REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

De ce amenință PSD cu ieșirea de la guvernare

De ce amenință PSD cu ieșirea de la guvernare

Replica API 23 februarie 2022 | 00:08 908

Lideri PSD susțin că ieșirea de la guvernare ar trebui să fie luată în calcul, au declarat surse social-democrate. În discuțiile informale dintre liderii PSD s-a stabilit că este nevoie urgent de adoptarea unui set de măsuri care să protejeze populația de scumpirile în lanț. „Explozia facturilor la energie e doar vârful icebergului”, spun surse din PSD.

Social-democrații acuză faptul că majorarea de pensii și salarii, care a intrat în vigoare la începutul anului, este insuficientă pentru a acoperi creșterea prețurilor.

„Nu am intrat la guvernare să fim ficuși. Și în niciun caz nu am intrat la guvernare să girăm toate prostiile făcute în trecut de PNL. Dacă nu rezolvăm problemele pentru care ne-am angajat, ce rost mai are să fim la guvernare?”, au declarat surse din conducerea PSD.

„Asta nu înțeleg liberalii, că nu vorbim de măsuri PSD, sau de măsuri PNL, vorbim de măsuri necesare pentru populație. PNL vrea să ajute firmele, și noi vrem, dar în România nu sunt doar oameni de afaceri, trebuie să rezolvăm în primul rând problemele care afectează cei mai mulți români. Noi am venit cu măsuri clare și PNL a venit cu gargară la televizor. Trebuie să stăm cu picioarele în apă rece. Gargara asta pe care o face PNL, că nu vrea măsuri comuniste, chiar nu ajută pe nimeni. Timpul trece și noi nu reușim să cădem de acord”, a explicat un lider PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În acest context, social-democrații au discutat că următoarele luni ar putea fi decisive în privința funcționării coaliției de guvernare.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a avertizat duminică, pe liberali, într-o emisiune la Antena 3, că nu se va mai putea forma un Guvern dacă social-democrații părăsesc Palatul Victoria. „Îl anunţ acum oficial pe domnul Cîţu, dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate. Nu cred că România îşi permite să aibă acum alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iesit de la guvernare si sa vedem cat obtin hotii din pnl la alegerile anticipate. Vor lua o mare mare mwie
1
0
mare pierdere.Nu credem ca pleaca talharii de la butoane..
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272