REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Daraban, susţinător al "băieţilor răi şi deştepţi" - Chevron şi Exxon

Daraban, susţinător al "băieţilor răi şi deştepţi" - Chevron şi Exxon

Replica API 11 martie 2014 | 00:00 711

Preşedintele CCINA Constanţa: "Eu nu am nici un gheşeft de la americani"

Preşedintele CCINA Constanţa: "Eu nu am nici un gheşeft de la americani"

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Mihai Daraban, continuă să se manifeste critic faţă de intenţia municipalităţii de a prelua şi mai multe acţiuni de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (pe scurt, APC). "E vorba de dividente, de bani mulţi. Acesta este motivul pentru care primarul Constanţei vrea acţiuni în port. Însă, din punctul meu de vedere, Portul Constanţa, administraţia portului de fapt, trebuie să aibă profit, însă doar de un euro. Să fie capabilă să-şi plătească cei 900 de angajaţi şi aşa mai departe, iar restul banilor să îi investească. Dacă a făcut profit aşa cum a raportat pe anul trecut, înseamnă că ceva nu este în regulă: ori are taxe prea mari, fapt care îl face necompetitiv, ori nu se investeşte", a declarat Daraban. Ca dovadă a faptului că APC doar încasează taxe şi nu investeşte, Daraban a indicat drumurile din port: "Nu s-a asfaltat de ani de zile".

Întrebat dacă ieşirea sa pe tema APC este dată de vreo dorinţă de a deveni şef al administraţiei portuare ori de a candida la Primăria Constanţa, Daraban a declarat: "Nu. Eu cu politica am încheiat povestea, e o poveste "fumată" pentru mine. De ce să îmi bat capul cu declaraţii de avere?". El a continuat oferind şi un sfat celor care chiar doresc să facă o schimbare la cârma Primăriei Constanţa: să prezinte candidatul din timp, să intre în competiţia electorală mult mai devreme, nu cu 3 luni înainte de alegeri. Revenind la APC, Daraban a spus că nu este de acord nici un afirmaţia de dată recentă a premierului Victor Ponta, privind listarea unei treimi din acţiunile portului pe bursă. În schimb, Daraban a reiterat că este un susţinător al "băieţilor răi şi deştepţi" - Chevron şi Exxon. Potrivit datelor preşedintelui CCINA Constanţa, firma care se ocupă de prospecţiuni pentru Chevron în judeţul Constanţa ar urma să-şi încheie activitatea în circa 2 luni şi jumătate, după care urmează alte luni de interpretare a rezultatelor. Dacă datele sunt satisfăcătoare, Chevron ar urma să demareze o altă etapă - cea de explorare. "Chevron este un membru al Camerei de Comerţ care plăteşte o mie de euro pe an. Eu nu am nici un gheşeft", a mai spus Daraban, ca răspuns la întrebarea ce beneficii a obţinut de la americani pentru promovarea intereselor acestora în judeţul Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272