REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DAT în URMĂRIRE NAŢIONALĂ: a FURAT bani şi bijuterii din casele a zeci de constănţeni

DAT în URMĂRIRE NAŢIONALĂ: a FURAT bani şi bijuterii din casele a zeci de constănţeni

Replica API 3 mai 2018 | 00:00 305

Prins la Galați

Prins la Galați

Unul dintre indivizii care acționau prin metoda "Împrietenire” a fost prins într-o comună de Galați. Potrivit informațiilor noastre, Ovidiu Iulian Pușcașu se ascundea la niște cunoștințe. Acesta fusese arestat în lipsă și dat în urmărire națională de pe 10 ianuarie. Menționăm și faptul că, pe 25 aprilie, a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, alături de alte persoane.

Polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale Galați, la data de 30 aprilie a.c., au depistat un tânăr de 26 ani, din localitate, pe numele căruia Tribunalul Constanța emisese un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat. Tânărul, urmărit național din data de 10.01.2018, a fost condus la sediul Poliției și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Amintim că, la data de 13 decembrie 2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda ,,împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenți”.

În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București. În total, au fost cercetate 18 persoane, dintre care 11 femei și 7 bărbați. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a precizat că de la domiciliile suspecților au fost ridicate sume serioase de bani, în lei și valută.

Nici unul dintre indivizii vizați nu a avut vreodată serviciu, nici unul nu a încasat vreodată bani legal. Conduceau mașini scumpe și nu duceau grija zilei de mâine. Dacă aveau vreo grijă, era legată cu locul unde urmau să acționeze, au precizat anchetatorii. Cei mai mulți erau soț și soție, iar bărbații își foloseau soțiile și concubinele. Grupul era condus de doi bărbați. Unii se prezentau și prezentau fel de fel de produse, în general detergenți, în timp ce alți membri sustrăgeau tot ce prindeau, susţin anchetatorii. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Pe 25 aprilie au fost trimiși în judecată, fiind vorba despre Şerban Costel, Şerban Florentina, Cristovici Roxana Madalina, Ivanovici Zâna, Stoean Viorica, Drăgan Andreea Roxana (Arestată), Mihăluţă Iuliana, Grigoras Liliana Mihaela, Ţuţu Roxana, Şerban Vlăduţ Andrei, Puşcaşu Ovidiu Iulian, Constantin Mitruţ Petrică, Masgras Marius Ionut, Şerban Ionel, Mîcnea Gina Ioana, Vîrlan Camelia și Moraru Flori Georgiana.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa-i astepte multi ani de puscarie
2
0
Pai daca nu am gasit servici...
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102