REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Darie, despre percheziţiile DNA de la CJC: Dacă ni s-ar fi dat timp să pregătim absolut toate documentele, nu ar fi fost nevoie de această acţiune spectaculoasă

Darie, despre percheziţiile DNA de la CJC: Dacă ni s-ar fi dat timp să pregătim absolut toate documentele, nu ar fi fost nevoie de această acţiune spectaculoasă

Replica API 20 martie 2014 | 00:00 131

Sediul Consiliului Judeţean Constanţa a fost, ieri, păzit de jandarmi. "O echipă de poliţişti din cadrul DNA Bucureşti s-a prezentat la sediul Consiliului Judeţean Constanţa pentru a solicita o serie de documente. Ni s-a prezentat mandatul de percheziţie. Conform procedurilor noului Cod Penal, dânşii nu mai fac percheziţia dacă prezentăm documentele. Toţi angajaţii Consiliului Judeţean, implicaţi în această acţiune, au găsit marea majoritate a documentelor. Sunt convins că le vom găsi pe toate şi le vom preda anchetatorilor din cadrul DNA Bucureşti. Sperăm ca astăzi să se termine", a declarat, ieri, vicepreşedintele CJC, Cristian Darie.

Angajaţii CJC nu au avut voie să părăsească intituţia cu documente sau aparatură electronică. "Nu prea intră lumea în instituţie. Sunt jandarmi la toate intrările. Nu se poate intra sau ieşi cu documente din instituţie. Practic nu se mai lucrează. Jandarmii sunt aici pentru păstrarea ordinii publice. Nu a fost nevoie să se acţioneze. Toată lumea colaborează şi încercăm să dăm răspunsuri la toate întrebările pe care anchetatorii le au", a explicat, tot ieri, Darie.

Reprezentanţii CJC nu au putut preciza despre ce acte este vorba. "Sunt mai multe acte din mai multe speţe. Nu ştim dosarul pentru care s-a cerut această percheziţie. Ştim doar că în paralel cu această acţiune se mai face o percheziţie la domiciliul preşedintelui Consiliului Judeţean , domnul Nicuşor Daniel Constantinescu şi o altă percheziţie la Regia de drumuri Judeţene. Acum două săptămâni am avut o solicitare tot din partea DNA de a prezenta o serie de documente. Ştiu că s-au predat la DNA foarte multe dosare, toate documentele solicitate. Sunt convins că şi ceea ce s-a solicitat acum de la Regia de Drumuri şi Poduri, dacă ne-ar fi solicitat în scris, le-am fi dat fără să fie nevoie de o percheziţie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Consiliul Judeţean. Dacă ni s-ar fi dat timp să pregătim absolut toate documentele, le pregăteam şi nu ar fi fost nevoie de această acţiune în forţă, spectaculoasă", a conchis Darie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272