REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

De ce a picat transferul lui Haruț la FCSB: "A fost deștept și a citit tot ce scria în contract!"

De ce a picat transferul lui Haruț la FCSB: "A fost deștept și a citit tot ce scria în contract!"

Replica API 12 ianuarie 2021 | 01:16 2260

Transferul lui Denis Haruț la FCSB a picat în miez de noapte, la numai câteva ore după ce fundașul lui FC Botoșani confirma că a semnat cu clubul bucureștean.

Denis Haruț a anunțat aseară că s-a înțeles cu FCSB, după o ședință de câteva ore desfășurată la baza din Berceni a clubului. În cele din urmă, fundașul de 21 de ani n-a ajuns la un numitor comun cu conducerea "roș-albaștrilor" și s-a întors la Botoșani.

Deși FCSB și FC Botoșani s-au înțeles asupra sumei de transfer, internaționalul de tineret român n-a reușit să ajungă la un consens cu clubul "roș-albastru".

De ce a picat transferul lui Haruț la FCSB

Patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, a dezvăluit că Haruț l-a sunat și i-a spus că nu poate să semneze contractul cu FCSB. Motivul? Clubul bucureștean voia să-l "lege" pe fundaș cu "două contracte", valabile pe o perioadă de 7 ani.

"Îmi pare rău de toată situația, dar nu se poate așa ceva. L-am înțeles perfect pe Haruț, iar azi, după ora 14:00, copilul m-a sunat să îmi povestească cum au procedat dei de la FCSB cu el. Copilul mi-a spus să nu mă supăr pe el, dar el nu poate să semneze două contracte. Da, ați auzit bine, două contracte.

I s-a pus în fața un contract pe cinci ani pe care Denis l-ar fi acceptat până la urmă, dar apoi i s-a mai dat un contract să îl semneze, iar acolo contractul începând cu anul 2022 era valabil încă cinci ani.

Voi vă dați seama ce au vrut să îi facă? Nu e normal. Haruț mi-a zis ca nu stă să ajungă la 28 de ani să joace tot la FCSB pe 15.000 de euro pe lună. L-am înțeles perfect. El a fost acolo cu Vulturar, dar Florin a fost doar un intermediar al transferului, nu este impresarul lui de drept.

Haruț a fost băiat deștept și a citit bine tot ce era scris prin contractele alea. Mi-a zis că el acceptă trei ani plus încă doi, dar alți cinci ani începând cu 2022 nu poate accepta", a spus Valeriu Iftime, pentru Prosport.

Primele explicații ale agentului care a negociat transferul lui Haruț la FCSB

Florin Vulturar, agentul care a intermediat transferul lui Haruț la FCSB, a oferit și el primele explicații după ce negocierile au picat:

"Au fost niște clauze în contract pe care jucătorul nu le-a semnat. A fost totul ok, după care totul s-a blocat la acele clauze. N-ar fi ok să fac publice discuțiile dintre cele două părți. S-a grăbit să vorbească, trebuia să semneze acel contract mai întâi. În proporție de 95% eram înțeles cu jucătorul, erau doar aceste două clauze de discutat.

În aceste clauze s-a blocat totul. Nu era exagerat ce cerea FCSB-ul, erau niște clauze normale. Decizia este la jucător, nu-i voi cere niciodată unui jucător să semneze ce nu vrea el. Este posibil să se mai discute cu jucătorul, dar transferul este blocat în acest moment. Domnul Valeriu Iftime (n.r. - patronul lui FC Botoșani) m-a rugat să fiu un mediator între jucător și club. Nu vrea să vorbesc în numele jucătorului, a fost decizia lui și am respectat-o. S-a întors la Botoșani, vedem ce va fi în zilele următoare", a spus Florin Vulturar, pentru Digisport.

Prima reacție a lui Haruț, după ce a anunțat că a semnat cu FCSB

"Telenovela" Haruț părea că s-a încheiat în sfârșit aseară. Chiar tânărul fundaș confirmase că a finalizat transferul la FCSB, în schimbul a 700.000 de euro și unui procent de 20% de care FC Botoșani va beneficia dintr-un viitor transfer.

Potrivit sport.ro, negocierile de aseară dintre Haruț și oficialii FCSB-ului s-au întins pe durata a 5 ore.

Haruț a anunțat aseară că a semnat cu FCSB și a oferit o primă reacție, la baza din Berceni a clubului:

"Au mai fost câteva detalii de pus la punct, acum s-a rezolvat tot. Mă bucur că am semnat. Este un moment foarte important al carierei mele. Am trăit cu intensitate aceste momente. E un pas înainte, sper să arăt ce am arătat și la Botoșani.

Sunt pregătit să joc pe orice post. Sper să nu dezamăgesc. Mă simt mai bine pe poziția de fundaș central. Aștept cu nerăbdare acum să încep treaba aici. Eu nu am teamă de critici, sunt foarte puternic", a spus Denis Haruț, noul jucător al FCSB-ului, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Escrocul Becali a supt pwlla
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614