REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dată afară din cabinet: „Mi-a spus că sunt obraznică şi a refuzat să-mi consulte copilul bolnav”

Dată afară din cabinet: „Mi-a spus că sunt obraznică şi a refuzat să-mi consulte copilul bolnav”

Replica API 30 august 2016 | 00:12 3907

Acuzaţii grave la adresa unui medic pediatru din Năvodari

Acuzaţii grave la adresa unui medic pediatru din Năvodari

Sursa foto: autostraddle.com

Sunt medici şi medici, oameni şi oameni. Sunt medici care, pentru a rezista gărzilor cu repetiţie, îşi pun singuri perfuzii şi continuă să salveze vieţile semenilor. Acest exemplu emoţionant de devotament a fost prezentat de toate televiziunile naţionale, însă există şi partea negativă a sistemului: oameni care ajung să le mai pese, care se cred dumnezei ori care, copleşiţi de propriile probleme, nu mai au răbdarea necesară.

Momentan, întrucât nu am reuşit să luăm legătura şi cu doctorul la care ne vom referi în rândurile care urmează, nu putem da un verdict. Însă, semnalăm o situaţie prezentată de o mămică, iar mărturisirile ei sunt dublate şi de alte tinere care au trecut pragul cabinetului medical situat pe strada Albinelor din oraşul Năvodari.

„Băieţelul meu are 1 an, născut prematur, motiv pentru care este mai sensibil. Lunar, medicul mi-a recomandat să mă prezint cu copilul la control. Acum însă, s-a îmbolnăvit şi am sunat la cabinet pentru programare. Am mers azi (ieri – n.r.), la medicul pediatru Angelica Cuculici, dar a refuzat să îmi consulte copilul. A rupt în faţa mea copia certificatului de naştere pe care îl avea la dosar, spunând că am copilul needucat, sunt obraznică, nu-l consultă şi punct”, a relatat Steliana Burcea, care a adăugat că e decisă să nu lase lucrurile aşa.

Femeia susţine că a sosit în jur de ora 11.00 la cabinet, deşi avea programarea puţin mai târziu, iar când a văzut că sunt şi alte mămici cu micuţii la consult, a ieşit din camera de aşteptare: „M-am gândit să stea copilul la aer curat, să nu deranjeze, că e mic şi ştiţi cum sunt copiii...”. Ulterior, a intrat în sala de aştepare, însă, povesteşte mămica, băieţelul a făcut un pas înspre cabinetul în care se afla medicul cu un ultim pacient. În acea clipă, Steliana spune că a fost repezită de medic, care i-a spus că are copil needucat. A ieşit persoana aflată în cabinet şi a fost invitată să intre, însă pe un ton ostil, moment în care Steliana a ripostat, rugând medicul să nu o jignească, pentru că un copil de 1 an nu ai cum să îl stăpâneşti.

„E copilul mic, agitat. Dânsa a continuat să îmi vorbească urât, spunând că, de vreme ce sunt obraznică şi am copil needucat, nu îl consultă şi punct. I-am spus că nu plec până nu îl vede, pentru că este bolnav, de aceea i-am şi făcut programare. A continuat să spună că nu îl consultă şi... punct, ba chiar a rupt în faţa mea copia certificatului de naştere al copilului. Nu aş fi spus toate acestea, dar nu este prima dată când se poartă aşa. Ţin minte că la un moment dat am mers la medicul de familie, nu la doamna doctor pediatru, iar dânsa s-a supărat, m-a certat. I-am explicat că nu ştiam că e obligatoriu ca vizitele lunare cu copilul să fie făcute la ea”, a mai relatat Steliana.

Câteva mămici care au aflat ce i s-a întâmplat Stelianei i-au transmis acesteia, pe o pagină de socializare, să meargă „la celălalt medic pediatru”, căci a revenit din concediu. Mai mult, au comentat mămicile, pediatrul la care a ajuns ieri Steliana ar fi cunoscut pentru comportamentul deloc amabil. De precizat că, în primă fază, după incident, Steliana a contactat reprezentantul Colegiului Medicilor de Familie, pe Laura Condur, pentru a reclama situaţia. Că este sau nu dr. Cuclici în această asociaţie profesională, nici nu mai contează. Motivul? colegiul Medicilor de Familie din Constanţa nu-şi sancţionează membrii. Este o asociaţie profesională care se ocupă doar de drepturile medicilor, de organizare de simpozioane ş.a., după cum ne-a precizat, şi nouă, Laura Condur. Singurele entităţi care ar putea sancţiona o astfel de atitudine a unui medic, în cazul în care situaţia se confirmă, sunt Casa de Asigurări de Sănătate ori Colegiul Medicilor. Contactată de „Replica”, dr. Gabriela Dascăl, preşedintele Colegiului Medicilor din Constanţa, a precizat că situaţia prezentată trebuie întâi analizată de Comisia de Disciplină, dar că mămica trebuie să depună o sesizare la secretariat.

„Doamna m-a sunat şi pe mine. Eu nu sunt secretariatul Colegiului”, a precizat Dascăl, în cursul zilei de ieri, comentând totodată că, dacă mămica a avut acelaşi comportament la medicul pediatru aşa cum l-a avut în convorbirea cu ea, „îmi ridică îndoieli”. Mai mult, sesizând că mămica a discutat şi cu jurnaliştii, Dascăl a mai opinat că „probabil că ajutorul îl găseşte la dumneavoastră”. Clar?! Adică, şi dacă ar avea dreptate, mămica a „greşit” stând de vorbă şi cu jurnaliştii! Suntem curioşi dacă, în condiţiile date, cazul va fi măcar „demn” de analiza Comisiei de Disciplină sau, din start, va primi „negaţie”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am fost la dansa pentru un consult unui bebelusi de 4 luni născut prematur deoarece am observat o diferență a organelor genitale și sa poată vedea doamna ce este și sa îmi spună cum ar trebuii sa procedez și m-am trezit cu verdictul ca copilului meu de 4 luni fiind născut prematura sa îi dau de mâncare și sa îi scot sânul nu pot înțelege cum a ajuns la concluzia asta și de ce profesează ca medic pediatru dacă nu este capabila de nimic ....cu asa medici tratăm în ziua de azi copii sa le fie rușine
0
0
Democratia a facut multi parveniti idioti cu toata scoala lor.Nu le ajungi la nas decat cu o boala.Da,Tataru Dana are probleme psihiatrice, o sa ajunga ca Leta. Mai sunt si altele Ghitescu, Dobre. Intreaba inainte daca esti militar. Daca eram militar mai tipau? O sa le spun tuturor cunostintelor si cadrelor militare din familie ce animale sunt la urgenta si la spital.Ce elite au fost in acest spital si ce a ramas.Nu mi-au tipat si vorbit arogant Dl Dr. Spiridon,Dl Dr. Popescu,Dl Dr. Cucu,Dna Dr. Mihaita,Dl Dr. Minea,Dr. Mocanu s.a. Daca nu sunt militar trebuie sa sa te comporti ca un animal?
1
0
Tataru Dana o nebuna toti au probleme psihiatrice afara vaca dracu
1
0
Am fost la medicul de familie Braga Silviu-Viorel din Constanta ca sa ma consulte in legatura cu niste ganglioni. Am fost abuzata-sexual de catre acesta.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102