REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Daniel Suciu, PSD: Instituţii cu venituri spectaculoase, exceptate de la interzicerea cumulului pensie-salariu

Daniel Suciu, PSD: Instituţii cu venituri spectaculoase, exceptate de la interzicerea cumulului pensie-salariu

Replica API 13 martie 2021 | 00:00 1703

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa privind interzicerea cumulului pensie-salariu în domeniul bugetar exceptează instituţii cu "venituri spectaculoase", dar îi afectează pe cei care lucrează în mediul rural.

"M-aş fi aşteptat, vă spun sincer, ca zonele extrem de vulnerabile din România, şi mă refer la cadrele didactice şi cadrele medicale din mediul rural, unde se înregistrează cele mai multe persoane angajate după depăşirea vârstei de pensionare, să fie exceptate. Nu se regăsesc cu adevărat în acest proiect de lege şi atunci mă întreb cui mai foloseşte acest proiect de lege, când Banca Naţională, Consiliul Fiscal, ASF, Curtea de Conturi, ANCOM, ANRE, unde sunt venituri spectaculoase, nu se atinge nimeni de ei", a spus deputatul PSD, scrie Agerpres.

Daniel Suciu apreciază că proiectul de lege, în actuala formulă, nu poate fi girat de PSD.

"Am văzut şi inconstanţa declaraţiilor publice: una spunea premierul, că nu vrea nicio excepţie, şi alta este proiectul de lege. În formula actuală, cred că nu avem cum să girăm un asemenea proiect. Chiar credem că o a doua Românie, pe care ei nu o văd, şi anume România rurală, trebuie să fie susţinută cel puţin din pilonii de care v-am spus. O interzicere a cumulului salariu cu pensie în mediul rural pentru cadrele didactice şi cadrele medicale va însemna un dezastru pentru România şi cred că nu-şi permite nimeni acest lucru", a mai declarat Suciu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca interzic cumulul la profesori si medici, va fi o tragedie nationala. Tinerii au suficiente locuri de munca, insa s-au nascut obositi
6
1
stati acasa pensionarilor si lasati locul tinerilor
2
6
Cred ca aceasta lege trebuia data cu mult inainte. Oare de ce nu a dat-o PSD cand a avut majoritate? De dragul pensionarilor de lux? Dpmv. n-ar trbui in sectorul de stat nicio exceptie. Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit!
4
5
singurii exceptati, ar trebui sa fie profesorii pana la nivel preuniversitar! Atat! nivelul educatiei este f scazut din lipsa personalului calificat, in 30 de ani dupa revoluite, au umplut tara de biserici, scolile nici macar nu se renoveaza cat ar trebui!
9
2
Vor sa scape de slecialistii cu experienta si sa faca pula nare PRIVATILOR si mai ales MULTINATIONALELOR ! Efectul se va vedea in max. 1 an ! Dar de fapt guvernantii nu impoziteaza cum trebuie Bancile Straine si luni 8 martie le-a scutit de datorii , sute de milioane de Euro ! Acum invrajbesc privatii impotriva bugetarilor ca sa isi ascunda incapacitatea de a guverna , de a hasi solutii viabile , de a investi in economie ! Dar , fatza ministaresei TURCAN RALUCA ... spune tot !
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108