REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Dan Moldovan a vrut să pună mâna pe terenul aferent restaurantului Maritimo din Portul Mangalia

Dan Moldovan a vrut să pună mâna pe terenul aferent restaurantului Maritimo din Portul Mangalia

Virgil STOIAN 1 iulie 2023 | 00:00 5737

Consilierul local Dan Moldovan, din Mangalia, a vrut să cumpere terenul pe care se află restaurantul Maritimo Lounge. Este vorba despre un teren destul de controversat, aflat în patrimoniul orașului, care are o istorie destul de interesantă. Ei bine, Dan Moldovan avea nevoie însă de 13 voturi în Consiliul Local, ca să poată achiziționa terenul, dar nu le-a obținut. Potrivit informațiilor noastre, când s-a votat acordarea subvenției pentru căldură, acesta ar fi lipsit intenționat, astfel că subvenția nu a fost acordată, căldura pentru un apartament cu 2 camere în Mangalia ajungând și la 3.000 de lei în această iarnă. Votul a fost atunci 8-8, astfel că Dan Moldovan ar fi putut ajuta la acordarea subvenției.

Dan Moldovan a vrut sa puna mana pe terenul aferent restaurantului Maritimo din Portul MangaliaDan Moldovan

Având în vedere că restaurantul Maritimo aparține firmei administrată de soția lui Dan Moldovan, acesta a dorit cu tot dinadinsul să cumpere terenul pe care se află construcția. Însă, cu tot sprijinul consilierilor PNL și al primarului Radu Cristian, votul consilierilor locali a fost împotrivă, fiind nevoie de 13 voturi, pe care Dan Moldovan nu le-a obținut.

Istoria terenului

Terenul a fost concesionat, în anul 2009, în mandatul lui Cladiu Tusac, de către societatea LGV Invest Quality, pe o perioadă de 10 ani, care a și construit Maritimo Lounge. Cu toate că acest contract de concesiune a expirat în 2019, LGV Invest Quality a vândut, în același an, restaurantul unei alte societăți, Naby Estival Maritimo, administrată de doi foşti consilieri locali în mandatul aceluiaşi Tusac. La câteva zile după această tranzacție, cu toate că situația terenului era încă nereglementată, contractul de închiriere a fost ”transferat” către o altă firmă, luându-se, totodată, act de intervenirea contractului de vânzare cumpărare din 16.12.2019 încheiat între SC LGV Invest Quality SRL şi Naby Estival Maritimo SRL. Tranzacţia a fost pusă sub semnul legalităţii de un consilier local PSD, considerând că trebuia reglementată mai întâi situația terenului, apoi votat proiectul. Așa că a contestat hotărârea de consiliu în instanță și a câștigat, judecătorii din Constanța dispunând anularea acesteia, fiind considerată nelegală. ”Admite cererea formulată doar de reclamantul Ciobănel Marius în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Mangalia. Anulează HCL 327/18.12.2019 privind reglementarea situației juridice a imobilului – teren în suprafață de 800 mp situat în Mangalia, str. Portului, nr 84 (incinta port ”, se arăta în decizia instanței.

Dan Moldovan a vrut sa puna mana pe terenul aferent restaurantului Maritimo din Portul MangaliaRestaurantul Maritimo

Ce presupunea proiectul de hotărâre adoptat în şedinţa din 18 decembrie 2019!

În hotărârea adoptată de consilierii locali în 18 decembrie s-a constatat tacita relocaţiune privind contractul de închiriere 3835 din 23.07.2009 încheiat cu SC LGV Invest Quality, considerându-se încheiată o nouă locaţiune în condiţiile celei vechi, inclusiv în privinţa garanţiilor, până la încheierea unui act adițional cu noua parte contractantă. S-a luat act de intervenirea contractului de vânzare cumpărare din 16.12.2019 încheiat între SC LGV Invest Quality SRL şi Naby Estival Maritimo SRL, ce are ca obiect vânzarea întregului drept de proprietate asupra construcţiei fără fundaţie, constând într-un cort pe structură metalică cu prelate, ignifugă, din PVC. Aprobarea unui act adiţional privind modificarea părţilor contractante, respectiv Municipiul Mangalia în calitate de locator şi Naby Estival Maritimo SRL în calitate de locatar, a cuantumul de 7893 euro pe an fără TVA, precum şi prelungirea pentru o perioadă de 5 ani.

Date despre Naby Estival Maritimo

Firma Naby Estival Maritimo a fost înființată în anul 2019 și are ca principal obiect de activitate restaurantele. Administratorul firmei este Moldovan Marcela, iar beneficiarul este Ciuciumis Maria. Pe anul fiscal 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 4 154 134 lei, un profit de 930 041 lei și datorii de 455 129 lei, cu un număr de 25 de angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Larisa Canea are puterea să îi spună în față lui Radu Cristian ca e un impostor. Tu ai? Cel care ai scris aiurea!
0
0
Domnilor, Moldovan nu este decat un SLUGOI!!!! Problema este ca populația pune botul la acest infect, el si familia lui scârboasă si slinoasa. El se considera o personalitate printre voi, a venit călușarul sa se imbogatesscaaaa!!! Acest personaj josnic trebuie înlăturat din aceasta societate!!!
2
1
Pe Canea, au intins o multi, dar asta nu i panica… se lauda un Claudiu Doicaru, ca i a rupt … abisul!!
2
1
Vreme trece, vreme vine, Toate-s vechi şi nouă toate; Ce e rău şi ce e bine Tu te-ntreabă şi socoate; Nu spera şi nu ai teamă, Ce e val ca valul trece; De te-ndeamnă, de te cheamă, Tu rămâi la toate rece.
1
0
Moldovan nu este decat o sluga a lui Radu Cristian!!! Pe vremea lui Iorgus era ospătarul lui la Restaurant Catunu, pe vremea lui Tusac era tot ospătarul lui Tusac la Terasa Bicaz acum este ospătarul lui Radu la Terasa Maritimo. Permanent si-a dorit sa parvina sa fie si el proprietarul unei cârciumi insa a ramas sluga mereu. Proprietari la Catunu era nasul sa Nae Negrea, la Bicaz Tusac iar in port la Maritimo proprietar real este Radu Cristian.
6
0
Dan Moldovan tu ști câte milioane de euro a reușit să dosească Radu Cristian. Ți a dat impresia ca te ajută, nu? Ei află că tocmai tu l ai ajutat. S a jucat cu mintea ta la fel cum s a jucat cu ceilalți.
5
2
pprostul asta isi trateaza angajatii prcum sclavii.itmul nu.l deranjeaza,exploatate maxima.salariul minim pe economie,personal subdimemsionat,14 ore pe zi,fara simbete,duminici,sarbatori legale,concedii,iar din putinul lasat li se cere chelnerilor ilegal sa.i dea 2 la suta din incasari.sper sa.l ia drequl pe el si nevasta.sa,sa ia dincolo ce.au furat.
9
2
Cei pe care i-ai enumerat au muncit mai mult pentru oras decat Radu Cristian. Tu de fapt intrebi: "Ce au furat Ozzy, Canea, Marinescu? Ceilalti consilieri au furat orasul si s-au imbogatit. Cum sa votati pe unii care nu fura?" Ozzy, Canea si Marinescu au muncit pentru oras mai mult decat a facut-o Radu Cristian vreodata. Fost bugetar, ramas fara serviciu, venit de la Constanta, unde locuia si locuieste si acum, a venit doar pentru sa fure si sa distruga Mangalia.
7
5
Asta este greseala oamenilor care nu stiu ce este un consilier local. Nu este un sfetnic al primarului, acela este un "consilier personal", figureaza astfel pe statul de functii in primarie. Consilierul local este numit astfel pentru ca este membru al unui Consiliu. "Consiliu = Colectiv organizat, cu sarcini de conducere, de administrare sau de avizare etc." Un consilier local este un ales local, are funcție de demnitar local și este membru al autorității deliberative. El reprezintă cetățenii care l-au votat, nu pe primar. Un consilier personal sau un funcționar angajat pe funcția de consilier în aparatul de specialitate al primarului este numit pe funcție de către primar, în condițiile legii.
1
0
Ce s-a martalogit asta!
1
0
Dupa cum e si denumita functia,a fi consilier ar presupune sa fii bun specialist intr-un domeniu si sa dai sfaturi,sa consiliezi primarul si sa aduci idei noi pentru o administrare in folosul cetatenilor. In realitate,consilierii sunt pioni politici care sunt paraleli cu binele cetatenilor. Nu e numai in Mangalia,ci peste tot in tara asa zis democrata. E mai nasol decat pe vremea lui Ceausescu. Chiar mult mai nasol.
4
1
Ii detest pe consilierii locali pt ca nu au facut si nici nu fac nimic decat sa traga sfori in interes personal .Ma intreb cu nu le e rusine sa circule printre mangalienii care au avut incredere ca vor face ceva si pt oras .Sunt multi care hiberneaza pe banii publici de 30 de ani sunt bine agatati si nu se lasa decat morti
10
1
Stimati cetateni ai Mangaliei…o intrebare: ce au muncit consilierii in viata lor,ce su dezvoltat,creeat,construit ?!!.ce ii recomanda pentru administrarea si dezvoltarea orasului?..? de exemplu Ciobanel …sau Ozzy ?,sau Marinescu?,sau Canea ?..cu 2- max 3 exceptii restul sunt atârnache…combinatii,vrajeala si atat..
9
4
Dan Moldovan a fost mereu doar un breloc. În trecut a nasului sau Nae Negrea pe care l a trădat de câte ori a avut ocazia, iar acum a lui Radu Cristian ca doar în spatele restaurantului este Radu, nu e a lui Moldovan. Un suflet de sluga va rămâne toată viața.
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468