REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Daniel Constantin îl critică pe Călin Popescu Tăriceanu și analizează proiectul de buget: „De la guvernul zero la guvernul minus“

Daniel Constantin îl critică pe Călin Popescu Tăriceanu și analizează proiectul de buget: „De la guvernul zero la guvernul minus“

Replica API 4 februarie 2019 | 02:18 373

Daniel Constantin

Preşedintele executiv al Pro România, deputatul Daniel Constantin, a declarat sâmbătă că execuţia bugetului pe cei doi ani de guvernare Dragnea-Tăriceanu arată investiţii mai mici chiar şi decât cele din "guvernul zero", condus de Dacian Cioloş.

"Guvernul Cioloş a rămas cu eticheta de 'guvern zero' pentru că a 'reuşit' performanţa de a avea cel mai scăzut nivel al investiţiilor publice din ultimii 10 ani - atât ca fonduri naţionale cât şi ca nivel al fondurilor europene atrase. Cu toţii spuneam că nu se poate mai jos de atât şi că accentul se va pune pe o dezvoltare economică sănătoasă, bazată pe investiţii care să creeze locuri de muncă şi venituri suplimentare la buget, nu doar pe stimularea continuă a consumului. Şi speranţa a fost întreţinută cu promisiuni în fiecare an atunci când s-a aprobat bugetul de stat. Dar execuţia bugetului pe cei doi ani de guvernare Dragnea-Tăriceanu ne arată investiţii mai mici chiar şi decât 'guvernul zero': 2017 - 3,2% PIB - 26,7 miliarde; 2018 - 3,6% PIB - 34,2 miliarde. În aceste condiţii, promisiunea de alocare a 47 miliarde - 4,6% din PIB în 2019 nu poate fi credibilă, deşi reprezintă şi în aceste condiţii o alocare mult mai mică decât realizatul anilor 2011-2015", a scris Constantin pe Facebook.

Acesta a adăugat că înţelege preocuparea lui Liviu Dragnea de stimulare a consumului prin creşteri de salarii şi pensii, alocări sociale, control prin buget al primarilor, dar ce nu înţelege este de ce 'omul de dreapta', Călin Popescu Tăriceanu, "a abandonat în totalitate dezvoltarea sectorului economic şi consolidarea clasei de mijloc, principii de bază ale oricărui om politic ce se vrea a fi liberal".

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oamenii ca Kovesii le-ar trebui romanilor cinstiti ca sa de-a de pamant cu toti HOTII care ne rad in nas acum cand ministrul toader, sluga lu dracnea ii scoate din puscarii pe toti mafiotii. Raman HOTII cu banii furati noua si ne rad in nas. Asta-i bataie de joc si, Romanii in curand nu vor mai indura batjocura si-or sa se revolte cu atata furie de n-o sa-i mai scape nici Dumnezeu pe toti HOTII! Acum, slugile lu DRACnea , CCR si MJ Toader, fac jocurile HOTILOR dar vor plati si ei cu varf si indesat..Sa tina minte slugile psd-ului, mamaliga explodeaza! Nici Ceausescu nu a crezut....
2
1
Nu stiu cine pune botu la vrajeala asta ieftina ai intrat in politica cu ajutorul unui om urat romani.
1
4
Ca politician face parte din categoria parvenitilor. E capabil de tradare pentru asa zisa cariera. Ponta ...are un minus cu el la capitolul campanie electorala, stie el de ce.
6
3
macar astia au dat lefuri adica au facut altceva, aia nu au dat nici lefuri nu au facut nici investitii si cu investitiile voastre in terenuri in panta, sali de sport din fier la sate cu 100 de locuitori sau drumuri cu pretul pe km de trei ori mai mare decat cel normal stim noi cum e!
5
3
Asta e copilu lui Voiculescu.
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212