REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dan Rahău, preşedintele PPUSL Bucureşti: Sunt dezamăgit de ce se întâmplă la Constanța VIDEO

Dan Rahău, preşedintele PPUSL Bucureşti: Sunt dezamăgit de ce se întâmplă la Constanța VIDEO

Replica API 6 martie 2020 | 00:00 2577

Constănțeanul Dan Nicolae Rahău, președintele Partidului Puterii Umaniste Sociale Liberale, filiala Municipiului București, este un formator de politicieni, un om care a lansat în spectrul politic o mulțime de oameni, actuali primari din Constanța și nu numai. De exemplu, Mariana Gâju, edilul din Cumpăna, sau Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, sunt doi dintre politicienii care au învățat multe de la Rahău. Președintele Partidului Puterii Umaniste Sociale Liberale, filiala Municipiului București, a plecat de mulți ani de pe meleagurile natale, însă întotdeauna revine cu drag în orașul de la malul mării. Este dezamăgit, însă, de ceea ce se întâmplă la Constanța și spune că este nevoie de o figură nouă la conducerea urbei. Mai multe despre acest aspect, dar şi alte subiecte abordate de Dan Rahău, în materialul de mai jos.

Reporter: Mai este puţin timp până la alegerile locale. Și-a stabilit strategia Partidul Puterii Umaniste Sociale Liberale pentru Constanța?

Dan Rahău: Partidul Puterii Umaniste Sociale Liberale este un partid care a început să-și refacă toate structurile încă de anul trecut. Cei care au refăcut acest partid sunt foști membri ai Partidului Conservator, care nu au mers pe linia pe care a plecat, la un moment dat, fostul președinte al partidului, Daniel Constantin. Au preferat să revină la ceea ce era înainte, la acea echipă a umaniștilor. Partidul își dorește să fie peste bariera de 5 % la alegerile locale. Asta înseamnă că va fi prezentă în consiile locale, chiar şi în primării. Avem speranţa ca, din toamnă, dacă vor fi alegerile la termen, să fie partid parlamentar, pentru asta am cerut reorganizarea la nivelul național. În partid sunt și foști primari, și europarlamentari, cum este Maria Grapini, sunt mulți politicieni care vin de la alte partide, marea majporitatea sunt cei care au fost în PC, dar sunt foarte mulți din ALDE care vin către noi.

Reporter: Sunteți constănțean. V-aţi născut în oraşul de la maul mării şia ţi copilărit aici. Însă locuiţi de ceva timp la Bucureşti. Cum se vede, astăzi, Constanţa faţă de trecut?

D.R. Sunt dezămăgit. Dacă aș fi stat în Constanța acum, m-aș fi gândit serios să candidez, să vin cu o altă ofertă, cu altă opțiune. Ceea ce nu înțeleg mulți dintre oamenii politici, politica înseamnă încredere de ambele părți. Eu nu știu ca, primarii, viceprimarii, consilierii să fi mers periodic să stea de vorbă cu oamenii. Dar nu să-i cheme la birou, să meargă la ei. De câte ori vin la Constanța, mi se pare că este din ce în ce mai dezordine, mai murdar, mai multă harababură și mă doare. Chiar dacă nu stau aici, văd lucruri care știu că au fost frumoase, dar…să ajungem să regretăm edilii din perioadă comunistă mi se pare o involuție. Mi se pare că celor care conduc astăzi destinele nu prea le pasă atât de mult de oameni.

Rep.: Care credeți că sunt șansele lui Decebal Făgădău să câștige, din nou, primăria?

D.R.: Părerea mea este că are șanse mici. La Constanța, PSD a scăpat de oameni de valoare, cred că nu au promovat oamenii. Unii dintre primarii din 2000 sunt și acum. Primărița de la Cumpăna este, oarecum, creația mea. Eu am determinat-o, în anul 2000 și am sprijinit-o să fie aleasă primar. Sunt mulți primari care merită să câștige proiectele pe care le-au început, dar unii pierd legătura cu solul, cu oamenii. Atunci trebuie să intervină cineva, să apară o figură nouă. Un tânăr poate să vină cu mai multă dorință. Actualul primar de la Hârșova, este, într-o oarecare măsură, unul dintre tinerii pe care l-am ajutat să ajungă primar. E singurul primar ALDE, e omul pe care l-am ajutat, l-am îndrumat să parcurgă niște etape și să conducă destinele unor oameni. Privind de la distanță, văzând proiectele, îmi dau seama că am avut dreptate. Este posibil să fie și nemulțumiți. Este unul din cei care am avut încredere și astfel de tineri pot fi și în alte părți.

Mai multe despre subiectele abordate, în video de mai jos:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ppusl? pula.........
0
0
Hai mai nea Petrica tot nu a trecut supararea pe Fane Giuglea.Si tot invidios pe baietii frumosi ai ramas. Impotenta doare.Inclusiv cea intelectuala. Dar nici pe Liana nu a trecut supararea.Nu e frumos.
0
0
ca n-a iesit inca din politica rahat asta
0
0
ce scoala are ma Rahau?cu toata scoala lui a condus si el un centru de vacanta precum spui, cel de la Navodari, si-n pantaloni zici ca are ceva? unde? pe din dos? molesta copiii aia de la tabara din Navodari?Un mutalau impiedicat care s-a combinat cu un tamplar impostor si o curva ca sa faca echipa politica de la mal de mare, hai sictir
4
0
Unul care are mai multa scoala decat vei avea tu vacanta. si care are si in cap si in pantaloni ceea ce tu nu vei avea niciodata!
1
6
Cine plm mai e si dinozauru asta???
5
2
Primii doi "academicieni" prin limbaj sunt doi frustrati ai esecurilor lor in politica. Un fost politist prea apropiat de droguri si un afacerist care si-a descoperit admiratia pentru administratia mazare la anii batranetii....
4
1
pai ba Rahau, pardon Rahat, cu Grapini si Ontanu vrei sa revii tu in politica ? Foarte bine ca te-a muit Mazare in 2001 si tea si mutat din Constanta !
4
4
Un individ de joasa speta, toata viata a trait doar din furturi de la stat.
14
3
Rahau este cel care a condus PSD Constanta si a castigat alegerile in judetul Constanta in anul 2000 pentru prima oara in istoria orasului si judetului impotriva PD. Drept multumire a fost schimbat cu Mazare de Mitrea. A demisionat din PSD si a parasit orasul.
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212