rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dănuț Chiparu rămâne fără terenul care i-a adus un dosar penal primarului din Eforie

Procurorii Parchetului de până Tribunalul Constanţa cer anularea hotărârii Consiliului Local Eforie prin care s-a decis vânzarea terenului ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., al cărei asociat este viceprimarul din Eforie, Dănuţ Chiparu. Motivul nelegalităţii? A fost votată de 11 consilieri dintre cei 17 în funcţie, nefiind întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea hotărârii. Vânzarea-cumpărarea a avut loc şi fără organizarea licitaţiei publice. Vicele spune că tranzacţia a fost legală şi că „totul este electoral”.

Dănuț Chiparu

Primarul Robert Nicolae Şerban a fost contactat pentru un punct de vedere referitor la solicitarea procurorilor. Acesta a precizat că nu comentează subiectul. În schimb, vicele, asociatul firmei care a cumpărat terenul ce l-a băgat în bucluc pe Robert Şerban, spune că este doar o chestiune electorală. „Totul este electoral”, a comentat el. Păi, ce treabă au procurorii cu electoratul? „Toate se leagă”, a continuat Dănuţ Chiparu, concluzionând că „instanţa nu are cum să admită acţiunea procurorilor. Hotărârea este legală”.

Reamintim că Şerban Robert Nicolae a fost trimis în judecată în decembrie 2019, fiind acuzat de de procurori de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În dosar, mai sunt cercetaţi şi Greceanu Viorica, secretarul oraşului Eforie la data săvârşirii faptei, în prezent administrator public al oraşului Eforie, şi Cojea Florian, consilier local în cadrul Consiliului Local Eforie la data săvârşirii faptei, în prezent administrator al S.C. EFO URBAN S.R.L., sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Ce spune în rechizitoriu!

Inculpatul Şerban Robert Nicolae, în calitate de primar al oraşului Eforie, cu intenţie, a efectuat demersuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în vederea vânzării imobilului teren în suprafaţă de 3.150 mp, ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie (imobil compus din construcţie şi terenul de sub construcţie), către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., societate care administra restaurantul de mai sus, şi în care viceprimarul staţiunii, Chiparu Dănuţ, are calitatea de asociat, şi a încheiat, prin semnătură delegată, contractul de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, în schimbul preţului de 189.000 euro, asigurând astfel un folos necuvenit S.C. Briza Mării Negre S.R.L., respectiv suprafaţa de teren ce a trecut, în mod nelegal, în patrimoniul S.C. Briza Mării Negre S.R.L. Vânzare-cumpărare a avut loc cu încălcarea dispoziţiilor art.36 alin.5 lit.b rap. la art.45 alin.3 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, care prevede că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie.

Robert Șerban

Inculpata Greceanu Viorica, în calitate de secretar oraş, dar şi inculpatul Cojea Florian, în calitate de preşedinte şedinţă al Consiliului Local Eforie cu intenţie, cu ocazia şedinţei de consiliul local din data de 23.12.2016, au facilitat adoptarea unei hotărâri de consiliu local care în realitate nu fusese adoptată, prin aceea că au contrasemnat pentru legalitate, Hotărârea de Consiliul Local Eforie nr.229/23.12.2016, act administrativ ce a intrat în circuitul juridic şi ulterior a constituit temei pentru încheierea de către inculpatul Şerban Robert Nicolae, prin semnătură delegată, a contactului de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, pentru suprafaţa de 3.150 mp, susţin procurorii. Fără acordul consiliului local, for învestit de lege să-şi exprime acordul, au scos, chiar şi contra cost, din patrimoniul său, terenul de 3.150 mp în beneficiul S.C. Briza Mării Negre S.R.L, se mai arată în rechizitoriu. Consiliul local este singurul îndrituit de lege să aprobe, prin vot, vânzarea unor bunuri din patrimoniul UAT-ului, iar scoaterea – prin mijlocirea de către cei trei inculpaţi – a imobilului din respectivul patrimoniul, prin încălcarea unei legi organice, este de natură să afecteze buna funcţionare a administraţiei publice locale. „În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Şerban Robert Nicolae acesta cunoştea tot parcursul de adoptare a HCL Eforie nr.229/23.12.2016, a fost implicat activ în adoptarea acesteia, şi, deşi fusese în mod succesiv învederat de Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa că procedura de adoptare a HCL Eforie nr.229/23.12.2016 fusese nelegală, a pus-o în executare, prin încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Viciul ce afecta HCL Eforie nr.229/23.12.2016 consta nu într-o simplă nelegalitate, ci afecta însăşi existenţa hotărârii de consiliu local. Cu privire la inculpatul Şerban Robert Nicolae, există şi un element subsidiar de nelegalitate, respectiv vânzarea imobilului cu încălcarea legii privind organizarea, în mod obligatoriu, a licitaţiei publice”, se mai arată în rechizitoriu.

Mirela PASCAL

miercuri, 1 aprilie 20203471
Comentarii

00Iacob titi(12 apr 09:44)
Vinde iarba si pastile in Eforie de cel putin 5 ani se lauda in oras ca vinde droguri de 200mil pe luna, avea un plan sa deschida frizerie sa nu bata la ochi da virusul il baga la puscarie o sa vinzi peste ca tactu toataa viata!!
02Toto Alba Neagra(4 apr 09:07)
Ce faci sefu? Cu alba neagra nu mai pot sa trag. Pe asociatul meu dilimache lai distrus cu slavamarul. Din trambulina mai sarit ca ia-i dat terenul lu coja asociatul tau. Acum te duci si la parnaie? Nasu crusoveanu a zis ca are diabet si nu se mai baga si acum iar o sa ma sparga roman! Sunt distrus...
04Urat(3 apr 01:04)
Robert va scoate din Mizerie gunoierilor
42Vai Robert puscarie(1 apr 22:42)
Ce tupeu aveti sa mai candidati ,hotilor! Ba,dar nu v-ati saturat? Voi nu munciti,doar furati? Va voteaza pulea,clanul Parvescu ,Saracila,Anghel ...la dracu cu voi
108Turcu(1 apr 21:10)
Acest personaj Germambet angajat al primariei trebuie luat la scuturat prin conturi si loturi de teren personale, mare vor fi surprizele .Dar nici Cojea cioroiul militean turnator ,a inflorit financiar dupa ocuparea postului de director cu imolicarea puscariasului de Cusoveanu,cel care la bagat in cacat pe primar,ca s-ai agraveze prostia,betia si incompetenta ,cu care sa nascut.
210Marcel Iftemie(1 apr 20:46)
Busogeanu sa l sugi pe Nasu si pe Serban
14Gelu(1 apr 17:53)
Mai esti prost, esti nebun...
17Juridic(1 apr 17:01)
Sunt 3.Serban,Cojea,Greceanu. Nu este grup infractional?
05Pt 14.25(1 apr 16:00)
Dormeam boss cand ai dat comentariul, nu stiam ca am om sa dea comm-uri in locul meu, sa imi zici cat trebuie sa te platesc
911Germambet cap de oaie(1 apr 15:20)
Bai nasu cusoveanu, ce ai facut cu incompetentul asta de serban care nu stie sa faca combinati cum facea fostul meu sef brailoiu? Acum o sa vina ala la putere si o sa zburam cu totii, mai ales ca eu acum imi fac a treia casa in costinesti. La vara nu mai iau nici o spaga !
612Crusoveanu-nasu(1 apr 15:13)
Bai Robertica ti-am zis sa furi cu cap cum am facut eu la Caritas! Acum o sa mergem cu totii la parnaie si o sa dau de fostul meu asociat dilimache care mai are si bile!
313Toto alba neagra(1 apr 15:04)
Ce faci sefu? Cu alba neagra nu mai pot sa trag. Pe asociatul meu dilimache lai distrus cu slavamarul. Din trambulina mai sarit ca ia-i dat terenul lu coja asociatul tau. Acum te duci si la parnaie? Nasu crusoveanu a zis ca are diabet si nu se mai baga si acum iar o sa ma sparga roman! Sunt distrus...
114Flori Dinu(1 apr 14:50)
Foarte interesant! Intr-un final se adevereste faptul ca primarul a comis mai multe infractiuni impreuna cu anturajul sau apropiat, motiv pentru care vor raspunde penal. Dragi cetateni, acesti infractori nu trebuie sa ne mai reprezinte vreodata orasul!
210Ada primarita(1 apr 14:41)
Serbanica al meu are chiloteii deja maro. Sa stitivca ii mai infig din cand in cand cate un strapon in cur sa se obisnuiasca cu confitiile de la puerta blanca.
27Chipara(1 apr 14:35)
Cata muie o sa va dau lacheilor
32Vergil(1 apr 14:34)
Sa va iau replica n pula
26Cojo(1 apr 14:25)
Nu va mai luati de primar ca vreau sa fiu sef la salvamari
08Vichi(1 apr 13:34)
Si cand ajunge in inchisoare? Hotii nu se mai incurca cu 250-300 m2 pentru o casuta acolo, nu, ei vor sa fie DEZVOLTATORI toti. Nenorociti!
67Surugiu(1 apr 11:10)
Articol electoral,scris la comanda!
08Escu(1 apr 11:10)
Lasati-l dracu de teren pe care l-a pierdut altceva nu i s-a intamplat,puscarie nimic?.
16Ghena(1 apr 11:04)
Pe mine ma doare in pix.sunt limbista.o sugvsi am supto de la toti.imi place cariciu de primar
16Cotcodac(1 apr 10:38)
Cica gaina a ramas fara cotet.
07EFOSAN(1 apr 10:28)
Aveti grija ce vindeti in Eforie Nord, pentru ca localitatea a ajuns sa arate ca o ingramadire de constructii inestetice, insalubre, pline de muzica de manele si cocalari tuciurii pe toate drumurile.
410Cealera(1 apr 09:51)
Roby fugi cat mai poti si cu ce poti ca ada o sa ti ia tot te lasa in curu gol o sa ajungi ca americanu
310Omul cu latul(1 apr 09:35)
Se strange latul , usor usor scapam de voi , Robertino apucate sa iti faci bagajul ,am vreo cativa prieteni acolo la poarta alba,au grija de tine , o sa soarta raportului Cozma Rip , la revedere!! Blestemul de parinte e greu !!
78Salariat URBAN(1 apr 09:27)
Hotii dracului ,nu se mai satura. Au jefuit orasul mai rau ca Brailoiu,mai vrea inca un mandat??? La puscarie cu ei, Coja este dir la SC URBAN sa fie verificata contabilitatea societatii si furtisagurile care sau facut cu miliarde de euro de la primarie in contul societatie , stie si Oprea si Greceanu. SA -I TAXAM LA VOT PNL EFORIE.
112Munteanu(1 apr 09:16)
Doar Manea a regizat tot chipurile e prieten cu Chiparu
04Danezu de baneasa(1 apr 09:05)
La Baneasa,viceprimar este tot un analfabet.nu schimba prea multa valuta,dar a fost samsar ,cu trening si tot ce defineste un samsar.acum,are o firma care sparge bransamentele locuitorilor si ii lasa fara apa,fiind subcontractant intr-un proiect european derulat de Raja pentru canalizare.E cunoscut bataus,numai ca i-a cam infundat claxonul Bogdan Hertea.
012danezu(1 apr 08:18)
Un analfabet care schimba valuta pe vremuri a ajuns viceprimar. Ca le are cu invartelile si cu aranjamentele dubioase e lucru dovedit. Asta se intampla cand paduchii ies in frunte. Eforieni, votati-l pe domnul, va aduce belsug pentru toata lumea!
18Ciorbea Marian(1 apr 03:39)
Sa se faca dreptate
112Madalin(1 apr 03:03)
de aproximativ un an si jumatate am depus cerere la primaria Eforie sa cumpar un teren adiacent langa al meu pentru care am depus toate documentele care mi s-au cerut, inclusiv reactualizare cadastru si plan de situatie, dar nici acum nu am primit un raspuns la dosarul depus. Si dupa 3 audieri la primarul Robert Serban. Termen de finalizare dosar dupa stampila 30 de zile. Motiv nu exista personalul necesar
318Dan(1 apr 00:59)
Toate lucrarile pe bani europeni din Eforie sunt facute de familia Crusoveanu. Serban este doar o marioneta si e atat de prost incat o sa faca si puscarie pentru familia asta de interlopi
121Gogu(1 apr 00:23)
Mortii matii nu te mai satura Dumnezeu de cat ai ciordit in Eforie, este electoral?
mai mult...Replica
26 mai 14:36ReplicaMașina indivizilor care au ARUNCAT în AER un BANCOMAT, PESCUITĂ din lacul TAȘAUL! VIDEO

În urma cercetărilor în dosarul penal privind furtul din bancomat, din localitatea Lumina, din data de 26 februarie...451

26 mai 00:00ReplicaElan Schwartzenberg a pierdut procesul cu Cozmin Gușă1167
26 mai 00:00ReplicaPolițiști ACUZAȚI de ABUZ în SERVICIU în dosarul în care victimă este afaceristul Vințeanu!1978
26 mai 11:47ReplicaOperatorii de plaje au lăsat 7 metri între umbrele!

Inovaţiile în materie de distanţare socială pe plajă vin tot din vestul Europei. În sudul Franţei există plaje...1466

26 mai 09:52ReplicaCe zice Inspectoratul Școlar despre elevii depistaţi cu o temperatură ridicată793
26 mai 00:00ReplicaAtenție! Poliția a început să dea amenzi celor care nu poartă măști2566
26 mai 23:55ReplicaA fost prins individul care conducea 'în comă alcoolică'!

Individul care a fost prins aproape de comă alcoolică la volan a fost prins de oamenii legii. Acesta fusese propus...895

26 mai 00:00ReplicaMuncitori români în Spania, neplătiți și amenințați cu evacuarea1069
26 mai 00:00ReplicaFregata Regele Ferdinand, recondiționată în Șantierul Naval Constanța899
26 mai 00:33ReplicaÎn seara aceasta are loc Învierea, partea a II-a

Gluma-i glumă, dar nu la Constanța! Anul acesta, credincioşii constănțeni vor primi Sfânta Lumină de două ori....1466

26 mai 00:00ReplicaPrimăria Pantelimon are bani să arunce pe mărunțișuri482
25 mai 14:42ReplicaConstanţa ocupă locul 2 pe țară la dispariția de minori642
Vremea
15.7°15.7° - 16.3° marţi, 26 mai 2020
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 3.01 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 mai 00:00SportGlasgow Rangers şi Genk, foarte aproape de concretizarea transferului lui Ianis Hagi

...279

26 mai 00:00SportEchipa Israel SN va relua competiţiile la Turul Sibiului

Echipa de ciclism Israel SN va relua competiţiile odată cu Turul Sibiu, începând cu 2 iulie, înainte de a reveni...229

26 mai 00:00SportJoao Felix, atacantul echipei Atletico Madrid, s-a accidentat la antrenament şi va fi indisponibil o perioadă

Atacantul echipei Atletico Madrid, portughezul Joao Felix, s-a accidentat la antrenamentul de luni şi va fi...236

26 mai 00:00SportSezon abandonat pentru Euroliga şi EuroCup

Comitetul executiv al Euroleague Commercial Assets, format din 11 cluburi acţionare, a decis să anuleze actualul sezon...234

Local
26 mai 21:41LocalCondamnat pentru că a condus fără permis

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 23 mai a.c., au depistat un bărbat, de 48 de ani, pe...525

26 mai 21:40LocalAccident cu victimă în municipiul Constanța

La fața locului a ajuns și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, dar și un echipaj al...1178

26 mai 21:40LocalAccident rutier pe A2

651

26 mai 00:00LocalLaboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri va fi modernizat

Centrul de Scafandri a început luni, 25 mai, o nouă filă a scafandreriei românești. Laboratorul Hiperbar, din...318

26 mai 21:43LocalS-a aprobat calendarul admiterii la liceu pentru anul şcolar 2020-2021

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, noul calendar privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în...508

26 mai 21:42LocalȘoferii seniori au luat-o razna: femei și bărbați, mangă la volan!

Polițiști din cadrul Poliția orașului Hârșova, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 23.00, au identificat un...1155

26 mai 21:39LocalA fost aprobat noul calendar de organizare și desfășurare pentru Bacalaureat

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și...642

26 mai 21:38LocalCOVID-19: Noi decese anunțate. Unul înregistrat la Constanța

Noi decese au fost anunțate de Institutul Național de Sănătate Publică din România. În Constanța este al...1032

26 mai 21:38LocalAtenţie, şoferi! Evitați să parcați în fața Bisericii „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare”!

744

Politică
26 mai 00:00PoliticăSimonis: Fac apel la PNL şi la Ludovic Orban să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, referitor la anunţul PNL privind depunerea unui proiect...292

26 mai 00:00PoliticăNicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA - pilon esenţial al securităţii României

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că Parteneriatul Strategic cu SUA este un "pilon esenţial...241

26 mai 00:00PoliticăPirtea (PNL): 64% dintre mandatele din Educaţie, după Revoluţie, au fost de la PSD

210

Interviuri
13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

Maria Obreja, comisar în cadrul Protecției Consumatorului (CJPC), care-l acuză pe viceprimarul Dumitru Babu că a...4924

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...6992

13 apr 15:21InterviuriINTERVIU. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: Ne aşteptăm la un aflux mare de pacienţi

6571

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...2974

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

În contextul pandemiei de coronavirus, și în Constanța, la fel ca în toată țara, au fost închise toate...2583

11 apr 00:00InterviuriINTERVIU cu deputatul George Vișan, despre pandemia de coronavirus și conflictul dintre PSD și PNL

2263

Monden
26 mai 21:01MondenToni Braxton, în bikini, la 52 de ani

Interpreta hitului Un-Break my heart a împărtăşit fanilor o poză în care apare în lenjerie intimă. Artista şi-a...466

26 mai 00:00MondenBen Affleck, fotografiat alături de copiii lui şi de noua sa iubită, Ana de Armas

Fosta soţie a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, pare să-şi fi dat acordul faţă de relaţia actorului cu noua lui...299

26 mai 00:00MondenBrian May a dezvăluit că s-a aflat „la un pas de moarte“ după ce a suferit un infarct

219

26 mai 00:00MondenElon Musk, obligat să schimbe prenumele fiului său şi al cântăreţei Grimes

Magnatul sud-african Elon Musk şi actuala lui parteneră de viaţă, cântăreaţa Grimes, şi-au surprins fanii atunci...308

26 mai 00:00MondenAnna Calissoni Bulgari, una dintre moştenitoarele mărcii de lux italiene Bvlgari, a murit la vârsta de 93 de ani

Anna Calissoni Bulgari, una dintre moştenitoarele dinastiei italiene de bunuri de lux Bvlgari, a murit la vârsta de 93...313

26 mai 00:00MondenGuy Laliberté intenţionează să cumpere Cirque du Soleil, compania pe care a fondat-o

212

Mapamond
26 mai 00:00MapamondMai multe persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce au mers la un restaurant în Germania

Oficiali din domeniul sănătăţii din nord-vestul Germaniei continuă să investigheze un focar de coronavirus...232

26 mai 18:44MapamondFranţa: Autorităţile doresc ca cetăţenii să îşi petreacă anul acesta vacanţa de vară în țară

Guvernul francez nu doreşte ca cetăţenii săi să călătorească în străinătate în această vară şi recomandă...216

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: 653 de noi decese în Brazilia, al doilea focar de infectare la nivel global

201

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: Italia va realiza 150.000 de teste serologice

Italia a început de luni să efectueze 150.000 de teste serologice, care detectează dacă organismele persoanelor...204

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: Situaţia cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României

Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore este în scădere în majoritatea ţărilor vecine...216

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: Reţeaua de metrou din Kiev, redeschisă după zece săptămâni

Capitala Ucrainei, Kiev, şi-a redeschis luni reţeaua de metrou, la zece săptămâni după ce fusese închisă pentru...212

Sănătate
26 mai 00:00SănătateExcesul de sare scade imunitatea organismului împotriva unei bacterii din rinichi

Un studiu recent pune în lumină legătura dintre consumul prea mare de sare și alterarea funcției antibacteriene a...219

26 mai 00:00SănătateCoacăzele negre sau roșii, benefice în caz de surmenaj sau anemie

Acrișoare și răcoritoare, coacăzele sunt fructele perfecte pentru vară. Fie că le preferi pe cele roșii sau pe...213

26 mai 00:00SănătateCe sunt macro și micronutrienții?

199

26 mai 00:00SănătateTemperaturile de vară nu vor încetini răspândirea noului coronavirus

Mulți oameni sperau că sosirea verii va încetini răspândirea coronavirusului, dar cercetătorii canadieni spun că...212

26 mai 18:09SănătateAlergia la vin: care sunt alergenii din vin și cum îi putem depista

Vinul este o băutură alcoolică foarte populară, care poate aduce beneficii organismului, datorită aportului mare de...242

26 mai 18:03SănătateAlimente despre care nu știai că pot să conțină gluten

Cei mai mulți dintre noi credem că doar pâinea, pastele și prăjiturile conțin gluten. Dacă suferi de boală...227

26 mai 00:00SănătateTotul despre amiotrofia spinală: cauze, simptome și tratament

Amiotrofiile spinale reprezintă un grup de boli degenerative transmise genetic care atacă neuronii din măduva...197

26 mai 00:00SănătateADN-ul influențează capacitatea de eliminare a amintirilor înfricoșătoare

Capacitatea de a elimina amintirile înfricoșătoare se bazează pe flexibilitatea ADN-ului fiecărei persoane,...204

26 mai 00:30SănătateDirectoarea institutului din Wuhan acuzat că a fabricat coronavirusul rupe tăcerea

567

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT