REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

De ce e importantă apa pentru slăbire

De ce e importantă apa pentru slăbire

Replica API 13 februarie 2021 | 00:00 1078

Cu toții știm că apa este extrem de importantă pentru organism: nimic nu funcționează fără o hidratare corespunzătoare. Iar atunci când nu-i dăm corpului cantitatea optimă de lichide (30 de ml/kilogram corp), acesta are de suferit.

Consumul de apă este cel mai simplu mod prin care putem susține eforturile de scădere a greutății. Studiile arată că apă stimulează metabolismul și îmbunătățește rată de ardere a grăsimilor. Mai mult decât atât, consumul de apă înainte de masă te determina să mănânci mai puțin, contribuind la instalarea mai rapidă a sațietății, scrie doc.ro.

Dacă ești genul care obișnuiește să ronțăie diverse gustări între mese, ar trebui să bei un pahar cu apă de fiecare dată când simți nevoia de a lua o gustare. Vei observă că poftă de a mânca ceva se estompează, iar odată cu ea scade și numărul de calorii ingerate.

Consumul adecvat de apă ne ferește și de pericolul deshidratării, la care suntem predispuși mai ales pe timp de vara, când ne expunem la temperaturi ridicate și pierdem multe lichide prin transpirație.

Cum ne afectează deshidratarea

Practic, dacă nu ne hidratăm, organismul își va refolosi rezervele de apă pentru procesele metabolice, apă se va supraîncarcă de toxine, acestea vor stagna în corp în lipsa aportului suficient de lichide și astfel apar numeroase probleme.

Pentru femei, celulita și aspectul îmbătrânit al pielii sunt doar două dintre neajunsuri. Un aport corect de apă mai are un avantaj: poate păcăli foamea.

De altfel, se știe că persoanele cu un apetit crescut au șanse mai mari să evite excesele dacă beau apă înainte de a devora alimentele favorite. Astfel, pe termen lung, acest lucru se poate traduce în reducerea aportului caloric și într-o slăbire fără efort.

În ceea privește momentul optim al consumului de apă, teoriile sunt împărțite: unele voci spun că apă trebuie consumată cu înghițituri mici, între mese, pentru a nu dilua sucurile gastrice care se activează în momentul în care ingerăm alimentele. Altele spun că apă poate fi băută la masă pentru că alimentele cu fibre vor absorbi apă, iar acest lucru se traduce prin instalarea rapidă a senzației de sațietate și evitarea exceselor.

Cum să bem mai multă apă

Există multe persoane care se plâng că nu beau suficientă apă: fie uită, fie pur și simplu nu pot bea cantități optime. Acestea trebuie să știe că există trucuri prin care pot optimiza aportul zilnic de lichide. Printre acestea se numără creșterea consumului de supe, lactate, fructe, legume, în general a alimentelor cu un conținut mare de apă.

În plus, există șanse mari să va hidratați mai bine dacă adăugați în apă câteva feliuțe de citrice, puțin suc de ananas, mentă. Și ceaiul de fructe răcit poate fi consumat cu mai multă plăcere.

Feriți-va, însă, de cantitățile mari de suc. Chiar și cele naturale, din fructe, au destul de multe calorii, de aceea e indicat să optați pentru cantități mici și, pe cât posibil, să consumați fructele că atare, cu tot cu pulpă și coajă. Va veți bucura și de apă, dar și de toate elementele nutritive din fructe.

Consumul de apă nu numai că este vital, însă are și o mulțime de beneficii pentru sănătate, frumusețe și starea de bine, în general. Fă-ți un obicei din a consumă mai multă apă, mai ales dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Atunci când te expui la temperaturi ridicate (la plajă, la saună) ori când depui efort fizic intens, mărește aportul de apă consumat, pentru a înlocui pierderile. Dacă suspectezi că deshidratarea se instalează, pe lângă consumul de apă, poți încerca să folosești și săruri de rehidratare orală, dar poți mânca și o banană, care va readuce nivelul de potasiu din organism în limitele sănătoase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272