REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Dan Vîlceanu: 'E foarte puțin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR'

Dan Vîlceanu: 'E foarte puțin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR'

Replica API 7 octombrie 2021 | 22:11 964

Fostul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, este de părere că e foarte puțin probabil ca PNL să poarte discuții cu privire la un guvern format alături de USR, dar admite că „toate variantele sunt de masă”. spune că acest fapt se datorează, în mare parte, votului de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Vîlceanu susține că „nu poți să dai jos propriul guvern din care ai făcut parte și după aceea să vii să stai de vorbă cu viitorii parteneri pe care i-ai dezamăgit”.

„Astăzi am avut parte de un episod de-a dreptul halucinant. Am avut trei partide care au votat o moțiune de cenzură neștiind în secunda următoare trecerii moțiunii de cenzură ce au de făcut. Dacă ai o minimă responsabilitate, trebuie să știi că vei avea o majoritate care va putea vota un guvern. Altfel, nu ai făcut decât să arunci România într-o criză politică, pe lângă problemele create de creșterea facturilor la energie. Avem o majoritate formată din USR, AUR și PSD care în mod normal ar fi trebuit să ne spună ce urmează”, a precizat Dan Vâlceanu, la Digi 24, citat de stiripesurse.ro

„PNL va veni cu o propunere de premier. Am înțeles că și USR PLUS are una. Avem deja o decizie a Biroului Executiv în care am statuat foarte clar faptul că dacă USR votează împotriva guvernului liberal își limitează posibilitatea de a mai forma împreună un guvern în viitor. Nu poți să dai jos propriul guvern din care ai făcut parte și după aceea să vii să stai de vorbă cu viitorii parteneri pe care i-ai dezamăgit cu câteva zile înainte și ai demis guvernul în care împreună am făcut parte. E foarte puțin probabil ca în PNL să mai putem discuta despre un guvern cu USR PLUS, deși toate variantele sunt pe masă”, a mai precizat secretarul general al PNL, la Digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A descoperit Valceanu pretul painii.
0
0
foarte bine ca a plecat USR.Cand o sa vreti reformare reala si oprirea furtului banului public atunci o sa fiti fregventabili.
3
3
Mai bine stati si sparge-ti seminte dupa colt si pute-ti sa discutati si de fufele ce va pacalesc cu altii ! Sante-ti trecuti in istorie ce-ati facut cu acest popor si tara !
2
3
Foarte bine ati decis. USR sa ramana langa AUR. Au TRADAT, au dat BIR cu FUGITII plecand de la guvernare in stare de alerta. Sunt inconstienti, incompetenti si TRADATORI. Rusine sa le fie cu papagalul Barna in frunte!
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212