REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dănuț Chiparu rămâne fără terenul care i-a adus un dosar penal primarului din Eforie

Dănuț Chiparu rămâne fără terenul care i-a adus un dosar penal primarului din Eforie

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 5823

Procurorii Parchetului de până Tribunalul Constanţa cer anularea hotărârii Consiliului Local Eforie prin care s-a decis vânzarea terenului ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., al cărei asociat este viceprimarul din Eforie, Dănuţ Chiparu. Motivul nelegalităţii? A fost votată de 11 consilieri dintre cei 17 în funcţie, nefiind întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea hotărârii. Vânzarea-cumpărarea a avut loc şi fără organizarea licitaţiei publice. Vicele spune că tranzacţia a fost legală şi că „totul este electoral”.

Dănuț Chiparu

Primarul Robert Nicolae Şerban a fost contactat pentru un punct de vedere referitor la solicitarea procurorilor. Acesta a precizat că nu comentează subiectul. În schimb, vicele, asociatul firmei care a cumpărat terenul ce l-a băgat în bucluc pe Robert Şerban, spune că este doar o chestiune electorală. „Totul este electoral”, a comentat el. Păi, ce treabă au procurorii cu electoratul? „Toate se leagă”, a continuat Dănuţ Chiparu, concluzionând că „instanţa nu are cum să admită acţiunea procurorilor. Hotărârea este legală”.

Reamintim că Şerban Robert Nicolae a fost trimis în judecată în decembrie 2019, fiind acuzat de de procurori de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. În dosar, mai sunt cercetaţi şi Greceanu Viorica, secretarul oraşului Eforie la data săvârşirii faptei, în prezent administrator public al oraşului Eforie, şi Cojea Florian, consilier local în cadrul Consiliului Local Eforie la data săvârşirii faptei, în prezent administrator al S.C. EFO URBAN S.R.L., sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Ce spune în rechizitoriu!

Inculpatul Şerban Robert Nicolae, în calitate de primar al oraşului Eforie, cu intenţie, a efectuat demersuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în vederea vânzării imobilului teren în suprafaţă de 3.150 mp, ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie (imobil compus din construcţie şi terenul de sub construcţie), către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., societate care administra restaurantul de mai sus, şi în care viceprimarul staţiunii, Chiparu Dănuţ, are calitatea de asociat, şi a încheiat, prin semnătură delegată, contractul de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, în schimbul preţului de 189.000 euro, asigurând astfel un folos necuvenit S.C. Briza Mării Negre S.R.L., respectiv suprafaţa de teren ce a trecut, în mod nelegal, în patrimoniul S.C. Briza Mării Negre S.R.L. Vânzare-cumpărare a avut loc cu încălcarea dispoziţiilor art.36 alin.5 lit.b rap. la art.45 alin.3 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, care prevede că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie.

Robert Șerban

Inculpata Greceanu Viorica, în calitate de secretar oraş, dar şi inculpatul Cojea Florian, în calitate de preşedinte şedinţă al Consiliului Local Eforie cu intenţie, cu ocazia şedinţei de consiliul local din data de 23.12.2016, au facilitat adoptarea unei hotărâri de consiliu local care în realitate nu fusese adoptată, prin aceea că au contrasemnat pentru legalitate, Hotărârea de Consiliul Local Eforie nr.229/23.12.2016, act administrativ ce a intrat în circuitul juridic şi ulterior a constituit temei pentru încheierea de către inculpatul Şerban Robert Nicolae, prin semnătură delegată, a contactului de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, pentru suprafaţa de 3.150 mp, susţin procurorii. Fără acordul consiliului local, for învestit de lege să-şi exprime acordul, au scos, chiar şi contra cost, din patrimoniul său, terenul de 3.150 mp în beneficiul S.C. Briza Mării Negre S.R.L, se mai arată în rechizitoriu. Consiliul local este singurul îndrituit de lege să aprobe, prin vot, vânzarea unor bunuri din patrimoniul UAT-ului, iar scoaterea – prin mijlocirea de către cei trei inculpaţi – a imobilului din respectivul patrimoniul, prin încălcarea unei legi organice, este de natură să afecteze buna funcţionare a administraţiei publice locale. „În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Şerban Robert Nicolae acesta cunoştea tot parcursul de adoptare a HCL Eforie nr.229/23.12.2016, a fost implicat activ în adoptarea acesteia, şi, deşi fusese în mod succesiv învederat de Instituţia Prefectului – Judeţul Constanţa că procedura de adoptare a HCL Eforie nr.229/23.12.2016 fusese nelegală, a pus-o în executare, prin încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Viciul ce afecta HCL Eforie nr.229/23.12.2016 consta nu într-o simplă nelegalitate, ci afecta însăşi existenţa hotărârii de consiliu local. Cu privire la inculpatul Şerban Robert Nicolae, există şi un element subsidiar de nelegalitate, respectiv vânzarea imobilului cu încălcarea legii privind organizarea, în mod obligatoriu, a licitaţiei publice”, se mai arată în rechizitoriu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vinde iarba si pastile in Eforie de cel putin 5 ani se lauda in oras ca vinde droguri de 200mil pe luna, avea un plan sa deschida frizerie sa nu bata la ochi da virusul il baga la puscarie o sa vinzi peste ca tactu toataa viata!!
1
0
Ce faci sefu? Cu alba neagra nu mai pot sa trag. Pe asociatul meu dilimache lai distrus cu slavamarul. Din trambulina mai sarit ca ia-i dat terenul lu coja asociatul tau. Acum te duci si la parnaie? Nasu crusoveanu a zis ca are diabet si nu se mai baga si acum iar o sa ma sparga roman! Sunt distrus...
3
0
Robert va scoate din Mizerie gunoierilor
4
1
Ce tupeu aveti sa mai candidati ,hotilor! Ba,dar nu v-ati saturat? Voi nu munciti,doar furati? Va voteaza pulea,clanul Parvescu ,Saracila,Anghel ...la dracu cu voi
3
4
Acest personaj Germambet angajat al primariei trebuie luat la scuturat prin conturi si loturi de teren personale, mare vor fi surprizele .Dar nici Cojea cioroiul militean turnator ,a inflorit financiar dupa ocuparea postului de director cu imolicarea puscariasului de Cusoveanu,cel care la bagat in cacat pe primar,ca s-ai agraveze prostia,betia si incompetenta ,cu care sa nascut.
9
10
Busogeanu sa l sugi pe Nasu si pe Serban
10
3
Mai esti prost, esti nebun...
4
1
Sunt 3.Serban,Cojea,Greceanu. Nu este grup infractional?
8
1
Dormeam boss cand ai dat comentariul, nu stiam ca am om sa dea comm-uri in locul meu, sa imi zici cat trebuie sa te platesc
5
0
Bai nasu cusoveanu, ce ai facut cu incompetentul asta de serban care nu stie sa faca combinati cum facea fostul meu sef brailoiu? Acum o sa vina ala la putere si o sa zburam cu totii, mai ales ca eu acum imi fac a treia casa in costinesti. La vara nu mai iau nici o spaga !
12
9
Bai Robertica ti-am zis sa furi cu cap cum am facut eu la Caritas! Acum o sa mergem cu totii la parnaie si o sa dau de fostul meu asociat dilimache care mai are si bile!
13
6
Ce faci sefu? Cu alba neagra nu mai pot sa trag. Pe asociatul meu dilimache lai distrus cu slavamarul. Din trambulina mai sarit ca ia-i dat terenul lu coja asociatul tau. Acum te duci si la parnaie? Nasu crusoveanu a zis ca are diabet si nu se mai baga si acum iar o sa ma sparga roman! Sunt distrus...
13
3
Foarte interesant! Intr-un final se adevereste faptul ca primarul a comis mai multe infractiuni impreuna cu anturajul sau apropiat, motiv pentru care vor raspunde penal. Dragi cetateni, acesti infractori nu trebuie sa ne mai reprezinte vreodata orasul!
15
2
Serbanica al meu are chiloteii deja maro. Sa stitivca ii mai infig din cand in cand cate un strapon in cur sa se obisnuiasca cu confitiile de la puerta blanca.
11
2
Cata muie o sa va dau lacheilor
7
3
Sa va iau replica n pula
3
4
Nu va mai luati de primar ca vreau sa fiu sef la salvamari
7
2
Si cand ajunge in inchisoare? Hotii nu se mai incurca cu 250-300 m2 pentru o casuta acolo, nu, ei vor sa fie DEZVOLTATORI toti. Nenorociti!
8
0
Articol electoral,scris la comanda!
7
7
Lasati-l dracu de teren pe care l-a pierdut altceva nu i s-a intamplat,puscarie nimic?.
8
0
Pe mine ma doare in pix.sunt limbista.o sugvsi am supto de la toti.imi place cariciu de primar
7
1
Cica gaina a ramas fara cotet.
7
1
Aveti grija ce vindeti in Eforie Nord, pentru ca localitatea a ajuns sa arate ca o ingramadire de constructii inestetice, insalubre, pline de muzica de manele si cocalari tuciurii pe toate drumurile.
8
0
Roby fugi cat mai poti si cu ce poti ca ada o sa ti ia tot te lasa in curu gol o sa ajungi ca americanu
12
4
Se strange latul , usor usor scapam de voi , Robertino apucate sa iti faci bagajul ,am vreo cativa prieteni acolo la poarta alba,au grija de tine , o sa soarta raportului Cozma Rip , la revedere!! Blestemul de parinte e greu !!
11
3
Hotii dracului ,nu se mai satura. Au jefuit orasul mai rau ca Brailoiu,mai vrea inca un mandat??? La puscarie cu ei, Coja este dir la SC URBAN sa fie verificata contabilitatea societatii si furtisagurile care sau facut cu miliarde de euro de la primarie in contul societatie , stie si Oprea si Greceanu. SA -I TAXAM LA VOT PNL EFORIE.
9
7
Doar Manea a regizat tot chipurile e prieten cu Chiparu
12
2
La Baneasa,viceprimar este tot un analfabet.nu schimba prea multa valuta,dar a fost samsar ,cu trening si tot ce defineste un samsar.acum,are o firma care sparge bransamentele locuitorilor si ii lasa fara apa,fiind subcontractant intr-un proiect european derulat de Raja pentru canalizare.E cunoscut bataus,numai ca i-a cam infundat claxonul Bogdan Hertea.
5
0
Un analfabet care schimba valuta pe vremuri a ajuns viceprimar. Ca le are cu invartelile si cu aranjamentele dubioase e lucru dovedit. Asta se intampla cand paduchii ies in frunte. Eforieni, votati-l pe domnul, va aduce belsug pentru toata lumea!
13
0
Sa se faca dreptate
8
2
de aproximativ un an si jumatate am depus cerere la primaria Eforie sa cumpar un teren adiacent langa al meu pentru care am depus toate documentele care mi s-au cerut, inclusiv reactualizare cadastru si plan de situatie, dar nici acum nu am primit un raspuns la dosarul depus. Si dupa 3 audieri la primarul Robert Serban. Termen de finalizare dosar dupa stampila 30 de zile. Motiv nu exista personalul necesar
13
1
Toate lucrarile pe bani europeni din Eforie sunt facute de familia Crusoveanu. Serban este doar o marioneta si e atat de prost incat o sa faca si puscarie pentru familia asta de interlopi
19
3
Mortii matii nu te mai satura Dumnezeu de cat ai ciordit in Eforie, este electoral?
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102