De azi, s-au schimbat etichetele produselor
De azi, s-au schimbat etichetele produselor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin Pinterestsursa foto: ultima-ora.ro
Ingredientele alergene din produsele alimentare trebuie trecute obligatoriu pe etichete, în cazul produselor din magazine, şi în meniuri, la restaurante, din 13 decembrie, iar din 2016 consumatorii trebuie informaţi, în acelaşi mod, şi despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Mediafax. Noile reglementări sunt prevăzute în Regulamentul UE 1169/2011, prin care se urmăreşte o mai bună informare a consumatorilor, pentru protejarea sănătăţii şi intereselor acestora. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei care nu respectă noile prevederi pot primi amenzile sunt între 1.000 şi 10.000 de lei pentru etichetare incorectă şi între 5.000 şi 50.000 de lei pentru practici comerciale incorecte, dacă se constată că informaţiile respective au fost ascunse în mod intenţionat. În cea de-a doua ipoteză, va fi aplicată şi măsura opririi temporare de la comercializare a produselor, până se face o etichetare corespunzătoare. trebuie obligatoriu indicată pe etichetă ţara de origine sau locul de provenienţă pentru carnea de porc, de oaie, de capră şi de pasăre, miere, fructe, legume şi peşte. În prezent, este obligatorie indicarea originii numai în cazul cărnii de vită şi mânzat, ca urmare a situaţiei create de boala "vacii nebune". Aceste prevederi trebuie respectate în România începând de sâmbătă 13 decembrie, conform realitatea.net.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News