REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Mie., 11 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6849
22.5° Constanța Miercuri, 11 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6849
 

De ce nu ar trebui să iei aspirină pentru a preveni un atac de cord

De ce nu ar trebui să iei aspirină pentru a preveni un atac de cord

A.F. 31 iulie 2024 | 00:00 303

Mulți oameni iau medicamente pe care le consideră inofensive și așteaptă de la ele beneficii pentru sănătate. Dar este un mit că acestea nu pot face rău. De exemplu, aspirina pentru inimă poate provoca probleme grave.

De ce nu ar trebui sa iei aspirina pentru a preveni un atac de cord

Experimentele sunt deosebit de periculoase cu medicamentele care conțin aspirină, care, după cum mulți sunt siguri, este foarte utilă pentru inimă și previne accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord.

De ce nu ar trebui să iei aspirină pentru a preveni un atac de cord

Există o opinie conform căreia după 40-50 de ani ar trebui să luați aspirină în scopuri preventive, se presupune că protejează inima și vasele de sânge. Nu ar trebui să faceți niciodată acest lucru, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră v-a prescris aspirină.

Cu toată utilitatea sa, aspirina este un medicament destul de serios care poate provoca diverse complicații, cum ar fi sângerările. Acestea sunt de obicei sângerări gastrointestinale și sunt extrem de dificil de oprit.

Dacă o persoană cu ulcer începe să ia aspirină, se poate confrunta cu sângerări care îi pun viața în pericol. Prin urmare, nu vă prescrieți niciodată medicamente, inclusiv aspirină.

Un comprimat este suficient

Aspirina este un medicament antiplachetar care este utilizat pentru a preveni evenimentele cardiovasculare – atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Cine anume ar trebui să ia acest medicament este strict determinat de medic. Și în fiecare an, asociațiile mondiale ale cardiologilor reduc constant această listă de pacienți care chiar trebuie să ia aspirină pentru a preveni atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Medicii împărtășesc faptul că se confruntă adesea cu sângerări în practica lor după administrarea aspirinei. Există pacienți la care un singur comprimat de aspirină este suficient pentru a provoca un ulcer gastric sau sângerări gastrointestinale.

Nici măcar într-o capsulă

Nu trebuie să credeți că dacă aspirina este „îmbrăcată” într-un înveliș enteric special care îi permite să se dizolve doar în intestine, atunci este sigură pentru stomac.

În cele din urmă, învelișul se va dizolva, medicamentul va fi absorbit și, într-un fel sau altul, efectele negative se pot întâmpla în continuare. Acest lucru este deosebit de periculos pentru persoanele în vârstă, ale căror pereți ai stomacului sunt mai subțiri, și pacienții cu boli cronice, potrivit actualno.com.

Pentru copii – interzis

Să ne amintim, de asemenea, că aspirina nu ar trebui absolut să fie administrată copiilor sub 12 ani, deoarece poate provoca degenerarea grasă toxică acută a ficatului și dezvoltarea sindromului Rieu cu o rată de mortalitate de până la 50%, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luați aspirină, ca i ieftină.Veti primi indicații să luați înlocuitori, de zeci de ori mai scumpi și mai periculoși.Totul se reduce la business, nu la sănătatea pacienților.
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275