REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Date ÎNGRIJORĂTOARE: Jumătate dintre cei decedați de COVID-19 au fost confirmați post-mortem sau în ziua morții. Medic: 'Unde greșim?'

Date ÎNGRIJORĂTOARE: Jumătate dintre cei decedați de COVID-19 au fost confirmați post-mortem sau în ziua morții. Medic: 'Unde greșim?'

Replica API 1 aprilie 2020 | 12:22 3293

Confirmarea de infectare cu Covid-19 a venit în ziua morții sau post mortem în peste jumătate din cazurile înregistrate în România. Calculul a fost făcut de medicul Dan Dumitrescu, potrivit Digi24.ro

Este cazul a 48 de decese din totalul de 78 raportat până acum.

Mai mult, arată medicul într-o postare pe pagina de Facbook, 32 de decese din cele 78 sunt în Suceava.

Dan Dumitrescu a vorbit și despre decesul femeii de 27 de ani care a devenit cea mai tânără victimă a Covid-19. Aceasta „a beneficiat de tratament specific” 6 zile de la diagnosticare până la deces fiind pacientul cel mai rezistent dintre cei decedați.

„Unde greșim? Ce trebuie să schimbăm?”, se întreabă medicul, prezentând aceste date, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce nu te ai facut medic, dc tot te constipi de la salariile medicilor. Hai sa ne ofticam. Voi n ati fost in stare sa invatati o poezie la scoala, habar n-aveti cum se deschide o carte, cand e momentul sa taci sau sa vorbesti dar va dati drept formatori de opinie. Nu confundati si nu amestecati democratia, libertatea de exprimare cu nesimtirea, prostia si tupeul. VA RUGAM FRUMOS
0
0
odata in in spitale mirosea a clor a medicamente dezinfectant cand plecai acasa ziceai ca mirosi a spital acum miroasea boala nu se dezinfecteaza nu se deparaziteaza nu se face nimic nu sant bani de nimic doar pt salarii babane
1
0
Este simplu- nu erau cu Corona. Acum cei ce mor de intraspitalicesti sau altceva este Corona....
2
0
Daca lucrati ca OSPATARII , tot tmpul cu ochii pe SPAGA , !!Acum da cu EROARE , la ANALIZE REACTIVUL ???
6
1
schimbati metoda de lucru- pacientii ce au nevoie de serviciile vostre dati pe mana politiei pt nerespectarea...gasiti voi un motiv... Luati metoda de medicii ce denuntau gravidele in perioada comunista.. JIGODII CE SUNTETI
2
3
Nu testati, iar pacientii nu primesc tratamentul specific covid fara un diagnostic. Se face economie atat la teste, cat si la medicamente. Spitalele refuza sa testeze persoanele cu simptome ce nu pun in pericol viata, incurajand transmiterea mai departe a bolii.
5
1
educatiei si politizarea institutiilor de baza ale statului, aici e greseala !
5
0
Politizarea si promovarea incompetentilor ...
4
0
Nu gresiti! Analizele dureaza mai multe zile, bolnavii vin in ultima faza, evolutia rapida a bolii face ca cei care au fost internati si carora li s-a facut testarea mor inainte de a se transmite rezultatul testului. Acesti bolnavi sunt infectati in primele zile in care de-a valma au intrat in tara diversi care au mintit cu privire la tara de unde reveneau, ajungand acasa si infectand pe toti cei din jur, inclusiv ei ajungand cu imbolnavirea in ultimul stadiu al bolii in spital .Si aici da, s-a gresit profund! Toti trebuiau testati si dupa ce se stia rezultatul lasati sa treaca de granita.
4
5
1 nu testati, nu testati si nu testati 2 nu sunt teste rapide 3 birocratia si proasta gestionare din spitale, DSP si alte entitati suport 4 dotare defectuasa a spitalelor si a cadrelor medicale, 5 guvernare si conducere foarte slaba pe timp de maxima criza 7 totul se desfasoara haotic pornind de la legi la proceduri si tratamente 8 poporul care isi arata originile sale de gloata si nimic mai mult, ma refer doar la cei ce nu respecta si nu inteleg ei vrajeala asta cu coronavirus, cat de imbecili sunt. Sunt si altele dar ma opresc aici, multumesc.
4
3
In cazul aradeanului care a venit la spital si ati spus ca are pneumonie i-ati dat un tratament si la-ati trimis acasa dupa care a venit din nou pt.ca se simtea rau si iar l-ati trimis acasa dupa care a murit si a-ti spus avea virusul nu a fost greseala ci dezinteres.
10
0
Unde s-a gresit?1.In primul rand n-au ce cauta manageri de spital altii decat medici,dotarea precara a spitalelor incepand cu materialele consumabile si terminand cu medicamente, echipamente si aparatura de ultima generatie,lipsa cadrelor medicale specializate si nu in ultimul rand PREVENTIA, care la noi lipseste cu desavarsire.Educatia sanitara a populatiei e importanta si ea, ca dovada ca acum sunt destui indisciplinati care incalca regulile.Nici moartea nu-i sperie, amenzile nici atat.
6
0
Daca sant slab pregatiti, stati dracului acasa, nu mai sunati la 112, ca l-ati blocat, tratati-va singuri cu ceai, cu vodca sau dupa fb. , ca acolo sant retete miraculoase. Ii scutiti si pe medici de infectare si pe altii care sant in spital. Ca si asa lucreaza cu saptamanile. Sau tu ,asta desteptu , du-te voluntar si da-le lectii cadrelor medicale. Abia te asteapta, si nu numai ei. Tot poporul v-a asteapta p-astia desteptii sa fiti voluntari.
11
5
Pai in primul rand sunteti slab pregatiti!
8
4
Daca ati constatat post mortem poate ii si decorati ca pe veteranii de razboi.
8
0
Nu spune Streinu Cercel, mega desteptul ala, ca are el tratamentul minune cu rezultate fabuloase in ceea ce priveste Covid-19?
6
2
Acest virus prin infectie aduce la suprafata diverse disfunctionalitati fiziologice ale organismului care anterior erau ascunse sub numele valori normale, sanatos, aspect normal. Deprivarea de oxigen a tuturor tesuturilor duce inevitabil la agravarea bolilor existente dar si la aparitia altor afectiuni pana atunci latente. Medicii in momentul de fata nu pot sa faca nimic decat sa incerce minimizarea titrului de particule infectioase prin tratament antiviral si oxigenare prin masca sau intubare. Hrana, curatenie luna si aerisire frecventa fara recirculare.
15
0
Va spun eu unde gresiti. Campania de manipulare media este imperfecta. Se improvizeaza din mers. La un moment dat dispare logica din poveste si incep meltenii sa se prinda. Atunci masele se razbuna.
20
2
Daniel, unde este? unde este ajutorul divin cu care am fost mintiti prin biserici si la tv? dumnezeu a inchis afacerea?
6
7
Va spune oricine unde gresiti.Testati numai persoane care deja au boala in stadiu avansat ,adica domn doctor sau ce oi fi ,gresiti de la inceput cu complicitatea autoritatilor . Lasati pacientii asimptomatici care multi dintre ei sunt infectati sa raspandeasca virusul si faceti teste prea tarziu cand omul are plamanii compromisi.A doua problema se fac teste dupa ce omul a decedat, din rea vointa sau pt. acoperirea imcompetentei celor ce se ocupa cu problema. Sau se minte ca se fac teste pt. ca pur si simplu testele fiind putine se fura de personalul medical si se vand pe sub mana.........
16
2
De la o banala gripa, sa facut ditamai pandemia.Pana la 10 februarie zilnic latrati ca au murit doi trei cetateni din cauza de gripa sezoniera asociata cu alte afectiuni, acum, hopa, nu mai mor de gripa sezoniera, mor de pandemie asociata cu alte afectiuni.Te pomenesti ca de fapt covidul acesta a pornit din romania de pe vremea lui iliescovici, doar ca el este imun.
20
2
Nu gresiti nicaieri, cauzele mortii sunt altele, dar in final li se pune stampila Covid, ca mearga circu inainte...adica arestul nostru la domiciliu marca, neamtu de la Cotroceni..
22
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212