarea acestui potenţial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272