REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Dăncilă a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Iohannis, după decizia CCR: președintele păstrează suspansul

Dăncilă a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe Iohannis, după decizia CCR: președintele păstrează suspansul

Replica API 31 decembrie 2018 | 02:02 387

Premierul Viorica Dăncilă a explicat că l-a sunat pe Klaus Iohannis, după decizia CCR care îl obligă să dea un răspuns ”de îndată” pe nominalizările miniștrilor. Dăncilă a explicat că Iohannis nu i-a dat niciun termen, în ciuda faptului că decizia CCR impunea o urgență.

”În mod normal, de îndată, înseamnă un timp foarte scurt. Vedem că ”de îndată” pentru domnul președinte nu este la fel ca pentru restul românilor. Am vorbit cu domnul președinte, i-am spus că este important pentru noi ca Guvern să avem echipa completă la 1 ianuarie. În momentul în care discuți cu cineva te aștepți să îți spună un termen: mâine, peste o săptămână, peste o lună. Domnul președinte nu a spus nimic.

Dacă va trimite o motivare aceasta trebuie foarte bine argumentată, nu poți să spui că nu vrei un ministru doar pentru că nu-ți place ție. Vom vedea, vom analiza ce măsuri se impun pentru că nu putem lăsa președintele să încalce legea (...) Dacă îl lăsăm să încalce legea, atunci ne putem trezi că mâine, poimâine va nominaliza el un ministru pentru a fi și acceptat.”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul a explicat că în discuțiile private cu Iohannis, președintele nu i-a cerut niciodată scuze pentru jignirile aduse în declarațiile publice.

”Nu, niciodată. Mi-ar fi plăcut să aud acest lucru, dar președintele nu a făcut niciun pas în acest sens. Eu cred că după acest episod președintele și-a pus o etichetă: nu vrea consens și jignește foarte ușor o femeie, ceea ce nu este frumos (...) În momentul în care ceri demisia unui prim-ministru de 7 ori, fără să ai motive, asta e greu de înțeles.”, a mai spus Dăncilă.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in cazul tau.locul tau e la cratita,in bucatarie,cu basma si cu snopu de coceni sa atatzi focu sa pui de mamaliga.cand deschizi gura ar trebui sa ai si pe cineva laga sa te palmuiasca strasnic de cate ori scoti prostii din fleanca.
4
0
stie sa vorbeasca la telefon fara sa citeasca de pe foaie?
7
1
ma pis pe tine si pe toti ratatii. Ti - a marit psd pensia si acum mananci cacat . Nu esti pensionar , esti o curva a USR ului
1
5
Ce motive doresti ?! Nu iti este clar: ESTI INCOMPETENTA, ESTI ANALFABETA, ESTI MARIONETA LUI Dragnea. Esti o rusine, cu guvernul tau cu tot. Plecati !! DISPARETI, guvern de incompetenti! Ati distrus tara, v-ati batut joc de romani, cu minciunile si hotiile voastre.
8
2
Zabalosul de Toader nu se potoleste nici macar de Craciun. Dar daca tot are chef de vorba, mai bine ne explica cum se face ca timp de 5 ani nu a contestat nimeni componenta completurilor ... Desigur, a venit randul infractorului-sef DRACnea sa ajunga la ICCJ si atunci jegurile politruce din CCR au executat porunca mafiotilor. Nu mai bine ne explica cum se face ca dintre cei 9 membri ai CCR doar unul singur este judecator, restul fiind doar niste fosti politicieni, avocati sau simpli consilieri juridici ?
7
1
maianalfabeto, cum adica presedintele nu respecta decizia presurilor ccr- sluga dorneanu, presul puscariasului draknea, care, din prea multa imbuibare- da , fara nr, fara nr pensii speciale tuturor celor ce nu au nimic in comun cu romanii ci cu situatia lor financiara- beneficii personale. Deci, tu nu esti in masura, de pe pozitia de papusa, sa ceri socoteala presedintelui tarii- va despart multe clase
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212