REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De ce își ține venitul la secret managerul Spitalului din Mangalia, Alina Dan?!

De ce își ține venitul la secret managerul Spitalului din Mangalia, Alina Dan?!

Mirela PASCAL 15 mai 2023 | 00:00 14005

Replica de Constanța anunța, recent, că Alina Dan, managerul spitalului din Mangalia, a ajuns să câștige pe lună mai mult decât managerul Spitalului Județean Constanța sau cel al Spitalului Universitar București. Dacă se chinuie puțin, îl întrece la salariu și pe Klaus Iohannis, președintele României. Chiar dacă la capitolul performanțe nu stă prea bine… pacienții care ajung la unitatea medicală sunt trimiși la Constanța, din lipsă de aparatură performantă și medici cu experiență sau că, până de curând nu avea linie de gardă la Pediatrie, Alina Dan câștigă din poziția de director peste 40.000 de lei pe lună, după cum se specifică în grila de salarizare publicată pe site-ul spitalului. Unii s-au gândit că este o eroare de redactare, așa că i-au cerut managerului, pe Legea 544, să dezvăluie venitul încasat din poziția în care se află. Mai ales că în declarația de avere ne anunță că a încasat, anul trecut, 232.861 lei pe an, adică 19.405 pe lună. Și, ce credeți! Alina Dan ne zice că e confidențial.

De ce isi tine venitul la secret managerul Spitalului din Mangalia, Alina Dan?!Alina Dan

La Mangalia, în luna martie, managerul spitalului, Alina Dan, a încasat o leafă de peste 42.736 de lei, reprezentând salariul de bază. Față de aproape 20.000 de lei, cât încasa anul trecut... este enorm, vorbim de un salariu mai mult decât dublu. Jurista Alina Dan ajunge, astfel, să câștige un salariu mai mare decât managerul Spitalului Județean Constanța, care are un salariu de bază de 19.160 lei, potrivit grilei de salarizare pe luna martie a.c., sau cel al Spitalului Universitar din București. Un consilier USR, șocată, probabil ca mulți alții de performanța salariale a Alinei Dan, a transmis o solicitare pe Legea 544, prin care cere să-I transmită care este cuantumul veniturilor sale la spital.

De ce isi tine venitul la secret managerul Spitalului din Mangalia, Alina Dan?!

Nu a fost lămurită pentru că, zice Alina Dan, venitul ei este confidențial. ”Cum ar veni, Iohannis e fraier, că are veniturile postate public, să-l înjure lumea că s-a umplut de case. De fapt, veniturile, dar și cele patru apartamente achiziționate de doamna jurist/manager la Mangalia (trei din surse numai de ea știute, în numai trei ani, după cum se vede în declarația de avere: unul modest, de 36 mp, în 2020, unul de 100 mp (!) în 2021 și două în 2022, fiecare de câte 70 mp și salariul de 42.736 sunt strict problema domniei sale. Așa declară doamna, nu noi. Am ajuns să fim luați de fraieri zi de zi, de oameni ajunși vremelnic în posturi care nu doar că nu li se cuvin, dar împiedică adevărații oameni bine pregătiți să acceadă în acele funcții (nu fac referire la valoroasa doamnă jurist/manager, desigur). Dar, cu aceeași obstinație, declar că USR Mangalia nu va pleca capul în fața unor atare personaje. De aceea, am înaintat o a doua reclamație către spital, iar răspunsul doamnei Alina Dan îl vom face, din nou, public”, a declarat consilierul local Semiran Abdurefi.

 Ce invocă Alina Dan!

În răspunsul transmis consilierului, Alina Dan invocă că ”însăși Curtea Constituțională a României, prin decizia 615/2006 a arătat că salariul concret al unei persoane, fie că este angajată la stat sau privat, intră în conținutul datelor cu caracter personal, care trebuie protejate (..)”.

De ce isi tine venitul la secret managerul Spitalului din Mangalia, Alina Dan?!

Ce zice legea!

Înțelegem că Alina Dan, deși este de profesie jurist, nu stăpânește întocmai legea. Însă, dacă ar studia mai bine, ar afla că ”Autoritățile și instituțiile publice trebuie să afișeze pe pagina de internet, dar și la propriul sediu care sunt veniturile angajaților plătiți din fonduri publice, potrivit Legii 153/2017. Articolul 33 din Legea-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prevede, la alin. (1), obligativitatea ca toate autoritățile și instituțiile publice prevăzute la art. 2 alin. (1) și (3) din lege să publice la sediul propriu și pe pagina proprie de internet, în datele de 31 martie și 30 septembrie ale fiecărui an, și să mențină publicată, o listă a tuturor funcțiilor din autoritățile și instituțiile respective ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice. Lista trebuie să cuprindă mai multe elemente și anume: salariul de bază, valoarea brută a sporurilor, valoarea anuală a voucherelor de vacanţă, a indemnizației de hrană, orice alte drepturi în bani sau în natură, precum și baza legală a acordării acestora. Precizăm că lista nu trebuie să fie nominală, ci să cuprindă datele aferente fiecărei funcții din organigrama instituției sau autorității publice. Verificarea respectării acestei măsuri intră în competența Inspecției Muncii. Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în cauză şi se sancţionează cu amendă între 5.000 şi 10.000 lei”.

Și-a tras două apartamente în Saturn, dar nu spune cum le-a dobândit!

Precizăm că, în trei ani, managerul Alina Dan a reușit să devină proprietara a patru apartamente. Asta da performanță! Anul trecut a devenit proprietara a două imobile în Saturn, ambele de 70 mp., fără să ne spună cum le-a dobândit. Cu un an în urmă, mai exact în 2021, Alina Dan s-a mai ales cu un apartament în Mangalia, de 100 mp.

De ce isi tine venitul la secret managerul Spitalului din Mangalia, Alina Dan?!

Nici de data aceasta nu ne spune cum l-a dobândit. În schimb, pentru achiziția din 2020, tot un apartament în Mangalia, de 36 mp, ne anunță că l-a dobândit prin contract de vânzare cumpărare. Are și 10.000 de euro numerar, acumulați în perioada 2021-2022, plus 18.000 de euro pe care i-a primit, ca donație, de la Dan Dumitra.

Cât despre modul în care a ajuns la unitatea spitalicească, nu mai este o noutate. Toate suflarea mangaliotă îi cunoaște istoria.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suge fata, suge
6
0
Pentru ca amantlac
4
0
Cine poate oase suge!
1
0
Șmecherii fac ce vor, fraierii fac ce pot.
0
1
Doamna manageri Alina câștiga cât 12 salariați datorita domnului primar ce își permite sa facă ce vrea el cu bugetul orașului inclusiv apart. dobândite din buzunarul lui nefiind în stare sa facă apart. pentru tineri a reusit in11 ani de mandat sa facă un ANL ce sta închis de3 ani, cu siguranță nu au cotizat cât vrea el : acest primar este cel mai mare hot ce pote exista pe acest pământ ! Nimeni nu vrea sa-l ancheteze având zeci potențial chiar sute de reclamații, el venind de la garda financiara și cu siguranță nu au curaj sa-l verifice ce escrocherii face !
6
0
Stie tot orasu ca e meseriasa la s**t
5
0
Văd că e iubita de toată lumea. Sa mă caute s.o iubesc și eu cu cleștele pe nas , un deepthroat urmat de bătaie!
8
1
Ce bine este să fii amanta d-nului Radu Cristian sau mai bine zis în viață femeilor trebuie să știi cui i-o s**i..
9
2
Cezara, draga, esti batuta de Dumnezeu! Restul este o poveste cu troli. Cine iti da salariul?
8
5
Dacă tot ati făcut o mica ancheta, de ce nu faceți o raportare către ANAF sau chiar DNA?
18
2
Managera a angajat o multime de doctori.care se calca pe picioare, mai multi doctori decat asistente. Vin la 9 si 12 rup poarta spitalului , sunt platiti degeaba. Lunii de garda cu multi doctori platiti sa doarma , bani irositi aiurea. Erau 2-3 chirurgi si un singur anestezist care faceau mai multa treaba decat zecile de doctori platiti aiurea. Ar trebui facuta curatenie la trantorii de doctori.
17
1
Apartament dat de Radu fiului ei minor, vila data de Radu in Dobrogea, si acum trece pe numele ei apartamentele de la Saturn si Jupiter. Alo justitia doarme ?
16
1
jurista?unde?cum ?cand?
13
0
Oare cine nu stie ca functiile de conducere din spitale si alte institutii sunt ocupate de oameni pusi pe criterii de apartenenta politica? Mai crede cineva ca tara este condusa de oameni competenti? Pai daca ar fi fost asa,eram de mult capitalisti adevarati,cu un popor unit ,fara milioane de fugiti din tara de saracie si umilinte,cu bunastare . Managerul din Mangalia e un singur exemplu ,insa mai sunt mii de impostori cu salarii babane care macar daca nu ar face nimic,dar fac rau si incurca oamenii care ar face treaba . Cohorte de insi si inse pe bani multi,incurca grav lumea si ne fac de cacao .
19
1
tipa incaseaza vreo 4 lefuri cum ar veni, mi-as dori un razboi atomic sa se termine cu mizeria asta.
14
0
In presa poti publica multe vrute si nevrute,dar daca cele relatate despre venturile obtinute de managerul de spital sunt eronate,doamna ar putea da in judecata ziarul,nu ar raspunde ca salariul este confidential. Fenteaza si legea care stipuleaza declaratia de avere si cu tupeu ne trimite la plimbare. Poate la alegerile viitoare,mangaliotii aleg altceva,dar e greu cand orasul are o populatie majoritara de varsta a treia si voteaza tortul si indemnizatia de onoare de 3-4 sute de lei.Si cum banul e ochiul dracului cu cataracta, tot inainte!
13
2
Tine de primar; daca localnicii au ales un escroc din neatentie sau cu buna stiinta acum platesc ptr ca de la organele de control nu avem nici o pretentie; de asta suntem tara cu cea mai mare coruptie; iar asta este numai varful aisbergului, cine stie cati bani se mai fura legal sau nu in cine stie cate feluri
14
1
cand taiati salariile enorme si nejustificate ale medicilor?alearga ca flamanzii si la stat, si in privat si la cabinet, cine o sai sature pe astia?serviciile sunt praf dar ei incaseaza enorm, vi se pare normal?si cand face unul plangere penala nu stiu pe unde sa scoata camasa, dau telefoane si se acopera intre ei, nu vede nimeni asta?
22
4
Cum sa câștige fufa asta atâția bani, știm bine cine era înainte, sotie de polițai corupt cu dosare, acum băgată pe funcții de Radu marele pitic limbric , stam că proștii in urgențe ore întregi la așa zis spital vai de capul lui, dat cotizam la sănăt**e cate 2000 lei bani reținuți abuziv și fara a beneficia de servicii medicale , mergem la particular și platim acolo, dar oare acei bani unde se duc? Sunt dreptul nostru din munca noastră! Rușine !
27
3
Ce tot scri bă cu numele meu, ai rabdare ca te rezolv pana la urma. Fie ca esti client care asteapta fie coleg invidios tot te rezolv
5
4
arminele nesatule smechere tari in gura si tabularasa
8
1
ANR de aici si in special prin teritoriu este plin de astfel de insecte. GR este no 1.
10
1
Apartamentele sunt spaga indirecta de la matasaru catre radu !! Care construieste fara autorizatie !!! Toata lumea stie cum se procedeaza la primaria mangalia
23
0
spitalul are 8, opt trintori anestezisti.Pina in 2000 Marioara facea singura doua sali,plis garzi.Astia nu fac garzi,nu muncesc,ii gasesti sus la tigara,pavB.Restul mediciloe la furat,urolog nesi,chirurg un derbedeu,oftalmo ,mai bine nu,pneumolog,un derbedeu infatuat nesi la furat.Mergeti banla prasila.Te omoara cu zile,cum au facut cu baiatul demla fan courier de 22 ani.Amanta de unde are atitia bani de apartamente? Cind crapi fa o sa le iei dincolo?
24
2
Pai sa tot traiesti cu asa salariu
9
0
O freaca radu piticul și e pusă în funcție de el pt tăvălelile care le are cu acest infecct primar
21
1
Este evident ca nu poate dovedi bunurile pe care le detine, si de asta tine la secret salariul.
22
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218