REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

De ce Prințul Harry a fost nevoit să dezvăluie numărul de talibani uciși în Afganistan

De ce Prințul Harry a fost nevoit să dezvăluie numărul de talibani uciși în Afganistan

Valentina CAMARA 12 ianuarie 2023 | 00:00 264

Prințul Harry a descris în cartea sa cum a ucis 25 de talibani cât timp se afla în misiune în Afganistan. A acuzat presa că i-au fost răstălmăcite cuvintele, după ce, în ultima perioadă a făcut mai multe mărturii neașteptate.

În ultima perioadă, Prințul Harry a făcut mai multe dezvăluiri în presă despre monarhia britanică, dar și cum a fost viața sa, în sânul familiei regale. Acesta a rememorat și perioada în care a fost în misiune în Afganistan, spunând cum a ucis mai mulți talibani.

Prințul Harry a scris în cartea sa autobiografică „Spare” (n.r. „Rezerva”) cum a ucis 25 de luptători talibani când se afla în Afganistan. El consideră că publicul larg nu a primit informațiile corecte, așa cum le-a transmis el și reprezintă doar o „minciună periculoasă.”

”Încercarea mea de a reduce numărul de sinucideri”

La o televiziune americană, Ducele de Sussex a acuzat presa că i-a scos cuvintele din context, iar prin această interpretare, familia sa este pusă în pericol. Pentru a se apăra, a menționat că a vrut să reducă numărul de sinucideri în rândul veteranilor.

”Am ales să împărtășesc acest lucru pentru că, după ce am petrecut aproape două decenii lucrând cu veterani din întreaga lume, cred că cel mai important lucru este să fiu sincer și să dau spațiu celorlalți pentru a-și împărtăși experiențele fără nicio rușine. Și întregul meu obiectiv, încercarea mea de a împărtăși acel detaliu este de a reduce numărul de sinucideri”, a mărturisit Ducele de Sussex.

Cartea prințului, „Spare” (n.r. „Rezerva”) a fost lansată marți, 10 ianuarie și a ajuns cartea cu cele mai rapide vânzări din istorie în Marea Britanie, fiind o non-ficțiune. Aproximativ 400.000 de exemplare au fost vândute într-o singură zi. Mai multe paragrafe au ajuns în presă, înainte de lansarea oficială.
De ce s-ar fi lăudat Prințul Harry cu uciderea talibanilor

După ce s-a aflat de uciderea talibanilor de către Prințul Harry, au apărut mai multe ipoteze privind decizia sa de a dezvălui lumii. Expertul regal, Richard Fitzwilliams a declarat că spusele Ducelui de Sussex au rolul de tactică privind apărarea privind securitatea când se află în Marea Britanie.

”M-am gândit că ar putea folosi această recunoaștere extrem de neobișnuită pentru a face presiuni asupra Ministerului de Interne pentru a-i acorda ceea ce dorește, fie pentru a plăti pentru protecția poliției 24 de ore din 24 când se află aici, recăpătând paza pe care a pierdut-o atunci când el și Meghan au renunțat la statutul de membri majori ai familiei regale în activitate. Acum el poate afirma în mod credibil că există o nouă amenințare”, a declarat Richard Fitzwilliams, conform MailOnline.

Directorul media al talibanilor, Mawlavi Mohammad Qasim sugerează că memoriile lui Harry au arătat adevărata „față a lumii occidentale.”

Ce spune Prințul Harry despre aceste acuzații

Prințul Harry neagă toate acuzațiile prin presă și spune că nu s-ar fi lăudat cu crimele făcute în misiunea de Afganistan. Presa ar fi răstălmăcit cuvintele și totul ar fi o mare minciună.

”Fără îndoială, cea mai periculoasă minciună pe care au spus-o este că m-am lăudat cumva cu numărul de oameni pe care i-am ucis în Afganistan. Dacă aș auzi pe cineva lăudându-se cu astfel de lucruri, m-aș supăra. Dar este o minciună.(...) Este cu adevărat îngrijorător și foarte tulburător faptul că pot scăpa cu asta… Cuvintele mele nu sunt periculoase – dar răstălmăcirea cuvintelor mele este foarte periculoasă pentru familia mea. Aceasta este o alegere pe care au făcut-o”, a mărturisit Prințul Harry, potrivit spynews.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212