REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Daniel Moraru (AUR): Prin candidatura lui Stroe și a lui Răsăuțeanu s-ar fi văzut blatul dintre PSD și PNL. Video

Daniel Moraru (AUR): Prin candidatura lui Stroe și a lui Răsăuțeanu s-ar fi văzut blatul dintre PSD și PNL. Video

Mirela PASCAL 13 februarie 2024 | 00:00 5203

Daniel Constantin Moraru, coordonatorul Organizației AUR Constanța, s-a aflat luni, 12 februarie, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre alegeri și candidați, dar și despre programul electoral. Totodată, Moraru a vorbit și despre Mohammad Murad, dar și despre George Scupra. Ce ne-a spus, aflați în interviul de mai jos!

Daniel Moraru (AUR): Prin candidatura lui Stroe si a lui Rasauteanu s-ar fi vazut blatul dintre PSD si PNL. Video

În debutul interviului, Daniel Constantin Moraru a vorbit despre prima experiență pe care a avut-o cu politica. A fost în PER, a candidat în 2020, fiind la un pas să preia conducerea Consiliul Județean, însă ulterior nu s-a mai regăsit în partid și a  făcut un pas înapoi. „În acel partid am întâlnit oameni devotați, serioși, dar din păcate activitatea centrală a partidului de unde am plecat lăsa de dorit. Activitate foarte slabă la nivel central, fără vizibilitate și, practic, orice efort al filialelor sau al echipei din filiale nu era valorificat, lipsind cu desăvârșire activitatea centrală a partidului. Am candidat la Consiliul Județean, în 2020, am obținut un scor politic sănătos pentru trei luni de campanie. Nu am mai făcut politică până în 2020 și fără 300 de voturi nu am intrat în Consiliul Județean, am avut 13.000 și ceva de voturi, obținute în județul Constanța. La momentul respectiv am fost poziționat pe locul doi la nivel național pe listele acelui partid și pentru rezultatele obținute în filială. Pentru mine a fost o provocare să încep de la zero, acel partid în județul Constanța nu avea nici un fel de organizație când am venit eu, și atunci a trebuit să învăț. Când vii într-un alt partid, găsești reguli, găsești oameni, găsești deja activități care funcționează, direcții din cadrul filialelor care funcționează și atunci într-un fel îți este mai ușor. Pentru mine a fost o provocare, a fost un rezultat bun, drept pentru care de un an de zile sunt curtat de partidul AUR să preiau coordonarea filialei Constanța, pas pe care l-am făcut încă de la sfârșitul lui decembrie. Oficial din 25 ianuarie am preluat activitatea de coordonare a partidului AUR la Constanța“, a declarat Daniel Moraru.

Daniel Moraru (AUR): Prin candidatura lui Stroe si a lui Rasauteanu s-ar fi vazut blatul dintre PSD si PNL. VideoDaniel Moraru, Mirela Pascal

Moraru: Am fost curtat în trecut de alte partide

De ce AUR și nu alte partide? „Am fost curtat în trecut de alte partide, pot să spun de ambele partide mari. Nu m-am regăsit și nu aveam nici intenția să candidez sau să fiu reprezentant politic al partidelor. Fiind om de afaceri de 34 de ani, consider că timpul meu a fost mai benefic în activitatea privată decât în implicarea socială prin a fi reprezentant într-un partid politic. De ce AUR? În primul rând pentru că AUR are astăzi un lider politic asumat, un lider politic pot să spun că este cel mai autentic lider politic al unui partid din România cu accesiune de la 9% în opoziție, la 20%, astăzi peste 20%. Asta înseamnă multă muncă, multă dăruire și multă încredere pe care o are acest lider. Oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți, mă număr printre ei, sunt antreprenor și întotdeauna sunt privit de administrația publică locală sau de reprezentanții instituțiilor statului ca un individ care nu aparține grupurilor lor de interese. Ca mine sunt sute de mii de antreprenori în România care, dacă nu am făcut politică, nu înseamnă că nu suntem partenerii statului român. Suntem partenerii statului român și vom fi întotdeauna, plătindu-ne toate dările. Nu vedem noi ce se întâmplă cu acești bani, în spațiul public nu se văd investiții decât cheltuieli nejustificate, administrația publică astăzi, din punctul meu de vedere, este un organism energofag, consumă mai mult decât produce”, a completat Moraru.

Daniel Moraru (AUR): Prin candidatura lui Stroe si a lui Rasauteanu s-ar fi vazut blatul dintre PSD si PNL. VideoDaniel Moraru

Făgădău și Constantinescu, candidați de temut pentru AUR?!

Daniel Moraru a mai precizat că filialele din județ sunt puse la punct, urmând ca, „în maximum două săptămâni, după ce analizăm împreună cu colegii de la centru propunerile de candidați, să le punem la dispoziția dumneavoastră“. La Constanța, se știe deja că Ovidiu Cupșa va fi candidatul la Primăria Constanța din partea AUR. Întrebat dacă, în cazul în care va candida Făgădău, din partea PSD, n-ar reprezenta o amenințare, Moraru  a declarat: „Personal, cred că ar însemna un gest de maturitate politică, pentru că în sondaje ei sunt cei care deschid cumva lista de opțiuni la nivel de municipiu și județ. Și cred că PSD va merge pe aceste nume. Nouă, sincer, ne-ar fi convenit domnul Stroe la CJ și varianta domnului Răsăuțeanu la municipiu. Acolo s-ar fi văzut mai clar blatul între PSD și PNL. Dacă ies cu ceilalți doi, cu Horia Constantinescu și cu Decebal Făgădău la municipiu, aceștia au dovedit că știu să se bată”.

Mohammad Murad ar putea candida la Mangalia

Întrebat unde se situează Mohammad Murad și pe ce liste îl vom regăsi, Moraru a  declarat: „Domnul Murad, așa cum știe toată lumea, este antreprenorul numărul 1, cu investițiile cele mai mari în turismul românesc. Nu este ușor să vii într-o țară adoptivă și să reușești să confirmi, să fii validat de ceilalți jucători din piață. Este un bun câștigat pentru noi, pentru expertiza pe care o deține în domeniul privat. Dorește să transfere aceste cunoștințe  și această expertiză către următoarea generație, el a și făcut-o în privat, transferând către copiii dumnealui aceste sarcini. Dorește să se implice în politică, a făcut-o, o face în continuare. Măsurătorile pe care astăzi le-am făcut, inclusiv cu Murad, ne-au dovedit faptul că este o persoană cu o vizibilitate în spațiul social și are și ceva lipici la opțiunea de vot. Nu știm dacă în continuare centrul va dispune să-l încurajeze să și candideze. Se fac măsurători și pe Mangalia, acolo într-adevăr își dorește să își spună un cuvânt și cred că ar fi foarte bine dacă ar avea curajul să mai meargă încă o dată la Mangalia. Personal aș aprecia dacă va lua decizia asta, având în vedere că Mangalia dispune de 7 stațiuni care au nevoie de investiții și de programe serioase, de parteneriate corecte între privați și administrația publică locală. Dar și în poziția de candidat la CJ pot să spun că a intrat în măsurători și chiar a obținut o poziție destul de încurajatoare pentru noi

Moraru: Domnul Scupra aparține unui joc

Și... George Scupra, unde se poziționează? „Domnul Scupra aparține unui joc, spre fericirea lui, ca să spun așa. Și-a luat mai multe grade, din punctul meu de vedere, fiind vehiculat și de AUR și de PSD. Este un primar gospodar, nimeni nu poate nega acest aspect, este un produs născut în ograda PSD, cu cele mai bune rezultate în ograda PNL. E clar că omul sfințește locul. În același timp, Scupra nu este scos din calculul PNL ca și candidat la CJ. Deci, pentru noi a face măsurători cu un candidat pe toate platformele politice importante, respectiv cele trei în județul Constanța, a fost o tactică pe care o abordează și celelalte partide, să măsurăm oamenii, deși știm că acei oameni nu sunt în ograda noastră“, a spus Moraru.

Moraru a ținut să precizeze că mai sunt măsurați, în sondaje, pe lângă Mohammad Murad, Cristinel Dragomir, dar și „alte două persoane, iar din păcate nu vă pot da detalii“, a spus Moraru.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212