REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De ce Consiliul Județean Constanța NU a dat TRANSPORT GRATUIT elevilor!

De ce Consiliul Județean Constanța NU a dat TRANSPORT GRATUIT elevilor!

Replica API 21 octombrie 2020 | 00:00 3380

Consiliul Județean Constanța, încă în funcție, și-a dovedit incompetența cu vârf și îndesat, ori de câte ori a avut ocazia. Cu puține realizări, dar multe declarații și promisiuni, conducerea CJC s-a dat bătută în fața provocării de a asigura elevilor cadrul legal pentru a beneficia de transport gratuit. Mai mult decât atât, Consiliul Județean Constanța nu a fost în stare nici măcar să legalizeze transportul interjudețean, fapt recunoscut chiar de vicepreședintele Claudiu Palaz. În ultimii ani, în timp ce elevii abandonau școala din cauza neimplicării aleșilor locali, mica înțelegere între transportatorii din județ și câțiva decidenți din Consiliul Județean Constanța a funcționat perfect.

„A fost o decizie politică”

Claudiu Palaz, vicepreșdinte CJC, a transformat ultima ședință organizată cu trei zile înaintea alegerilor locale din data de 27 septembrie, într-un ultim efort de a acumula capital politic pe fondul unei probleme a elevilor care dura de aproximativ 7 ani. Claudiu Palaz a fost întrebat în cadrul acelei ședințe de ce a inițiat proiectele în ultima ședință și în grabă, când a avut la dispoziție patru ani pentru a încerca să rezolve problema.

„Eu am promovat proiectele de hotărâre care trebuiau să fie votate. Trebuie întrebați consilierii de la PNL și PSD de ce nu au votat. Era simplu, doar trebuiau să ridice mâna, atât. A fost o decizie politică. Susțin faptul că trebuia încheiat un contract de delegare de gestiune. La această oră, circulația de transport județean în Constanța nu este reglementată 100%, pentru că nu am o relație contractuală printr-un act juridic pentru a putea a-l determina pe transportator să facă anumite servicii, precum transportul gratuit elevilor. Contractul pe care am vrut să-l bag a fost respins.”, a declarat, pentru Replica, Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Țuțuianu s-a spălat pe mâini și a pasat problema viitorului Consiliu Județean Constanța

Horia Țuțuianu, președintele în funcție al Consiliului Județean Constanța, spune că proiectele de hotărâre inițiate de Claudiu Palaz nu îndeplineau condițiile de legalitate, iar din această cauză s-a decis pasarea problemei transportului elevilor pe umerii viitorului Consiliu Județean. Vinovat de tegiversarea rezolvării problemei elevilor este și Horia Țuțuianu.

„În vederea punerii în aplicare a prevederilor din OUG nr. 70/2020 cu privire la gratuitatea transportului județean al elevilor, în şedinţa Consiliului Judeţean din data de 24.09.2020 au fost promovate 3 proiecte de hotărâre pentru aprobarea regulamentului, contractului cadru şi a tarifelor de călătorie. Aceste proiecte de hotărâre nu au fost adoptate în ședința de consiliu, deoarece nu au îndeplinit cumulativ toate condițiile legale, cu precădere cele privitoare la calculul tarifelor, fapt pentru care urmează readucerea lor în discuţie intr-o proximă şedinţă CJC, după validarea noului consiliu judeţean.”, ne-a precizat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

„Aviz negativ de la toate departamentele Consiliului Județean Constanța”

În cadrul ultimei ședințe a CJC, Claudiu Palaz a încercat și găsirea unui vinovat pentru actuala situație, un angajat al instituției, despre care afirma că a fost protejat de conducerea instituției din care, culmea, și vicele CJC face parte. Liberalii susțin că proiectul inițiat de vicepreședintele CJC a avut aviz negativ de la toate departamentele. Marian Crușoveanu, consilier județean PNL, afirmă că vinovatul trebuie găsit și tras la răspundere.

„Proiectul promovat de domnul Palaz a avut aviz negativ de la toate departamentele Consiliului Județean Constanța. Vicepreședintele CJC spunea că ar fi trebuit făcută această procedură acum 7 ani, că era sarcina unui angajat de la CJC, care a și luat cuvântul. Pe scurt, nu s-au urmat pașii legali pentru această procedură, tot ce înseamnă birocrație. Pe ultima sută de metri, pe repede înainte, s-a dorit efectuarea acestei proceduri. Noi, cei de la PNL, dar și cei de la PSD și ALDE, am decis să ne abținem, pentru că situația nu era clară. Am solicitat ca după alegeri să stăm de vorbă foarte serios pe acest subiect, pentru că acești copii trebuie să beneficieze de gratuitate la transport. Trebuie să vedem cine se face vinovat pentru că acești copii nu beneficiază de un drept și trebuie trasă acea persoană la răspundere. Că este domnul Palaz, cineva din subordinea sa, nu pot să acuz pe nimeni în acest moment.”, ne-a explicat Marian Crușoveanu, consilier județean PNL.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati fratilor gratuitate pt ca aia amarati merg cu autobuzul! Pa handcapatii adevarati ii aduce handicapatii de ma-sa si tac-su cu jipane si mertzane. Gratuitatea va fi folosita chiar de cei care au cu adevarat nevoie, o merita si o pretuiesc. Pa cocalar si parvenit il aduce ma-sa cu masina
1
1
ba prostilor, guvernul pnl a dat ordonanta pt scutire transport elevi acum 2 -3 luni. voi ca cica sa ne lamurim plm, nu o stiti? auzi?
1
1
Pentru ca nu e psdeul la control
2
0
bravo Palas. Sunt putini constanteni care cunosc faptul ca te ai batut pentru Constanta.
0
5
da de ce plm sa dea gratuit ? in m.m bani de telefon are ,de un marat de bilet nu
3
2
Ce este prost este ca dam gratuitate la pensionari cu pensii pana la 2000 lei, asta e graf si la asistatii sociali care au beneficii dar munca nu place la ei.
6
2
daca taceai filozof ramaneai....
6
3
asta macar a incercat dar rahatii de psd si pnl ii doare undeva
2
4
7.31 mata e proasta ca te a facut
3
5
Este ca elevii se plimba mult mai rar decat pensionarii..
10
1
pentru jigodiile de la psd, nu conteaza decat punga lor si masa de votanti, tiganii si pensionarii! elevii nu voteaza, deci nu primesc decat f putin, picaturi ce curg de la milogii pensionari si haitele de tigani aciuiate in oras la pomana psd!
14
3
Noua de ce nu ne-a dat bani statul acum ceva ani in urma? Ne-am invatat sa stam la mina intinsa.
7
3
toti copii sunt handicapati mental de le trebuie gratuitate pe transport? Unde va credeti ma aici? Baaaaa noi suntem in faliment ca tara din 1848 sau 1859 de fapt, si voi toti cu gratuitati ati ramas? Pentru ce ati facut ma retarzilor copii? ca sa tipati acum dupa gratuitati? pentru ce munciti panaramelor? ca sa stati sa cersiti tot ce se poate pentru copii? Chiar toti copii vostrii sunt retardati de au nevoie de gratuitate pe transport? Dar pe jos daca merg ce au? Dar daca ii duceti voi de mana la scoala cu masina voastra personala ce au? Voi i ati facut retarzilor, nu v a futut statul roman.
7
23
consiliul judetean ia spaga pentru stabilirea operatorilor si liniilor de transport interjudetean, tot cjc avizeaza pretul nesimtit al biletelor si e normal sa tina parte firmelor de transport, pentru ca sunt manjiti!!!
18
5
toti pensionarii au gratuit dar elevii nu, pt ca nu toti elevii au peste 18 ani ca sa voteze, aia care merg in clasele 1-8 si unii dintre cei de liceu nu au drept de vot, intelegeti si voi de ce nu au dat
18
1
CJC nu mai poate da nimic . Are gaura mare in buget. Nu se gasesc vreo sase milioane. Prostie, incompetenta, hotie, cheltuieli de campanie.
17
1
niste gunoaieee, jeguri, scursuri, mizeriii. nu exista cuvinte pt mizeria morala a acestor animale.
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218