REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° ConstanÈ›a Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° ConstanÈ›a Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Darius Vâlcov face anunţul sfârşitului de an: Care este deficitul bugetar pe anul 2018

Darius Vâlcov face anunţul sfârşitului de an: Care este deficitul bugetar pe anul 2018

Replica API 1 ianuarie 2019 | 14:31 483

Fostul ministru Darius Vâlcov, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, anunţă că România s-a încadrat în ţinta de deficit de 3%.

"Deficit (cash) 2018 = 2,92%

Felicitari valoroasei echipe de la Ministerul Finantelor Publice!

#indraznestesacrezi", scrie Vâlcov pe Facebook.

Conform datelor operative, execuţia bugetului general consolidat pe primele unsprezece luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 26 de miliarde de lei, respectiv 2,7% din Produsul Intern Brut (PIB), arată datele publicate, vineri seara, de Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Spre comparaţie, execuţia bugetului general consolidat la finele lunii noiembrie ale anului trecut s-a încheiat cu un deficit de 10,2 miliarde lei, respectiv 1,21% din PIB. Astfel, deficitul bugetar era, la 11 luni, de 2,25 de ori mai mare ca pondere în PIB şi de 2,6 ori mai ridicat, ca valoare nominală, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ciuda acest date oficiale prezentate de MFP, Darius Vâlcov anunţă un deficit de doar 2,92%. Zilele trecute, fostul şef al Fiscului Gelu Diaconu afirma că încadrarea în ţinta de deficit de 3% este imposibilă. "Singura sansa pentru a inchide bugetul pe 2018 in tinta de deficit consta in realizarea de venituri de 35 de miliarde de lei in decembrie. Niciodata nu s-a realizat aceasta suma. Fara masluirea cifrelor este imposibil", afirma Diaconu.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca sa aiba alde valcov&prietenii de unde fura e naiv tare de tot.E hotie si inechitate sociala si lipsa de omenie.In primavara o sterg la munca in alta tara macar 2-3 ani sa vad ce se mai intampla cand scapam de escrocii astia dar mai ales cu ce costuri.Ca vom plati noi si copii nostrii la greu.La multi ani Romania!
3
0
comentarii, mai mare pe cele de c....
0
1
Rusinea Romaniei suntem condusi si reprezentati numai de Hotii.Suntem de mare valoare in lume.
6
0
Lavinia Sandru are un ochii de sticla?ca se uita fix in emisiuni la televiziuni.Bai ce slab joaca zici ca e Base cand plangea ca pleca Stolo si nu erau bocitoare in sala.Sunteti niste tristi activisti fomisti si nevazuti semanati toti cu lenjeria intima folosita de Iliescu in decembrie 89 si neschimbata cel putin 3 zile.Poate sa i fi luat pe a lui Ceausescu dupa ce l au facut?direct de pe cadavru ca erau de la CK si la Moscova nu se dadeau la cadre decat gogosari model braincov braila facuti acasa
5
0
si-o fi donat hotul asta furaciunile guvernului prostuta si noi nu stim poate doar asa s-a ajuns la deficitul necesar in mue,partea proasta este ca inflatia de pe piata nu a auzit de asa minune si zburda din ce in ce mai sus
10
1
Acest deficit de 2.92% imi aduce aminte de procentul de 99.90% cu care era ales si reales Ceausesu la sefia statului comunist roman si cu procentrul de 99 ,99 % cu care este ales Kim Jong Un presedinte al Coreei de Nord.Astia sunt si idioti dar si hoti.Ti-ai dracu de lepre bolsevice ca nu veti scapa voi de razbunarea noastra ! Prin tot felul de inginerii financiare leprele astea arunca datoriile la nepotii nostri sau la urmatorul guvern
10
3
Retardatul asta de valcov oricum nu e mai ticalos si prost ca retardatul traian bashina.... Tara asta are parte numai de ticalosi la conducere si de prosti votanti.
6
12
Asta cat a fost primar la noi in Slatina singura chestie buna care s-a auzit despre el a fost ca a ars-o pe parasuta aia de la realitatea tv.... in rest numai furaciuni...arata orasul DEZASTRU...iar el o ardea prin cimitire si facea colectii de tablouri, de lingouri etc un parlit ca toti de la PSD!!!
15
2
toti sunt la fel toti au furat . . . ! dar astia din psd sunt lacomi si inculti nu stiu sa mascheze ! Sunt pe fata ! restu au scoala si o ard pe la spate !
16
2
el se suie pe divan-asa zicea bunica.oricum am convingerea ca dezastrul abia din 2019 incepe cand pesedacii vor termina lovelele si vor baga puternic mainile in buzunarele romanilor obisnuiti,aia 6-7 milioane care se zbat la limita existentei.Mai aveti putere?Incercati-va sansele la altii,oriunde,ca aici e dictatura prostilo,hotilor si tradatorilor.
15
3
Fara masluirea cifrelor este imposibil. Asa a facut mereu psdul cand a fost la guvernare. Cei ce vin dupa sunt nevoiti sa ia masuri de austeritate si sunt balacariti de psdisti. S-a gasit cine sa ne conduca , ala de ascundea tablouri si valuta in cavouri prin cimitire! Vai de poola voastra! M31E P5D ! Locul individului din poza ar trebui sa fie in puscarie! Langa Dracnea! Si Olguta!
18
4
@20:55 mai fraiere indoctrinat, mai laba trista, mai pesedeu ordinar, ce-ar fi acum la sfarsit de an sa ne lingi tu cacatul la noi toti care credem ca valcov e hot ordinar !!! Asa ca sa-ti mearga bine tot anul ! Muie tie cu cacat ! Aceeasi muie oltenilor hoti !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
15
4
Dobitocilor o ducem super.. Constanta a depasit Clujul.. Nivelul de trai a explodat..Mu.ie PSD..
20
1
Ma doare fix in cur de tinta ta de deficit. Pe mine ma doare de cei 22% cu care mi-au marit rata la banca la creditul in lei dupa sfaturile mincinosului de Isarescu si de faptul ca munca mea depinde de Urbanismul de la Primaria lui Fagadau, unde treburile merg tot ca un cur. Incompetenta si coruptie. Asa ca mi se rupe de programul vostru de guvernare si realizarile voastre. Si-mi pare rau ca trebuie sa spun asta laolalta cu javrele din opozitia curului.
17
1
Are creier, doar ca e setat pe alta frecventa
13
2
de bunastarea Romaniei
18
5
mare prost esti! Inghiti ca pelicanul tot ce ti se serveste. Esti un caz interesant! Dupa ce vei muri, o necesara necropsie va stabili, fara nicio indoiala, ca ai trait fara creier...
8
20
acest individ nu trebuia sa fie in puscarie?, cu ce drept se ocupa el de astfel de probleme- el care a furat, a ascuns icoane in pereti si in ziduri prezinta credibilitate? Rusine, suntem condusi de o haita de hoti, borfasi, puscariasi
26
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212