REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Dăncilă: Termenul pentru înregistrarea românilor cu drept de vot din Diaspora va fi extins până pe 15 septembrie

Dăncilă: Termenul pentru înregistrarea românilor cu drept de vot din Diaspora va fi extins până pe 15 septembrie

Replica API 13 septembrie 2019 | 01:13 541

Viorica Dăncilă, foto b1.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care termenul limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate în Registrul electoral, pentru alegerile prezidenţiale, va fi extins până la 15 septembrie.

"Vom adopta măsuri pentru a asigura cetăţenilor români din Diaspora dreptul la vot şi o mai bună organizare a alegerilor care vor avea loc în această toamnă. Modificăm termenului limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot în străinătate ca alegători prin corespondenţă, respectiv ca alegător la o secţie de votare organizată în străinătate. Acest termen va fi extins până la 15 septembrie, pentru a da posibilitatea cât mai multor români din afara graniţelor ţării să se înscrie în Registrul electoral pentru alegerile prezidenţiale din acest an", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că, pentru o bună organizare a scrutinului din această toamnă, ordonanţa de urgenţă care va fi adoptată pe acest subiect include şi măsuri privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, atribuţiile acestora şi asigurarea cadrului legal pentru plata tuturor indemnizaţiilor membrilor birourilor de votare. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am citit ce scrie un prostalau , adica Ceausescu a platit datoriile , facute tot de el si de Dej. Le-a dat bani africanilor , IRAC-lui , etc , bani care nu mai sunt returnati. A distrus toata industria facuta , produsele nu se mai vindeau nicaeri caci erau depasite tehnic. A infometat poporul , ca statea-i la cozi uriase sa capeti ceva de mincare. Bine ca l-au impuscat pe ticalos si pe ticaloasasa. Pacat ca nu era-i si tu printre ei.
0
2
tantito analfabeta, ai dat doi lei la pensie ptr care ai mancat ceva turcesc doi ani de zile si acum am primit minunea- factura la energie majorata cu 40%- cum iti explici? Pe modelul acesta toate facturile vor suporta cresteri ptr pensiile voastre nesimtite si ptr nenorocitul acela de polityist, un tablagiu cu studii cumparate si scos la pensie la 39 ani cu 7500 lei- ce spui- sa crapi
2
0
De ce sa fie influentata soarta noastra de niste indivizi plecati afara si care habar nu au ce se intimpla in tara.Ca dovada ,s-au inscris trei lulele, trei surcele.Bani si nervi cheltuiti aiurea. Si ce e chestia cu prelungirea. Sa se prelungeasca si in tara.Discriminare anticonstitutionala.
1
3
cu cat esti platit sa postezi prostii ca vad aceleasi chestii si la ate articole iar postarile nu au legatura cu ce scrie in articol!
1
4
Plecati...La Rahova langa DRACnea si voi k-ati nenorocit si-ati furat de-ati ingropat tara asta in datorii! Ceausescu le-a platit pe toate, a construit o tara si-o economie de-a speriat lumea! De-asta a si fost eliminat. Voi, nenorocitilor ati distrus tot! Dar tot. Si-avem datorii de peste o suta de miliarde de euro!!! Cum asa cand in tara asta nimic nu s-a facut!Doar s-a distru si furat TOT. Cum de sunteti voi, o mana de politicieni, milionari??? HOTILOR care ne-ati furat, in continuare furati si prostiti poporul asta necajit!
4
1
Daca cei din diaspora nu mai trimit bani in tara o sa-ti sugi degetele ca maimuta..
2
2
Da, poate luam modelul Greciei, si voteaza doar cei care sunt pe teritoriul Romaniei
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272