REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Dan Puric, Sorin Repanovici, Gelaledin Nezir şi Marian Săvulescu, cetăţeni de onoare ai oraşului Cernavodă

Dan Puric, Sorin Repanovici, Gelaledin Nezir şi Marian Săvulescu, cetăţeni de onoare ai oraşului Cernavodă

Replica API 17 noiembrie 2015 | 00:09 635

Personalităţi reprezentative oraşului

Personalităţi reprezentative oraşului

Membrii Consiliului Local Cernavodă s-au întrunit luni, 16 noiembrie 2015, în cadrul unei şedinţe extraordinare, pentru a vota 7 proiecte importante. Pe ordinea de zi, aleşii locali au votat conferirea titlului de „cetăţean de onoare”, unor personalităţi reprezentative oraşului. Este vorba despre artistului Dan Puric, mare scriitor, dar şi actor şi regizor al Teatrului Naţional din Bucureşti. De asemenea, a creat nenumărate spectacole de pantomimă, care l-au făcut celebru în întreaga lume, dar şi laureat al multor zeci de premii din ţară şi de pe mapamond.

Sorin Repanovici, membru al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, a fost preşedinte CNCAN, consilier Relaţii internaţionale, şef serviciu Protecţie Fizică, consilier coordonator garanţii nucleare, expert. Generalul Gelaledin Nezir, originar din oraşul Cernavodă, ocupă funţia de director al Direcţiei de Secretariat şi Protocol, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Cariera militară a domniei sale a început în 1987, în MAI, unde a fost, pe rând, comandant de pluton, locţiitor al comandantului Regimentului 40 Mecanizat „Călugăreni”, comandant de pluton la Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, redactor la redacţia de radio şi televiziune a Statului Major al Marinei Militare, ofiţer cu probleme de evidenţă şi mobilizare la Statul Major al Marinei Militare, ofiţer de presă al MapN, şef al compartimentului de Relaţii Publice a MapN, consilier al şefului de Stat Major General, consilier al Ministrului Apărării, locţiitor al comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru logistică „General Constantin Zaharia”.

Comandorul Marian Săvulescu, originar din oraşul Cernavodă, ocupă funcţia de şef al Serviciului de Instrucţie din cadrul Statului Major al Forţelor Navale. În activitatea profesională, domniei sale i s-au conferit titluri precum: Semnul Onorific în Srviciul Armatei pentru 15, 20 şi 25 de ani de activitate, Emblema de Onoare a Statului Major general, Emblrma de Onoare a Forţelor Navale, Medalia NATO- Articloul V. După terminarea studiilor, domnia sa a ocupat o serie de funcţii importante precum: comandant al Secţiei 1 Dragoare Maritime, comandant secund al fregatei 221 „Regele Ferdinand”, care a participat la examenele de certificare NATO, şef al secţiei de Instruire Forţe Luptătoare, în cadrul Serviciului de Instrucţie, din cadrul Statului Major al Forţelor Navale.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272