REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

De ce nu sunt coşuri de gunoi pe marile artere... Cu chiu cu vai, primăria „luminează” situaţia: vor fi!

De ce nu sunt coşuri de gunoi pe marile artere... Cu chiu cu vai, primăria „luminează” situaţia: vor fi!

Replica API 12 decembrie 2015 | 00:00 222

În procedură de licitaţie

În procedură de licitaţie

Că urbea de la malul mării se confruntă cu mai multe probleme... deja nu mai este un subiect tabu! Cetăţenii fac sesizări, administraţia locală le înregistrează cu precizarea că vor fi analizate şi soluţionate. Între timp, „peisajul” se schimbă cu mare greutate şi arată, pe alocuri, de-a dreptul dezonalt. Primăria îşi recunoaşte şi hibele, cel puţin în privinţa bulevardului 1 Mai, în porţiunea de la Gară şi până la Far, unde nu există coşuri pentru gunoi.

Lăsând la o parte multitudinea de nereguli din oraşul nostru, referindu-ne strict la o anumită zonă, vom observa că, inevitabil, ne gândim la... lipsuri. Astfel, luând-o la pas pe bulevardul 1 mai, de la Gară înspre Far, vom sesiza că nu există în prezent nici un coş pentru gunoi până la intersecţia cu strada Caraiman, acolo unde, într-adevăr, sunt două. În contextul în care unii se plâng că trăim într-un oraş murdar şi tapetat cu tot felul de resturi menajere, şi asta din cauza faptului că anumiţi indivizi consideră de cuviinţă că e mai lejer să arunci la întâmplare ceea ce nu-ţi mai e de folos, inexistenţa coşurilor pentru gunoi este o reală problemă.

Este adevărat că nu este civic să arunci tot felul de ambalaje pe trotuar şi să le laşi în bătaia vântului ca mai apoi să ajungă şi pe carosabil, îngreunând într-un fel, poate, şi circulaţia rutieră, dar la fel de adevărat este că oamenii folosesc drept scuză lipsa unor recipiente în care să lase deşeurile. Reporterii „Replica” au încercat să afle şi punctul de vedere al Primăriei însă aici s-a format un fel de maraton al întrebărilor fără răspuns.

Ascunşi sub paravanul „Nu avem atribuţii de a da relaţii presei, de ce mă sunaţi pe mine?”, angajaţii se spălau pe mâini într-un mod „elegant”, chiar dacă aici este vorba despre deşeuri, şi se pregăteau frumuşel de weekend, uitând, cel mai probabil, că sunt în slujba cetăţeanului iar informaţiile îi erau destinate. Ulterior, purtătorul de cuvând s-a interesat şi a putut „lumina” situaţia.

„Au fost nişte coşuri acolo, dar au fost rupte, vandalizate. Însă, Primăria are în program să pună mult mai multe. Şi sunt acum în procedură de licitaţie. Am înţeles că se va termina, dacă nu vor fi contestaţii, undeva pe la sfârşitul anului. Dar, în principiu, cam după 15 ianuarie au spus că le vor amplasa. Sunt destul de multe. Într-adevăr, zona era descoperită”, a declarat, pentru „Replica”, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614