REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

De ce nu au început încă lucrările de reabilitare la drumul dintre Năvodari şi Corbu

De ce nu au început încă lucrările de reabilitare la drumul dintre Năvodari şi Corbu

Replica API 3 octombrie 2019 | 00:00 343

Șoferii care circulă pe DJ 226, șoseaua care face legătura între orașul Năvodari și comuna Corbu, pe podul rutier dintre Midia și Corbu, sunt nemulţumiţi: continuă să se confrunte cu gropi şi un pod care stă să cadă. Aceştia sunt cu atât mai supăraţi cu cât de ani de zile cer, cu insistenţă, ca drumul să fie reparat! La sfârşitul anului 2018, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, anunţa că drumul va fi, în sfârşit, reabilitat şi că lucrările vor demara în 2019. Suntem deja în luna octombrie a anului 2019, iar momentan nici urmă de utilaje care să lucreze.

“Drumul a fost predat firmei care a câştigat licitaţia pentru lucrările de reparaţii, însă întîrzie proiectarea. Firma câştigătoare (Autoprima – n.r.) o adresă prin care ne cere un punct de vedere legat de montarea sau nu a unui parapet. Cred că discuţiile pot avea loc în cadrul unei şedinţe operative, nu mai e cazul să pierdem timp cu adrese transmise aşa. Sperăm însă că în câteva zile să fie gata proiectul şi să înceapă lucările. Se va decoperta tot şi se va asfalta”, a declarat, pentru “Replica”, Andrei Constantin, din cadrul Primăriei Năvodari.

Amintim că atât podul rutier, cât și șoseaua care face legătura între Năvodari și Corbu, sunt în administrarea autorității locale din Năvodari. Pentru reabilitarea șoselei a fost găsită o soluție: investiția va fi realizată în cadrul unui program de cooperare transfrontalieră „Silistra- Ecofriendly – Viable – Electrical – Năvodari Transport”, realizat în parteneriat cu Primăria Silistra din Bulgaria.

Ce presupune proiectul în care a fost prins şi DJ 226

În cadrul proiectului, care are o valoare de peste 7,74 milioane de euro, va fi turnat un covor asfaltic nou pe o lungime de 3,8 kilometri, drumul va fi modernizat pe patru benzi, urmând să fie realizate piste pentru bicicliști pe ambele sensuri, cu elemente de siguranță rutieră, dar și cu stații de autobuz moderne. În același proiect, în oraș vor fi montate 36 de stații de autobuz moderne, panouri de informare și vor fi realizați încă 7,2 kilometri de pistă pentru bicicliști, pe ambele sensuri de circulație.

Reabilitarea nu vizează însă și podul rutier respectiv, căci acesta nu a fost inclus în proiectul de cooperare transfrontalieră și nu există fonduri pentru repararea lui.

Autoprima, abonată la contracte cu statul

Revenind la firma care şi-a adjudecat contractul, ca urmare a licitaţiei, Autoprima Serv SRL a fost înfiinţată în 1999 de Adrian Balagiu. Societatea are ca domeniu de activitate construcţia de drumuri şi a devenit în ultimii ani cel mai important asfaltator din Constanţa. Firma a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 46.148.599 lei şi un profit net de 936.600 lei, cu 106 angajaţi. Regele asfaltului Balagiu a primit în ultimii ani aproape 90 de contracte de la stat, în valoare totală de peste 65 de milioane de euro.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar muncitorii chinezi si betivii satului merg pe bicicleta.
4
1
Mai oameni buni, pe strada dintre Corbu si Navodari trebuie sa mergi in zigzag din cauza gropilor si a denivelarilor. Cu riscul de a ne distruge amortizoarele, cauciucurile, alte piese si nu in ultimul rand nervii.
4
0
Suntem prosti de "dam in gropi" .....amr putin
5
0
Gropile s-au astupat. Cele 36 de statii daca citeati boilor sunt in tot orasul nu pe 3.8 km de drum
3
5
36 statii in3.8km ceva pute a parandarat surpriza la anu pe vremea asta tot la fel va fi
3
1
Pe langa gropi cineva a scris " MU13 PSD " facem haz de necaz,pe ei ii doare-n basca.
8
0
Mai votati PSD?
9
1
Puteau macar sa astupe gropile alea uriase ca pun vietile oamenilor in pericol, dar n-ai cu cine.
15
0
Cat ne mai mintiti sa va mai voteze dracu
15
1
cel mai jalnic primar. na facut nimic in tot mandatul
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212