REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

De ce au DISPĂRUT PUBELE pentru SELECTAREA DEȘEURILOR!

De ce au DISPĂRUT PUBELE pentru SELECTAREA DEȘEURILOR!

Replica API 24 februarie 2021 | 16:37 2046

Lipsa pubelelor ecologice pentru selectarea deșeurilor au bulversat urbea constănțeană. Mai multe astfel de containere par să fi dispărut fără urmă. Locuitorii acuză lipsa acestora din zonele importante ale orașului și cer primăriei municipiul să ia măsuri urgente pentru repunerea în folosință a acestora, dar și montarea unora noi în zonele în care nu există. Totuși, se pare că aceste lipsuri sesizate de cetățeni au fost ridicate pentru că erau defecte.

În ultima perioadă, tot mai mulți cetățeni au sesizat lipsa pubelelor, dar și a containerelor pentru colectarea selectivă. Mai mult decât atât, aceștia au constatat chiar și dispariția celor existente din fața Spitalului Militar, între Universitatea Maritimă și Parchetul de pe lângă Judecătorie, dar și în alte zone. De exemplu, în parcul de la Teatrul Oleg Danovski, din două pubele a rămas doar una. Mai mult decât atât, aceștia acuză și faptul că în toată zona centrală cuprinsă între Bulevardul Mamaia, strada Mihai Eminescu sau strada Mircea cel Bătrân, nu există nici măcar o pubelă de reciclat selectiv.

Pubelele și containerele pentru selectarea deșeurilor vor fi înlocuite

Contactați de către reporterii Replica, reprezentanții primăriei au declarat că acele pubele, dar și containere pentru colectarea selectivă au fost ridicate deoarece multe dintre acestea nu mai erau funcționale. ,,Pubelele și containerele pentru colectarea selectivă a deșeurilor au fost ridicate pentru că erau fie murdare, fie stricate, altele erau defecte. Acestea vor fi înlocuite cu altele noi, sau acolo unde se poate, vor fi reamplasate cele reparate.”

Primele demersuri pentru colectarea selectivă au fost făcute în 2008

Vă reamintim faptul că, la capitolul colectare selectivă a deșeurilor Primăria Constanța a făcut primele demersuri în anul 2008. Mai exact, încă de atunci funcționează un sistem de colectare selectivă pe patru fracții. În câteva zone cu blocuri din municipiul Constanța au fost montate containere de tip iglu cu o capacitate de 2,5 mc, astfel: 175 de containere albastre pentru hârtie și carton, 175 galbene pentru plastic și metal și 27 verzi pentru sticlă, la care se adaugă containerele în care se depozitează resturile menajere.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie sa ne civilizam si noi. Vom primi amenzi f. mari pentru poluare. Nu este asa de greu. Hai ca se poate.
1
0
amice poate nu stiai, platesc destule taxe de reciclare sau ecologice, bani care se duc la fime de casa care se lauda ca neutralizeaza deseuri, sa-si faca firmele astea linii de selectare si alte chestii ca afara, nu sa ma puna pe mine sa spal bocanul si sa-l arunc separat in 3 pubele ca nu ma duc la gunoi cu 3 sacose si nici nu astept in casa cu cea de gunoi menajer pana strang 10 borcane!!
1
3
Reciclarea selectiva desi obligatorie nu se face de catre operatorul de salubritate. Se recomanda schimbarea operatorului de salubritate si inchiderea gropii de la ovidiu. qed.
3
0
au disparut pt ca suntemin secolul 21 si multi nu s-au civilizat comportandu-ne ca in preistoric aruncad in ele deseuri perisabile numai reciclabile nu, distrugandu-le cu tot felul de mijloace
6
0
E simplu. Firma de salubritate din Constanta nu are ce face cu deseurile colectate selectix. Ele ajung in acelasi loc cu gunoil menajer desi sunt colectate separat.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218