19.2° Constanța Vin., 7 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6145
19.2° Constanța Vineri, 7 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6145

Dăncilă: Dacă Scutea vrea să audieze pe cineva pentru 10 august, să îl întrebe pe premierul interimar

Replica API 11 august 2022 762

Viorica Dăncilă reacționează la declarațiile procurorului general Gabriela Scutea cu privire la o posibilă audiere a fostului premier în dosarul 10 August. Dăncilă afirmă că era în concediu la acel moment, iar premier interimar era Paul Stănescu.

Viorica Dăncilă

„În primul rând, pe 10 august eram în concediu de odihnă și premier interimar era domnul Paul Stănescu. Dacă nu se instrumentează din punct de vedere politic, ci pentru aflarea adevărului, doamna procuror general ar trebui să-l cheme la audieri pe premierul interimar din acea perioadă”, a declarat Dăncilă la Antena 3, citează stiripesurse.ro.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Fostul premier a vorbit și despre implicațiile politice din dosarul 10 August, făcând aluzii cu privire la Klaus Iohannis.

„Sunt anumite lucruri care conduc în această direcție. În primul rând faptul că pentru prima dată președintele a contestat plecarea mea în concediu înainte de 10 august, lucru pe care nu l-a făcut înainte. Al doilea lucru care conduce către această interpretare este faptul că deși eram în concediu, deși era un premier interimar, toți vor să lege 10 august de Viorica Dăncilă. Dacă mă cheamă la audieri categoric mă voi duce. Este datoria mea. Dar acest lucru va însemna că politicul este mai important decât aflarea adevărului”, a spus Dăncilă.

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a declarat la Euronews România că, în urma unor plângeri formulate de anumite ONG-uri care au susținut protestul din 10 august 2018, împotriva fostului ministru de Interne, Carmen Dan, împotriva fostului prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, dar și împotriva unor conducători ai unor partide politice aflate la guvernare, nu va fi exclusă o audiere a acestora.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
2527913377
5/49
3640613019
joker
4052873610