REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Daraban: ‘Am fost la un pas să mă încaier cu ministrul Daea, dar din motive fizice am spus că e mai bine să fac un pas înapoi’

Daraban: ‘Am fost la un pas să mă încaier cu ministrul Daea, dar din motive fizice am spus că e mai bine să fac un pas înapoi’

Replica API 2 noiembrie 2018 | 12:07 647

Declaraţii INEDITE la a 25-a ediţie a Galei de premiere a celor mai importante firme din Constanţa!

Declaraţii INEDITE la a 25-a ediţie a Galei de premiere a celor mai importante firme din Constanţa!

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanța a găzduit joi seară, 1 noiembrie 2018, a 25-a ediție a Galei de premiere a celor mai importante firme din județ. Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie si Navigație a României, a adresat câteva cuvinte celor prezenți, iar imediat după acesta a urmat şi primarul Constanţei, Decebal Făgădău, care a remarcat tonul critic al preşedintelui CCIR.

"Nu dorim altceva decât să se producă în România cu toate formele de juridicție posibile și imposibile. Ne aflăm la această a 25-a ediție, în care am luat în considerare cei 28 291 de agenți economici care și-au depus bilanțul ordinelor fiscale. Vom acorda un total de 73 de premii de excelență. Paradoxal această cifră crește de la an la an, este un semn bun și unul rău.

Semnul bun este acela că, aceste societăți performează în continuare, iar semnul rău este că, jucătorii din Constanța au rămas cam aceeași, nu au apărut alți jucători noi în planul constănțean. La nivel național nu stăm cam bine din acest punct de vedere dacă este să ne uităm la cifre.

Pe primele 3 locuri avem 439 de societăți comerciale, care au 5,43 miliarde cifră de afaceri, 340 de milioane profit din exploatare,29,600 de angajați, însă suntem cu mult depășiți de Timișoara, Cluj și București. Puține societăți din România realizează cea mai mare parte a plusului de valori, ce sunt prezente în această seară. Ce ne spun aceste cifre?

Ne spun că, 1,81% din societățile care au depus bilanțul, realizează 60% din cifra de afaceri. Să nu ne mai mire că uneori guvernele României sunt cinice, cu restul, pentru că își dau seama că foarte puțini realizează aceste cifre și că restul nu contează, ăsta-i cinism.

Țin să precizez că nu suntem niște parteneri comozi ai Guvernului, însă cu toate astea, nu suntem genul de persoane care să ne legăm de chestiuni personale ale politicienilor. Nu cred că ne-ați auzit vorbind în spațiul public de Brațul Belina sau Tel Drum. Nu ne-am lansat în astfel de jocuri nici în ceea ce privește Legile Justiției. Suntem strict focalizați pe ceea ce înseamnă economia. Nu vrem decât un singur lucru, acela de a se pune accent pe niște analize asupra datelor, cifrelor din partea Guvernului.

Cifre pe care dânșii le au, iar dacă le-ar conștientiza ar ști să facă politici economice. Spun aceste lucruri pentru că, în România nu există legislație care să favorizeze capitalul autohton, din motive strict de membrie U.E., cu toate astea, să faci niște caiete de sarcini pentru licitațiile publice, nu este mare lucru, dacă ai niște date si Guvernul le are.

Astăzi, spre exemplu, am participat la 3 conferințe la București, legate de industria alimentară și agricultură și am fost la un pas să mă încaier că ministrul Daea, dar din motive fizice am spus că e mai bine să fac un pas înapoi. S-a propovăduit producția pe hectar cu orice preț, de parcă se trezește cel din groapă și ne întreabă 'Cât ai făcut la hectar'.

Am încercat să îl conving că totul este ireversibil, că nu se va mai trezi nimeni, nu va mai fi dezgropat, dehumat, nu va mai întreba nimeni de producția la hectar. Anul trecut am avut celebrul program 'Roșia', în care s-au băgat 40 de milioane de euro, cum de astfel, se aruncau roșiile pe drum și am importat cu 700 de kilograme mai puțin în 2017 față de 2016. Încercăm să le explicăm aceste lucruri, dar desi datele le au, nu pot să pluseze pe produse cu valoare adăugată mare.

De fapt, nu întâmplător suntem pe ultimul loc la cercetare în U.E. Camera de Comerț nu spune nimic, să vă fie foarte clar, nu avem cum pentru că nu suntem producător de date. Cu toate astea, repet, ju suntem dușmani ai guvernului, mai ales când în țară dialogul social lipsește cu desăvârșire. Vorba aceea, nu este luat CSM în seamă și avem pretenția ca noi să fim luați în seamă. Totuși, ne rămâne un singur instrument de care putem profita și pe care îl putem controla, iar acel instrument este presa.

Politicianul este sensibil la Biserică pentru că este superstițios și la presă pentru că aceasta îi poate schimba destinul. Prin această cale doresc să transmit un mesaj clar, să sprijinim presa independentă", a declarat Daraban.

Prezent la acest eveniment, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a luat cuvântul și a adresat câteva vorbe, referitoare la discursul lui Mihai Daraban. "Județul Constanța a devenit membru al Camerei de Comerț, Industrie și Navigație, tocmai pentru a transmite un mesaj foarte clar, acela că, mediul de afaceri constănțean are nevoie să se coaguleze. Am ascultat cu atenție discursul plin de esență și vreau să subliniez că, personal susțin vocea critică a mediului de afaceri, dincolo de cine se află la conducere", a spus Făgădău.

Loredana MIHAI

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/solid-house-locul-1-in-topul-firmelor-din-judetul-constanta-371643/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de Daraban esti o javra si o lichea ! Esti fetita manchinului expirat de Tariceanu care zbiara ca vrea parteneriat civil ! Hai sictir!
0
0
Pana la urma , stie cineva din tara asta cu ce plm se ocupa concret acest individ pus in functie pe viata ca duda si largareta...?!?
5
0
Dar de samsarul Baiazid Memis ,ce te leaga?
4
0
Darabane, lasa ne. In afara de conferinte belicoase si aprecieri semidocte si superficiale, ai mai facut ceva? Concret? NADA
12
4
Darabane tu esti baiatul mamei care a fost ce a fost dar nu te da destept fiindca din discursul tau oricine vede ca esti anti PSD dar sa declari pe fata ca esti cu statul paralel chiar miroase a prostie daca nu ai primit sarcina de la Gelu Bosanceanu seful tau direct?!
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614