REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.1° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Dan Negru: „În România poți să-ți faci profesia doar dacă faci parte din găști“

Dan Negru: „În România poți să-ți faci profesia doar dacă faci parte din găști“

A.F. 10 iunie 2023 | 00:00 1321

În România poÈ›i să-È›i faci profesia doar dacă faci parte din găști, transmite prezentatorul TV Dan Negru. El dă exemplu în acest sens È™i câteva nume din cultura română.

Dan Negru: „in Romania poti sa-ti faci profesia doar daca faci parte din gasti“Dan Negru

„Mai am o poveste despre umilinÈ›a ălora cu È™coală, despre o românca, necunoscută românilor, care a câÈ™tigat premiul Nobel pentru literatură!

Herta Muller e dintr-un sat de lângă TimiÈ™oara si a luat Nobel în 2009.

Anul ăsta, Timisoara e Capitală Culturală Europeană dar câÈ™tigătoarea celui mai important premiu cultural n-a trecut încă pe aici. Trei câÈ™tigători de premii Nobel au fost invitaÈ›i la evenimentele culturale din TimiÅŸoara: doi francezi È™i-un turc. TimiÈ™oreanca, tot cu Nobel, nu a ajuns.

Grigore Vieru credea că „doi mari vrăjmaÅŸi are românul: mila pentru străini ÅŸi ura pentru ai lui."

Mai e unul: găștile. În România poÈ›i să-È›i faci profesia doar dacă faci parte din găști. Tirania găștilor e peste tot, în cultură, în sport, în politică, în media...Oriunde!

Herta Muller a plecat definitiv din România È™i trăieÈ™te in Berlin. AÈ™a cum au plecat BrâncuÈ™i, Caragiale, Eliade, Enescu.

ToÈ›i s-au ridicat de la “masa” la care nu au mai găsit respect. Sper ca doamna Muller să vadă comentariile de mai jos. Ele sunt încurajarea noastră dintr-o lume in care lipsa de respect e marea decădere”, a spus Dan Negru, pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da. Așa este.
0
0
Da asha este,Dan n***u recunoaste ca si el a facut parte dintro gasca pentru ca altfel nu ajungea la televiziunea lui Dan Voiculescu sau Felix numele de securist comunist patron al antenelor;altfel in afara de Herta Muller laureata a premiului nobel pt.literatura inca un absolvent al aceluias liceu timisorean ca si H.Muller a luat premiul nobel pentru fizica este vorba de Stefan Hell impreuna cu o echipa de cercetatori de la o univetsitate din landul Bayen care o obtzinut premiul nobel pentru fizica.
1
0
Nu zice rau deloc.
0
0
Absolut adevarat! Si asta , tot o forma de coruptie este! De fapt, autorul se refera la "mafiile" create in societatea romaneasca! Aici s-a ajuns...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468