REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

De ce nu-i mai merg lui Mocea afacerile din sudul litoralului?!

De ce nu-i mai merg lui Mocea afacerile din sudul litoralului?!

Andreea VREJOIU 26 mai 2023 | 00:00 4534

Marian Mocea, unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din sudul litoralului, despre care se spunea că a fost sponsorul lui Zanfir Ioguș, dar și ,,partener de afaceri” cu Nuredin Beinur, a ajuns la fundul sacului. Una din firmele pe care le controlează, fiind vorba despre Mettexin SA, pare să se prăbușească de la an la an. Spre exemplu, în anul 2022, cifra de afaceri a societății a fost 0 lei. Nici în anul curent situația nu pare că s-a îmbunătățit, întrucât, până la data de 31 mai 2023, cifra de afacere a societății era tot 0 lei. De asemenea, au fost înregistrate și datorii în valoare de 485.312 lei și creanțe neîncasate în sumă de 478.549 lei.

De ce nu-i mai merg lui Mocea afacerile din sudul litoralului?!Marian Mocea

Marian Mocea este unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din sudul litoralului. Patron la Mettexin SA, de-a lungul timpului a fost implicat în mai multe afaceri în toate stațiunile din sudul litoralului, dar şi în oraşul său natal, Roşiori de Vede. Firma amintită anterior pare să se prăbușească de la an la an. Spre exemplu, conform unui raportului trimestrial – Trimestrul 1 2023 – perioada ianuarie – martie, publicat la Bursa de Valori București (BVB) la data de 31 mai a.c., societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 0 lei, veniturile totale fiind în sumă de 0 lei. De asemenea, societatea înregistrează o pierdere de 12.576 lei. 

De ce nu-i mai merg lui Mocea afacerile din sudul litoralului?!raport Trimestrul I 2023

Și la finalul anului 2022, cifra de afaceri era de 0 lei. Nu s-a reușit o încasare majoră a crențelor, fapt ce a influențat disponibilitățile bănești ale societății. De asemenea, conducerea estimează ca acestea vor fi încasate pe parcursul anilor 2023-2024.  În primul semestru al anului 2023 nu au avut loc schimbări în structura acționariatului societății.

De ce nu-i mai merg lui Mocea afacerile din sudul litoralului?!raport Trimestrul I 2023

Supraimpozitat de Primăria Mangalia pentru clădirile lăsate în paragină!

Mai mult, pentru că și-a lăsat proprietățile din Mangalia în paragină, a fost supraimpozitat cu 300%, începând cu anul 2022 pentru clădirea situată în Municipiul Mangalia, bld.1 Decembrie 1918,nr.45, bl.X1-X2 – Unit 153, aparținând firmei pe care o deține Mocea & CO, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. Totodată, a fost supraimpozitat cu 300 % începând cu anul 2022 pentru clădirea situată în stațiunea Neptun, str.Trandafirilor, nr.23A – anexă U103, aparținând firmei S.C. Mettexin S.A., ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

De ce nu-i mai merg lui Mocea afacerile din sudul litoralului?!spații comerciale

Și-a scos spațiile comerciale la vânzare

Pentru a scăpa de datorii, fiului lui Mocea, Romulus Mocea, și-a scos la vânzare, sau închiriere, după noroc, mai multe spații comerciale din zona Steaguri, Neptun. Prețurile fiind cuprinse între 1500 de euro și 35.000 de euro, acestea diferă în funcție de mărimea spațiului sau vadul commercial. Vorbim despre alimentară, autoservire, restaurant, terasă, fast food, farmacie, diverse activități comerciale.

De ce nu-i mai merg lui Mocea afacerile din sudul litoralului?!Nuredin Beinur

Mocea i-a dat taxă de protecție de zeci de mii de euro lui Nuredin Beinur

Numele lui Marian Mocea apare într-un dosar de șantaj al lui Nuredin Beinur, Mocea fiind chiar victimă. Ancheta privea mai multe plângeri depuse de Mocea, dar și de alte persoane din anturajul său legate de o serie de acțiuni violente puse la cale de liderul lumii interlope din Mangalia, celebrul Nuredin Beinur. Pentru a-l convinge să-i plătească taxă de protecție, Beinur ar fi trimis, în mai multe rânduri, echipe de bătăuși care să-l intimideze pe Mocea, la un șantier deschis de acesta la Neptun.

Mettexin SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul în Mangalia, pe strada Rozelor. Administratori ai societății sunt Ștefan Claudiu Iulian, Burnei David și Baranga Maria, iar asociați îi regăsim pe Musteată Vasile, Mocea Marian, Avram Monica Marilena, dar și Statul Român cu 41% din acțiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De escrcoc ce a fost.De aia.
1
0
Doamne ce l mai taxa Piciu pe vremuri,ca de Piciu era sageata! Dar vine si timpul lui Piciu, mult nu mai este.
2
0
Angajezi oameni si i platesti cat mai mizerabil,ii exploatezi dincolo de fisa postului,nu faci investitii decenta si te lacomesti sa incasezi cat mai mult,inseli clientii. Retete tocmai bune pentru drumul catre faliment. Multi au preluat locatii dupa 1989,le-au folosit la maxim fara sa le si intretina civilizat,si-au batut joc de angajati si ne miram ca litoralul e cum e? Interlopii sunt veseli si detin puterea,lumea nu mai crede in nimic.
7
0
Da, e neochirurg. L-a operat pe creier pe Nitzy, Beny și Erky, le-a scos șmecheria din cap. lucrează cu anestezist bun Nelu the Goodfather.
4
0
suna a evaziune, de ce nu controleaza institutiile statului de drept?
5
0
afaceri???? taranul de iorgus cu ttiganul de mocea au dostrus statiunile.jupiter,neptun,distruse spatiile verzi si betonate ptr mirlanelile de teleorman.dar intrebati.l cite terenuri moca i.a dat iorgus,cum a dat si camarilei lui?
15
0
Mocea un golan ordinar , un hot . Minte ca nu a mers , a inchiriat spatiile pe bani multi .Statul roman a fost pacalit de acest r*m
13
0
Mocea e un t***n j***s , a preluat niste magazine care erau performante si faceau vanzare si le-a bagat in faliment, ma refer la acum 25 de ani aprox. Dupa ce le-a preluat el s-a ales praful.Ar trebui ca toata lumea sa ii stie fata jegosului astuia. Asta e unul din primii care au jefuit orasul.
16
1
Nu am auzit de el pana acum.
4
0
L-au jefuit pe Mocea iar kocalarii sunt bine, la fel si politia . Acum asteapta alt pui de jumulit.
11
1
Praf in ochi, a scos banii si le baga in Faliment. Banii sunt in Elvatia
11
0
Rahat e Mocea Marian?Ca n a scris prea multe cărți,neochirurg nu e,profesor nu e,atomist nu e,etc.Deci cine i asta?
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108