REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Damen: ‘Noi rămânem aici pe termen lung. Şantierul Mangalia va deveni o poveste de succes’

Damen: ‘Noi rămânem aici pe termen lung. Şantierul Mangalia va deveni o poveste de succes’

Replica API 20 decembrie 2018 | 23:28 613

Se vor face angajări şi se promit realizări unicat

Se vor face angajări şi se promit realizări unicat

Damen vede în şantierul de la Mangalia o mare oportunitate pentru grupul olandez, iar compania din sudul litoralului se vadezvolta şi va deveni încă o poveste de succes a grupului, a declarat, ieri, directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi, Rino Brugge.

Managerul olandez a precizat că la Mangalia se vor efectua reparațiile şi activitățile de mentenanță ale corvetelor, dacă Damen va câștiga contractul de 1,6 miliarde de dolari pus la bătaie de Guvernul României. Chiar şiangajații simpli ai şantierului de la Galați spun că de-acum colegiilor din Mangalia trebuie să se aștepte la o creștere sănătoasă a afacerii. ”Să vedeți ce lucruri frumoase se vor întâmpla la Mangalia”, a declarat, pentru ”Replica”, un director din cadrul Damen Galați.

Directorul general al Şantierului Naval Damen Galați, Rino Brugge, a vorbit în termeni laudativi despre Mangalia, acolo unde olandezii au preluat şantierul naval de la sudcoreenii de la Daewoo. ”Şantierul din Mangalia era înfaliment, dar Damen vede acolo o foarte mare oportunitate de dezvoltare. Damen este convins că va face şi la Mangalia o poveste de succe, aşa cum s-a dovedit a fi la Galați.

Noi rămânem aici pe termen lung, nu am preluat Mangalia pentru un proiect sau două, ci pentru că vrem să ne dezvoltăm şi trebuiesă ne folosim de toate facilitățile pe care le avem la îndemână. Mangalia va crește, trebuie să atragă mai mulți oameni. Este şi mult mai mare, şantierul din Galați are 55 de hectare, cel din Mangalia e dublu.

La Galați avem 2.400 de angajați, la Mangalia erau odinioară şi 8.000. Politica Damen din Mangaliava fi de a creşte numărul de angajați. Acum au mai rămas circa 2.000 şi încercăm să ţinem oamenii cu experiență acolo. Lucrăm să găsim comenzi pentru Mangalia, iar lucrurile vor intra în normal”, a declarat Rino Brugge.

”Să vedeți ce lucruri frumoase se vor întâmpla la Mangalia”

Spusele oficiale ale managerului au fost completate apoi de simplii angajați ai şantierului din Galați, care au declarat pentru ”Replica”: ”Noi suntem foarte mulțumiți aici. Damen a fost mereu o afacere altfel, de familie, niciodată nu s-au închis sau vândut şantiere şi nu s-au dat oameni afară.

Aveți puțină răbdare, să vedeți ce lucruri frumoase o să se întâmple la Mangalia şi ce vapoare unicat, care nu se mai fac nicăieri în Europa, se vor face acolo”. Potrivit oficialului olandez, la Mangalia se vor efectua doar reparații şi lucrări de mentenanță ale corvetelor, dacă Damen va primi contractul de la statul român.

Ce motiv de mândrie ar fi pentru România!

Rino Brugge a declarat că este ”destul de optimist” şi ”foarte încrezător ”în aşteptarea deciziei Guvernului de la Bucureşti privind contractul de construcţie a celor partru corvete pentru Forţele Navale Române, în condiţiile în care consideră că oferta depusă este cea mai potrivită pentru flota românească.

”Şantierul Damen Galați este centrul de excelență al grupului în ceea ce privește navele militare, în ultimii 20 de ani am livrat 29 de nave militare în 13 ţări diferite. Gândiți-vă ce motiv de mândrie ar fi pentru noi, dar şi pentru România, să construim cele patru corvete cu un proiect realizat de români, cu materiale românești, cu ingineri şi muncitori români, pe un şantier din România”, a mai spus Rino Brugge.

Care sunt atuurile olandezilor

”Noi am venit cu o ofertă, cu o cotaţie comercială, una tehnică, iar bugetul de licitaţie ne dă şi un termen pentru aceasta, iar Guvernul are nevoie de o perioadă de timp în care să analizeze şi să dea un răspuns cu privire la participanţi. În momentul de faţă suntem încă în perioada de analiză şi noi suntem siguri că Guvernul României priveşte cu atenţie, în detaliu, toate ofertele pe care le-a primit.

Fireşte că noi suntem destul de optimişti, aşteptăm, ne-am dori ca decizia lor să fie în favoarea noastră, dar aceasta depinde de Guvernul României. Dacă ne uităm la propunerea pe care am făcut-o noi, pentru că nu pot vorbi despre ceilalţi ce propuneri au făcut, vă pot spune că propunerea noastră este una dintre cele mai adecvate şi potrivite pentru flota statului roman”, a afirmat directorul general al Şantierului Naval Damen.

El a arătat că aceste motive ţin de condiţia ca navele să fie construite în România, de nivelul adecvat al modelului de corvetă cu cerinţele tehnice ale părţii române, dar şi de partenerii din SUA şi Europa ai grupului, care vor asigura sistemele integrate cu care vor fi dotate navele. ”Unul dintre ele ar fi că Guvernul României a precizat că ar dori ca navele să fie construite în România, iar dacă ţinem cont de acest criteriu, noi suntem singurul şantier din România care este capabil să construiască nave militare şi a făcut-o cu success în ultimii 20 de ani. În plus de asta, noi considerăm că avem un model şi un produs care este foarte potrivit pentru ceea ce doreşte Guvernul României.

Chiar şi în procedură s-a specificat că trebuie să fie un design aprobat, iar Dameneste un grup care şi-a dovedit până acum expertiza în nave stadardizate şi în proiecte deja dovedite, iar plaforma pe care noi am oferit-o şi care se numeşte Sigma, a fost construită până acum cu succes de 11 ori.

Mai mult decât atât, noi ştim că Guvernul României nu îşi doreşte o navă care să se plimbe şi să navigheze de plăcere, ci doreşte o navă cu capacităţi superioare de apărare. Şi un al treilea criteriu ar fi că noi avem nişte parteneri foarte puternici. Este vorba de americani, de Boeing, Raytheon, General Dynamic, dar colaborăm şi cu partenerii noştri din Europa, de exemplu Thales, pentru sisteme integrate.

Aşadar, dacă ţinem cont de toate aceste criterii, noi ne considerăm foarte siguri penoi, pentru că avem produsul, avem şantierul care poate construi imediat acest tip de navă şi avem şi partenerii, care, fireşte, contează foarte mult pentru că sistemele de armament sunt destul de importante pentru capacitatea de apărare a navei”, a spusBrugge.

Pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi lucrează 2.400 de angajaţi, la care se adaugă alţi 900 aparţinând firmelor subcontractoare. De la privatizare, din 1999 când şantierul a fost preluat de la statul român de grupul Damen, au fost construite peste 400 de nave, cu o medie de 20 pe an. Tot de la momentul privatizării au fost făcute investiţii de peste 100 milioane euro.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deocamdata doar promisiuni, salarii mici si aceeasi vechi conducatori. Pana nu se vor schimba sefii cu baieti mai tineri cu capul pe umeri, si nu se vor da salarii mai mari, nu vine nimeni de afara sa se reangajeze la ei. Au fost multi la interviuri dar au plecat si le-au spus sa-i sune cand ajung cu salariul la 1000 euro.
4
0
astia in afara de barcute nu stiu sa faca altceva ,apropo de raportul munca salarii ia vorbiti cu muncitorii de la Galati ...sclavi ,fug ca sobolanii de acolo,iar astia de conduc la Mangalia aceasi pupincuristi in rest vrajeala ieftina
3
0
santierul naval din mangalia poate face corvetele asa cum a facut crucisatorul acuma fregata dar mai poate face o multitudine de alte nave,specializate sau nu,damen inca studiaza noua jucarie
2
0
Fata de navele de lupta din Marea Neagra , in special cele din Flota Rusa , corvetele olandezilor sunt o gluma proasta , un pistol cu apa.
6
0
daca nu ai contracte , nu faci nimic, iar olandezul nu are contracte pentru Mangalia, santierul fiind un mastodont. S-au dus vremurile de odinioara, Independnta, ce vase ?? Cred ca la Mangalia se vor fcae niste barcute... vorba unora,.. Cum sa faci in ditamai santierul mentenanta la corvete, prea mare santierul si de construit corvete. Olandezul vrea sa le faca la Galati unde este singurul proprietar, sa traga banii in buzunarul lui,... La Mangalia, MAJORITAR Romanul, normal ca nu-i convine sa imparta banul,..
7
0
Am firma in santier si fac bani cu prostii carora le iau juma din salariu , am vazut acum un volvo la mall cred ca il iau si pe ala daca baga Damen banii la timp.
5
0
Sa vina sa i a si portul constanta pana nu l dau draq de tot astia!!
1
1
Marele Damen de la mangalia e compus din trei oameni, un olandez CRISS,contabil mediocre venit din Tanzania sau Kenia,unde conudea o baraca ptr damen sio facea barcute,total deposit si increzut si arrogant,o fatuca LIANNA ,care seaza avioane,pe dinafara COMPLET nu a lucrat in lumea reala unde trebuie sa iei decizii si sa iti asumi,se ascunde in birou cu Criss in interminabile sedinte despre nimic,si Spataru ,SINGURUL CARE ARE HABAR,vrea si poate sa faca treaba dar e blocat de habarnistu CRISS..NU SAU DAT BANII LA SUBCONTRACTORI,iar ei fac petreceri...multa minciuna si vrajeala ieftina.
11
1
Cam lenti cei de la Damen A trecut aproape un an si nu au semnat nici un contract. Nu stiu de ce mai asteapta covertele ca licitatia a castigat-o francezii
6
0
las ca traieste bine tagma lu griguta si a altora ca el..si el si nevasta sa toata viata la stat.din putinii bani si au luat hotel.c asa i in tenis.si amaratii din mangalia il voteza.cand pe el cand pe toanta de nevasta sa.ei fac curandu .cand unu pupa un cur cand celalalt
6
0
A nu se confunda oamenii politici sau marii miliardari din Olanda sau Romania. Pe ei nu-I intereseaza pulimea. Aici vorbim tot de afaceri,adica olandezii vor sa scoata bani idn investitie,ca doar nu vin ca prostii sa stearga la cur romanii. Treaba e ca pe structura unei conduceri romanesti cretine preexistente nu se poate pune problema increderii romanilor in firma asta. Adica,alta Marie cu aceiasi palarie S-ar reangaja cei dati afara de pupincuristii romani? Nu cred,si multi nici nu incearca sa revina,tot din convingerea ca vor fi respinsi .Mangaliotii nu mai au deloc incredere.
6
2
Nu mai puneti botul la vrajelile olandezului , ca in Santierul din Galati , de cativa ani bate vant de saracie.In afara de nava aia pentru australieni , in rest numai cacatele de vaporase au construit pana acum. Auzi la el 400 de vapoare.Iar nave gigant , cum au facut koreenii , in serie , acolo la Mangalia nu vor face olandezii in vecii vecilor , pentru ca nu se pricep.
13
1
Daca vor castiga contractul de la statul roman,de aici pleaca tot!Olandezii niciodata nu au iubit poporul roman,au venit aici strict pentru acest contract cu statul roman,daca nu-l vor castica vor pleca,usor,usor spre tara lor!Mult succes!
9
1
Poate ca articolul este bun, dar cel care la redactat, inainte de-al trimite la tiparit, ar fi ontologic sa-si corecteze greselile !!!!
7
0
Nu mai manca s de la succes
1
1
Apreciez entuziasmu dar sa zicem ca din 20 de ani 19 a mers pe pierdere si asta nu ca inainte de 97 a fost pe profit plus ca nu se vorbeste de personal cu experienta spre angajare nimic iar de sefi ce sa ma vorbim nu are sens au spus antecomentatorii Sa puna Mangalia capac grupului Damen Who knows
9
1
daca va adunati citiva mai vechi asa de prin anii 1998-2000 si puneti pe hirtie niste povesti cu furaciuni poate olandezul pricepe ce s-a intimplat de fapt. Poate invta sa faca la fel...ca deh...trebuie si esalonul 2 sa se imbogateasca asa in valoare de inca o generatie nu?
8
1
A plecat Mosgerila si a venit MosCraciun cu 2300 lei un sudor si un fes de la nasu mare. Ramas Moshtopor Gemal, Moshmistocar Mavroincordat Nicusor, BabaVanga CarmenSz poate mai are un nepot ceva sa-l puna manager, eventua cu 10 clase aho, aho ce manageri mishto
19
2
Da ti salariile bai poveste de succes,aveti 2 saptamani mtarziere la subcontractori din Mangalia..
14
4
Si coreenii au venit cu ganduri bune, dar i au invatat romanii sa fie rai.Din pacate oamenii inca sunt traumatizati , asteapta realizari si nu promisiuni si o schimbare a mentalutatii in santier .Dar din pacate sunt aceleasi persoane la conducere.Lupul isi schimba parul dar naravul ba!
18
1
Mai olandezule, daca devine o poveste santierul de Mangalia, situatia e gri.La noi povestile incep cu a fost odata...
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920