REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mari întârzieri pentru reabilitarea Grădiniței nr.16. Care este motivul? Video!

Mari întârzieri pentru reabilitarea Grădiniței nr.16. Care este motivul? Video!

Replica API 15 iunie 2022 | 00:00 1653

Grădinița nr.16 din Constanța a avut parte de un incident neplăcut la finele anului 2021, atunci când s-a prăbușit tavanul clădirii. Din fericire, copiii nu au fost afectați, demarându-se procedurile de întocmire a documentației privind reabilitarea clădirii, însă, destul de târziu. Târziu se vor termina și reabilitările, dat fiind faptul că imobilul este monument istoric și timpul de reparații este foarte mare. Grădinița aparține de Colegiul Național Mihai Eminescu, iar preșcolarii au fost mutați la Grădinița Roboțel. De altfel, reprezentanții primăriei explică motivul principal pentru lunga întârziere.

Grădinița nr.16 din Constanța care aparține Colegiului Național Mihai Eminescu a avut parte de un incident neplăcut și destul de îngrijorător în octombrie 2022, atunci când tavanul unității de învățământ s-a prăbușit. Ulterior, toți preșcolarii au fost repartizați într-o altă grădiniță, respectiv Grădinița Roboțel, acolo unde sunt în siguranță.

Însă, ce se întâmplă cu grădinița nr.16? Clădirea se află într-o stare degradată, iar motivul pentru acest fapt, potrivit reprezentanților primăriei, ar fi vechimea unității, elaborarea acesteia fiind complexă, necesitând astfel mult timp pentru restructurări.

O femeie susține că această instituție de învățământ din orașul Constanța pare a fi ”nebăgată în seamă” atunci când vine vorba despre construcții. O situație de mare îngrijorare a avut loc în octombrie 2021, atunci când tavanul clădirii a căzut, potrivit spuselor ei.

Problema a tot fost discutată, însă nu s-a ajuns la o hotărâre care să ateste ca vor începe lucrările de reparații asupra acesteia. ”În octombrie 2021, a căzut tavanul clădirii și din câte am înțeles, s-a discutat această problemă, însă nimeni nu a făcut nimic spre rezolvarea situației” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

Potrivit reprezentanților primăriei, nici un copil nu a fost afectat de incidentul de la finele anului 2021, iar aceștia spun de asemenea că întâmplarea a avut loc în afara incintei unde copiii își desfășurau activitatea.

”Preșcolarii de la Grădinița nr.16 au fost relocați la Grădinița Roboțel. Nici un copil nu a fost afectat de incidentul care a avut loc anul trecut în afara incintei unde își desfășurau activitatea. Reprezentanții Colegiului Național Mihai Eminescu, de care aparține Grădinița nr/16, au demarat procedura de întocmire a documentației privind reabilitarea clădirii în care funcționează unitatea de învățământ” , au declarat reprezentanții primăriei Constanța pentru ziarul Replica.

Video:

De altfel, Grădinița nr.16 este un monument istoric, fiind foarte veche, iar acesta ar fi motivul pentru care se întârzie reparațiile. ”Imobilul este monument istoric, iar elaborarea acesteia este complexă. Necesită mai mult timp” , au declarat reprezentanții primăriei pentru Replica Constanța.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A venit vara 2023, e gata gradinita? Faceti un update :)
0
0
incompetenta, asta e cuvantul
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102