REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

De ce ar trebui să punem masca de protecție când ieșim din casă, deși recomandarea e doar pentru spații închise

De ce ar trebui să punem masca de protecție când ieșim din casă, deși recomandarea e doar pentru spații închise

Replica API 26 aprilie 2020 | 23:43 4277

Recomandarea expresă este ca masca de protecție să fie folosită în spații închise, dar e foarte important cum punem masca și cum o dăm jos, a explicat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta. Când e dată jos și nu e tratată ca un material potențial infecțios, fiind pusă în buzunar, există pericolul ca potențialul virus să rămână pe suprafață și să fie transmis, a adăugat medicul.

"Trebuie să ne gândim la purtarea măștii ca într-un circuit menit să ne protejeze.

Dacă știm că mergem în oraș și vom folosi transportul în comun, este mult mai corect să punem masca atunci când ieșim din casă, fiind spălați pe mâini și să o dăm jos când ajungem într-o încăpere unde ne putem spăla pe mâini".

Pentru birou, trebuie să ținem cont de recomandarea ca masca să fie purtată 3 – 4 ore, dar este important și modul în care interacționăm cu persoanele din incintă", a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta.

"La locul de muncă, masca ar fi bine să fie utilizată.

La școală, pentru copiii mai mari, trebuie avute în vedere măsuri ca și în cazul adulților, pentru că este vorba despre o colectivitate.

Și profesorii trebuie să fie protejați.

În privința copiilor mici, sunt așteptate soluții și din partea medicilor pediatri", a spus medicul, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cind ajungeti la ati,daca aveti loc,de unde plecati,daca supravietuiti si cu o bacterie rezistenta,sa vedeti ce smekeri veti fi atunci.Aia care mai traiesc!
0
0
Virusul acesta a inceput din China .....bun Dar 90 la suta din masti de protectie chirurgicale sunt a aduse de unde ....din China....ceva pute.
1
0
Documentati-va dar nu de la media din Romania si o sa vedeti ca aceste masti nu pot stopa in nici un fel raspandirea virusului! Dar trepanatii isterici mananca rahat peste tot si indeamna la purtarea lor!
3
0
Muie tie, xenofob jegos!
18
1
sunt tare de folos exact ca si candi mergi la curve de 50 de anisori si vor sa porti prezervativ,muie iohanis,muie penele
3
3
Vizierele de mare cacat. Transpiri, se aburesc, nu protejeaza deloc. Doar fite. Sa le imprastie in oras. Niste cacate cu ochi.
5
0
Ai dreptate,pentru ca se poate ca un om din lipsa de bani sa poarte o masca de mai multe ori asta este mai periculos decat daca nu o poarta deloc si in magazine degeaba au camere de luat vederi daca vine hotu cu masca si ochelari de soare degeaba este filmat.
3
0
Cine spune ca e bine daca cei cu scandal in ei si mai debili sa crape daca vor ,sa nu poarte masca si sa se duca naibii,face o mare greseala,pentru ca sloboziciunile alea ajung intai la spitale si ocupa locuri acolo,sunt salvati poate de medici si asistwente care poate mor facand asta si tocmai cei ce merita sa ramana in viata nu vor apuca salvarea. Asadar,mai bine ca idiotii identificati sa fie izolati in zone pazite cu armele cu glont pe teava. Nu e de glumit,unii chiar merita gratii si zabrele pana cand trece pandemia,in loc sa ocupe atentia nemeritata a sistemului medical .
4
2
Pen'ca asa a dat ordin un dobi de prefect. Medicii spun ca nu-s necesare, chiar contraindicata, purtarea mastilor si manusilor in aer liber.
6
2
Bai , eu cum ii dau la mwie la vecina?
2
11
De unde plm bani de atatea masti. Pentru parlamentari si demnitari mastile sunt mokka. Pentru ei, care au salarii de 5000 de coco. Pentru noi, 3-4 lei bucata. De unde plm bani?
23
2
Miye cu kakat
8
18
Dupa tot ce se intampla,lumea tot batuta in cap este.Nu mai purtati ma nici o masca sa muriti pe capete!
12
12
Mergi cu masina sau pune-ti casca de astronaut. Sau stai in casa pana vor dispare toti virusii, toate bacteriile, toti microbii, toate insectele periculoase, etc, etc.
18
6
Voi cu regulile de purtat masca dupa 15 mai,revizuiti-le ca nu e in regula.In spatiu deschis, nu sunt singur pe strada, poate in padure.Trotuarele au 1,5 m, circula dus-intors lumea pe ele.Ce facem o luam la fuga cand trecem pe langa o persoana?Dupa atata stat in casa va fi o invazie umana pe strazi iar distantarea va fi uneori imposibila.
11
9
Unii zic unele, altii altele...toti fiind doctori...
27
2
raspuns:...ca sa ne kakam..pe noi..fara masca nu ne putem.....KAKA in liniste...ABERATII...
14
11
Cine plateste?gratis gratis gratis
24
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272