REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Daraban, despre situaţia din Turcia: „Temerea mea este că navele care traversează strâmtorile ar putea plăti o poliţă de asigurare mai mare”

Daraban, despre situaţia din Turcia: „Temerea mea este că navele care traversează strâmtorile ar putea plăti o poliţă de asigurare mai mare”

Replica API 22 iulie 2016 | 00:00 220

Imediat după tentativa de puci din Turcia, românii care aveau vacanţe în această ţară au continuat să se îmbarce în cursele cu destinaţia Antalya. Unul dintre constănţenii care a petrecut câteva zile în Antalya, ne-a declarat că: „Unde mi-am petrecut eu vacanţa alături de familie, nu erau probleme. Nu puteam rata, plătisem biletele încă din ianuarie”. Dacă la momentul respectiv lucrurile au stat de această manieră, de două zile, situaţia s-a schimbat. În Turcia a fost declarată stare de urgenţă, iar românii nu mai sunt atât de încrezători că vor fi în siguranţă. Prin urmare, mulţi încep să renunţe la vacanţele în Turcia, îşi cer banii înapoi de la agenţiile de turism, iar agenţiile de turism, de cealaltă parte, au ieftinit dramatic sejururile în această ţară.

Ce se petrece în Turcia este, cu siguranţă, de urmărit. Situaţia este complexă, iar implicaţiile economice pentru toţi actorii zonei sunt greu de desluşit acum. Preşedintele Camerei de Comerţ a României, Mihai Daraban, spune că, dincolo de alte aspecte ale situaţiei din Turcia, pe el îl îngrijorează situaţia navelor! „Nu mă gândesc decât la Bosfor, la strâmtori, să nu devină factor de risc, iar navele să fie nevoite să plătească o poliţă de asigurare mai mare, pentru că s-ar putea considera că parcurg o zonă sensibilă”, a explicat Mihai Daraban. El şi-a exprimat speranţa că nu se va ajunge la o astfel de situaţie.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272