REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Daraban: Mamaia trebuie degrevată de traficul dinspre Năvodari. Video

Daraban: Mamaia trebuie degrevată de traficul dinspre Năvodari. Video

Ana Maria LIPAN 15 mai 2023 | 00:00 5060

Șoseaua de Coastă este un proiect de suflet al edililor orașului Constanța, lăsat moștenire de la o generație la alta, care pare să fi fost dat uitării. În ultimii 10 ani, s-a tot discutat despre faimosul drum care ar fi întors Constanța cu fața spre mare, însă proiectul a fost ocolit de aleșii locali. Și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, este de părere că șoseaua de coastă ar fi fost benefică, mai ales în contextul actual, însă spune că sunt slabe șanse ca proiectul să mai poată fi realizat. În schimb, a venit cu o idee bună de luat în calcul: o alternativă care ar putea decongestiona circulația către stațiunea Mamaia.

Daraban: Mamaia trebuie degrevata de traficul dinspre Navodari. VideoMihai Daraban

Ideea unei Șosele de Coastă a fost gândită acum mai bine de zece ani, fiind unul dintre proiectele de suflet ale lui Radu Mazăre. Decebal Făgădău s-a arătat de-a lungul timpului încântat de această perspectivă și chiar și primarul Vergil Chițac și-a exprimat dorința de a reînvia această investiție, la momentul preluării conducerii municipiului. Această intenție nu a fost totuși materializată, iar discuțiile despre posibilitatea implementării acestui proiect au fost date uitării. Totuși, anual, odată cu începerea sezonului estival, nevoia găsirii unei metode de decongestionare a traficului din nordul litoralului devine din ce în ce mai vizibilă.

Daraban: Ne-ar fi prins bine acum Șoseaua de Coastă

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a vorbit în cadrul unei interviu acordat ziarului Replica, vineri, 12 mai a.c., despre Șoseaua de Coastă și beneficiile pe care înființarea acesteia le-ar putea aduce pentru traficul din zonă. ”Categoric, da. Ne-ar fi prins bine o șoseaua de coastă. Dar să vedem cine o mai acceptă, dintre cei care au case cu deschidere la mare. Mamaia trebuie degrevată de necesarul de trafic pe care îl are Năvodari. Dacă drumul acela era un drum exclusiv al Mamaiei era o altă discuție, dar este un drum de tranzit, care face legătura între Constanța și tot ceea ce înseamnă Năvodari. Este o problemă care trebuie rezolvată practic cum s-a vrut. Trebuie bypassat traficul din Năvodari.”, a declarat acesta.  

Daraban: Mamaia trebuie degrevata de traficul dinspre Navodari. Video

Un alt aspect important punctat de Daraban este problema proprietarilor de pe litoral, care ar putea să se opună acestui proiect. Luând în considerare acest lucru, președintele Camerei de Comerț a oferit o alternativă, propunând o nouă rută, construită deasupra Lacului Siutghiol.

"Se poate traversa lacul, este mult mai fezabilă o traversare o lacului decât o șosea de coastă, care nu cred că va fi digerată de cineva... ceva suspendat în zona Lacului Siutghiol. Ar fi și alte condiții de construit. Trebuie venit cu ceva care să decongestioneze Mamaia de cei care au treabă în Năvodari.”, a precizat acesta în încheiere.

Video:


Indiferent de forma pe care o ia, înființarea unei rute alternative către stațiunea Mamaia, pentru evitarea aglomerației create în timpul verii este o necesitate, îmbunătățind condițiile de circulație atât pentru turiști, cât și pentru cetățenii ce se deplasează zilnic către municipiu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218