REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Dan Barna: România are acum o șansă ca, de la 30 de ani de la Revoluție, să fie un tur doi fără PSD

Dan Barna: România are acum o șansă ca, de la 30 de ani de la Revoluție, să fie un tur doi fără PSD

Replica API 6 noiembrie 2019 | 07:22 313

Prezent la Constanța marți, 5 noiembrie a.c., candidatul la prezidențiale din partea partidului Uniunea Salvați România, Dan Barna, a stat de vorbă cu constănțenii dar și cu reprezentanții presei locale pe diferite subiecte de interes.

Acesta a acordat Codianului Replica de Constanța un scurt interviu:

Reporter: USR a ajutat PNL la votul de învestitură. Ce ar trebui acum să facă acest guvern? Primele lui decizii?

Dan Barna: Avem un acord politic cu premierul desemnat, în care proritățile pe care noi le considerăm critice pentru România și nu doar pentru USR, vorbim aici de ”Fără penali în funcții publice”, vorbim de votul primarului în două tururi pentru că se apropie alegerile locale, vorbim de subiectele legate de mediu, vorbim de recursul compensatoriu care trebuie abrogat cât mai degrabă. Continuă să iasă infractori înainte de termen iar lucrul acesta nu este deloc moral și vedem o grămadă de infracțiuni generate tocmai de această lege iresponsabilă, de asemenea, pensionarea magistraților, dacă nu este abrogată acea modificare, pensionarea anticipată a magistraților va bloca sistemul juridic. Sunt câteva dintre prioritățile pe care Guvernul trebuie să le aibe în vedere. Și zona economică, vorbim de efectele Ordonanței 114.

Rep.: Premier este Ludovic Orban, asta este situația acum. Dar, după părerea dumneavoastră, cine ar fi cel mai potrivit premier? Aveți în minte o astfel de persoană? Dați un nume!

Dan Barna: Tocmai am investit ieri un premier, ar fi ciudat să vorbesc acum de alt premier. În momentul de față avem un premier, tot ceea ce pot spune este că vom monitoriza foarte atent activitatea acestui Guvern. I-am acordat votul de învestitură, dar nu este un vot în alb, este un vot responsabil și asumat pentru a scăpa de guvernarea Dăncilă, dar în egală măsură vom fi foarte atenți ca acest Guvern să rămână în logica măsurilor necesare și a numirilor de criterii de integritate.

Rep.: Cum vi s-a părut campania electorală până acum? De ce este acestă lipsă a dezbaterilor?

Dan Barna: În fiecare zi a acestei campanii i-am invitat și pe președintele Iohannis și pe fostul premier Dăncilă la dezbateri pentru că eu cred că România trebuie să aibă ocazia să aprecieze candidații cu șanse și pozițiile acestora pentru viitorul României. Au preferat să decline aceste invitații, eu repet, sunt deschis să particip la orice dezbatere la care va participa fie președintele Iohannis, fie fostul premier Dăncilă și oricine altcineva. În egală măsură, vineri voi avea o dezbatere deschisă de două ore și jumătate cu cetățenii pe Facebook, tocmai pentru a răspunde măcar pe această cale întrebărilor legitime pe care le au cetățenii.

Rep.: Credeți că intrați în turul doi? Pe voturile căror categorii de cetățeni vă bazați?

Dan Barna: Mă bazez pe votul tuturor românilor indiferent din care categorie care înțeleg că România are acum o șansă ca, de la 30 de ani de la Revoluție, să fie un tur doi fără PSD, să aibă un tur doi în care se poate dezbate și discuta despre modernizarea statului.

Rep.: La final, ce le transmiteți oamenilor? Un mesaj înainte de vot!

Dan Barna: Le transmit un mesaj foarte clar și foarte simplu. Avem șansa de a avea un tur doi fără PSD, avem șansa de a avea un candidat, Dan Barna, care vine pentru prima dată din sectorul privat. Până acum am avut patru președinți din sector public, nu este în sine un lucru rău dar România are nevoie de un manager de dezvoltare, de un președinte activ, prezent și dinamic care să ducă această țară spre Europa și spre ceea ce înseamnă modernizare și spre un loc din care tinerii să nu mai plece și în care să-și poată găsi fericirea.

Loredana MIHAI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar nici cu tine!
0
5
Dispari! E jenant.
2
9
Domni de la Replica, V-au cerut distinsii domni de ACN si OIL sa nu mai publicati nici un articol legat de schimbari? Au vazut din comenturi cat de apreciati sunt si v-au dat ordin sa nu mai publicati nimic? Ca tara asta sa se faca bine trebuie sa inceapa si de la voi. Atata timpcat stati sa va scape mizerii astia cate o firmitura nu vom avea o Romanie ca in occident
8
0
ne luam acum in sec XXI dupa zodiac ca sa gasim un presedinte pe care sa-l votam. Nu mai citim, nu mai discutam, nu mai investigam ci votam dupa semnul astrologic.
0
1
va fi clar turul doi fara psd
12
3
Daca faci parte dintre acei privati cere au muls bani de la stat sa stii ca asta nu este un motiv de mandrie ba din contra,avand in vedere cati bani s-au furat legal de la stat de catre oameni de afaceri privati"cu viziune".
1
10
viseaza si muie asta!!!
6
11
In sfarsit un presedinte care va tine cu romanii. De mult timp astrologii spuneau ca Romania este o tara cu ascendent in Rac, si pana nu va aparea un Rac la conducerea ei nu va putea renaste. Racul a aparut. Votati-l, ca 30 ani au condus doar comunistii. Barna e tanar, are o vointa incredibila, de rac, si cand un rac vrea sa faca ceva nimeni nu-i poate sta in cale. E tenace ca un rac, vrea schimbarea tarii, e curat- lucru confirmat de DNA, asa ca avem sansa dupa atatia ani sa inceapa reconstructia tarii cu astfel de tineri.
13
9
inprimul tur votez cu cine cred eu ca merita in aldoilea votez si un tigan numai sa nu-l mai vad pe iohanis presedinte. asta care a pus talpi incontinuu romaniei
7
13
MAAAAAARS MA JAPITA
8
12
Mobilizati-va. Este momentul nostru. In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
9
2
Barna are sansa sa intre la parnaie daca mai face multe valuri...s-a bagat intr un joc cam prea dur pentru el. S ar putea sa il caute pe Dragnea pe la Jilava cat de curand.
11
14
ca pe tine te voteaza Stelian Ion. Ca asa vad in tampita asta de reclama de pe Replica. Stelica, avocateaua lui Mazare. Sa va fie de bine impreuna!
10
12
Eu sunt antipolitic dar, pentru binele meu si al familiei, voi vota PSD! Ei tin ca noi sa avem un loc de munca si un salariu decent, si batranii o pensie din care sa se poata intretina singuri!
16
20
Alt imbogatit in urma contractelor cu statul . Ba penalule , nu tu urli fara penali in functii ??
19
14
Zau asa. Ce-ar fi sa te retragi tu inainte sa iei un scor rusinos duminica ?
18
13
Ce minte asta ca vine din sector privat, a fost secretar de stat in 2016 in guvernul ciolos, la fonduri europene, guvernul 0 fonduri. Ba cum mint unii , auzi vine din sector privat, huaaa mincinosule
18
13
Coruptia ucide , vad ca tu Barna esti viu, esti nemuritor probabil, ca altfel nu se explica. Corupt si mincinos esti, acum este si nemuritor
17
15
Usr sunt o sleata de corupti, il au pe Barna in spate , hotul care striga hotii, imi e greata de voi, doar pe interese cu un Barna care a furat banii europeni, cu un stelian ion care il scotea pe mazare din puscarie, cu un caradima samsar si vanzator de masini... si altii care isi doresc sa ajunga directori si sa ciordeasca bani si contracte pe fonduri europene. HOTIIIIII
21
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272