REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

De ce s-a ACTIVAT pensionarul Chițac împotriva foștilor colegi din PNL

De ce s-a ACTIVAT pensionarul Chițac împotriva foștilor colegi din PNL

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 1133

Vergil Chiţac

Investiția din zona Lupoaică l-a activat pe pensionarul Chițac! Cum este vorba de perioada de precampanie, iar scaunul de primar este râvnit, fostul membru al PNL a început să agite apele, legându-se de investiția din zona cu pricina, care a fost demarată încă de pe vremea când era în partid, iar atunci nu a zis nimic. Mai mult decât atât, autorizația de construire a fost obținută în septembrie 2019, când prefect era altcineva și se pare că nici atunci nu a fost o problemă. Memoria i-a revenit, culmea, abia acum, când prefect este George Niculescu, și el fost membru PNL.

foto: constanta altfel

În urmă cu 7 ani, doi investitori de la malul mării au decis să-și extindă afacerile și să investească pe bulevardul Tomis, zona Lupoaică, într-un imobil cu dedicația birouri pentru organizații neguvernamentale și alimentație publică. Au demarat procedurile pentru obținerea tuturor autorizațiilor, mai ales că, sub terenul pe care urmează să fie amplasată construcția, se află situri arheologice. Într-un final, Enache și Stelian Bucovală au obținut autorizația de construcție, fiind eliberată în septembrie anul trecut, iar în weekend au început să facă săpături. Atunci a explodat bomba, proiectul ajungând în atenția opiniei publice. Pensionarul Vergil Chițac este unul dintre cei doi agitatori. Pe vremea când încă era în partid, investiția de față fusese deja demarată, dar nu a zis nimic. A părăsit partidul și, de asemenea, nu a avut nici o problemă, la fel și în septembrie 2019, când prefect era altcineva. Memoria i-a revenit recent, când a auzit că atualul prefect e rudă cu cei doi investitori. Al doilea așa zis agitator al apelor este Stelian Ion, candidat și el la Primărie, din partea USR.

Menționăm că Stelian și Enache Bucovală spun că totul este absolut legal, că a fost nevoie de ani întregi și comisii întrunite fără număr pentru a putea începe construcția în condițiile legii, având în vedere că în zonă s-au găsit vestigii. Nu vor distruge vestigiile, din contră, le vor pune în valoare, spun ei.

Terenul, achiziționat de investitorii Bucovală, în 2013! Atunci NU s-a SESIZAT nimeni??

Investitorii Bucovală au achiziționat terenul, în anul 2013. Până atunci, locul era un real focar de infecție, amplasat chiar în mijlocul urbei, cu un wc în paragină. Au igienizat zona și au demarat toate procedurile legale de a obține autorizațiile de construire. Ceea ce s-a și întâmplat.

George Niculescu

”Am intrat în posesia terenului în 2013, apoi am cumpărat de la primărie și, ulterior, am mai achiziționat o completare. Am alipit cinci terenuri pentru construcția unei clădiri de birouri, cu restaurant, că acesta este domeniul de activitate. Era un WC, un spațiu neamenajat. Ne așteptam să găsim vestigii, săpaseră cei de la Camera de Comerț, au început o descărcare arheologice, au vrut să facă sediul acolo, s-au apucat de descărcare, li s-a părut costisitor și au vândut. Noi păstrăm zidurile, nu am intrat pe perimetrul acela, nu construim nimic în zona vestigiilor, vom face o podea de sticlă. Am obținut toate avizele de la minister. Toate lucrările se fac cu supraveghere arheologică. Tatăl nostru e văr cu socrul prefectului. Când am cumpărat noi, domnul prefect avea 32 de ani. Îngrădirea a fost în 2016, când ne-am apucat de săpături. De ce nu s-a sesizat lumea atunci? Tot ce se comentează e chestiune electorală, vor să instige lumea. De ce? Nu văd motive? Pentru toate demersurile legale pe care le vor face, suntem pregătiți cu documente. Terenul e împrejmuit de patru ani și ceva, aveau timp să se sesizeze până acum, proiectul a fost în dezbatere publică, au fost consultări. Au intrat în povestea asta cei doi politicieni. Dacă e în sondaje Chițac, trebuie să urce așa?Nu poate opri orașul că e campanie electorală. Autoritățile ne-am cerut hârtii, ei fac afirmații false. În plus, lucrăm sâmbătă și după amiază pentru că nu putem bloca traficul în zonă și nici nu putem intra cu utilaje” a spus, pentru Replica, Stelian Bucovală.

Stelian Ion

”O suprafață de 150 m cu vestigii intrat în conservare, puteam să le astupăm și rămâneau acolo. Noi am vrut să le punem în valoare, se vor vedea din podeaua de sticlă securizată, va fi o terasă. N-am distrus nimic, din contră, am ajutat să le scoatem în evidență. Vestigiile nu se suprapun cu clădirea”, a completat Enache Bucovală.

Chițac își atacă contracandidații de dreapta pentru că l-au lăsat pe bară?!

Astfel, în septembrie 2019 a fost eliberată autorizația de constuire, iar pe atunci prefect era Dumitru Jacă. Iar Vergil Chițac nu a avut nici o problemă de semnalat. Cum a apărut Niculescu la Prefectură, s-a activat! Este cunoscut faptul că Vergil Chițac va candida la Primăria Constanța, dar sub forma unei ”platforme ONG-iste”. De ce? Pentru că a căutat spirijn la PNL și nu l-a găsit. A încercat să cocheteze cu USR, dar s-a reorientat pentru că în cărți era deja Stelian Ion. Apoi s-a îndreptat către ALDE, unde, la fel, nu a avut noroc, nefiind agreat. Rămas pe bară, se pare că a decis să-și atace contracandidații de dreapta, adică foștii colegi.

Ce spune prefectul George Niculescu!

Chițac îl atacă pe prefectul George Niculescu precizând că, din poziția sa, nu poate face politică, în contextul în care reprezentantul Guvernului în teritoriu a transmis un comunicat pe acest subiect: „Da, rude ale soției mele construiesc un imobil în zona centrală a orașului. Nu eu, nu soția mea, ci rude. Nu vreau să iau apărarea nimănui și nici să acuz pe cineva, de aceea voi cita dintr-un politician care mă atacă personal și spune: Cu ce ne încălzește faptul că lucrarea este legală? Până și detractorii mei spun că lucrarea este legală. Le mulțumesc pentru grija pe care mi-o poartă, dar, nici măcar de dragul lor nu voi face vreun pas pentru a încălca legea. N-aș vrea să intru în detalii: ei înșiși recunosc faptul că totul este făcut conform legii și asta e tot ce contează. Din informațiile pe care le am până la această oră, construcția despre care vorbim are descărcare de sarcină arheologică, iar vestigiile găsite vor fi păstrate și puse în valoare. Părți din cetatea Tomis nu sunt distruse, ci aduse la viață. Înțeleg că cei care mă atacă au intrat într-o logică a campaniei electorale, în care realitatea capătă, pentru ei, alte valențe, dar nu mă voi lăsa antrenat în astfel de dispute sterile. Așa va fi! În ciuda atacurilor gratuite la care am fost supus în ultimele zile, vă mai pot spune că voi rămâne fidel principiilor care îmi ghidează viața și cariera profesională: transparență, eficiență și responsabilitate”, a transmis George Niculescu.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sifonule cand te milogeai sa treci cu aia 50 in mana nu mai faceai praduieli acum ai absolvit si te vezi mare ofiter da probabil esti siaj pamant de flori la nava! Boschetari care dau bani sa treaca si dupa ce trec fac praduilei! Daca cazi pe mana mea la nava te tin 12 ore pe zi pe coverta la martzagon poponar slobozit ce esti!
1
0
o jigodie care s-a inhaitat cu zapacita aia de ovanezian doar ca sa parvina , fiind un avar notoriu. a mai fost un amiral de uscat tampit ca si asta , dragu , ajuns chiar prefect , dar care a fost si in echipa de campanie a alegerii mascariciului dereglat psihic pentru primul mandat... si nebunul ala tot pentru foloase materiale intrase in politica ca si acest terchea berchea...
5
5
La toamna il veti vedea pe lista PSD pe loc eligibil ptr parlament
6
7
Chitac este o alternativa buna pt primarie. In niciun caz faga sau stelica
11
12
Ma numesc Chitac Zdreanta si marturisesc ca m-a durut in cur de orasul Constanta cand am renuntat la locul de consilier local pentru un loc cald de senator ! Acum vreau sa fac la fel ! Sa apuc loc de consilier local ca sa il schimb iar cu unu de senator
9
12
A inceput sa va deranjeze treburile?Jigodiilor ...cu tunurile voastre imobiliare! Sa va vad pe toti ziditi in fundatiile blocurilor voastre facute pe orice spatiu verde din Cta!!! Nu va mai ajung banii pradatorilor!!!
13
3
Vad ca si PNL are postaci de serviciu. Gen 14:14, 14.00, 13.59 etc. E la fel ca PSD...
8
4
VERGIL este Amiralul Tonomat!
10
13
O fisa la Vergil am bagat, Si tonomatul a comentat!
13
13
Chitac e tonomatul meu!
12
12
Vai de curu' vostru de panarame vandute PSD ului, ati ajuns sa platiti articole . Ba, cretinilor, se duce dracului Constanta pe mana voastra de corupti imputiti! Cetarenii au dreptul sa intrebe, iar voi sunteti obligati sa raspundeti, ba, putori oportuniste
21
3
Nu este adevarat. Tot ce a atacat Constanta Altfel s-a dovedit a fi ilegal. Actiunile lor au un procent de succes in instanta de 100%. Voi sunteti constienti ca Amiralul va fi urmatorul primar. Dc va pisati contra vantului?
10
18
chiar asa ati ajuns sa manipulati tot orasul pentru 500 de lei pe luna? Nu va e rusine?Voi nu traiti ma in Constanta?Bravo Chitac, te votez!
18
11
eu am vazut anuntul prin care se facea publicitate. era aproape pe dosul gardului, nu il vedea nimeni. La acea data am si facut comentariu dar nimeni nu s-a sesizat. Este strigator la cer cum numai cateva persoane in orasul acesta pot face tot ce doresc chiar daca este ilegal, uratesc orasul si ridica betoane peste betoane ca sa ne sufocam : Vdedeti si blocul imens vis a vis de Ibis care a ingropat blocurile vecine
17
1
Aratati-ne cea mai mica stiruca din 2013, de cind s-a incheiat afacerea de la Lupoaica. Toate escrocheriile machidonilor au fost blatuite. Cind au aparut escavatoarele, au aflat si constantenii ca toate actele sunt in regula. Chitac, este singurul care a luat atitudine fata de cei care au sufocat orasul cu hotiile lor. Va este teama ca va fi primar si o sa va pierdeti cascavalul? Nu ii mai prostiti pe constanteni, gata, ajunge!
24
7
Stelica minte ca nu se atinge nimeni de vestigii, dar in poza se vede excavatorul calare pe zidurile antice. E ca si cum ai spune ca nu i-ai facut nimic unui om, dupa ce ai trecut cu buldozerul peste el. La Mangalia au desgropat vestigiile si au facut parc arheologic, la noi toarna beton. Acolo era parc al orasului, spatiu verde. Acum vine prefectul Smekerakis si ne spune ca a lu nevastasa sunt OK, ca totul e legal. La fel ne spunea si Mazare cand si-a construit mall in parc. Ciuma e tot ciuma, chiar daca nu mai e rosie.
24
2
Si nu mai dati atentie unor astfel de oportunisti, Chitac si Ion Stelian. Pentru a pune mana pe ciolan, astia sunt in stare sa spuna tot felul de aberatii. Sunt niste incompetenti si oportunisti!
16
23
Iar distrug orasul machedonii. Cu acte in regula obtinute de la institutii conduse de alti machedoni.Au obtinut descarcarea arheologica de la alti machedoni. Obtin descarcarea si pe statuia lui Ovidiu daca vor.
28
4
Da cine mai e si mosul asta ?CHITAC ...pana mai ieri era un mic COMUNIST cred apoi a fost cu SA TRAITI SEFU apoi a devenit LIBERAL liberalii l au facut SENATOR dupa care cica a devenit CONSTANTEAN ALTFEL..ONG ist ca in final sa si infulece pensia speciala de parlamentar sub privirile prostilor care cred in coincidente...
23
20
Blocuri facute de mantuiala, parcari deloc, Mamaia un cartier, aer poluat, transport in comun decent nexam, tramvaiele scoase, troleibuzele au disparut, asta in anii in care energia verde este trendul actual, portul neexploatat, machedoni in conducere pe peste tot, un primar care nu stie nimic in afara de freza. Asta este realitatea, asta este orasul Constanta
37
2
Sa inteleg ca au inceput sa deranjeze pana si intrebarile? Ati luat o razna? Ce ar trebui sa facem, sa stam cuminti in casele noastre, voi sa furati iar noi sa va aplaudam? Chiar in halul asta de indobitocire credeti ca suntem?ORASUL ASTA ESTE SI AL NOSTRU!!! Bravo CHITAC, te rog sa nu i lasi sa si faca jocurile, acum pe final! Si vino mai repede la Primarie ca se duce de rapa CETATEA noastra cu astfel de cocalari numiti in functii publice!
26
9
S-a trezit sa mai puna niste aracet in branza, ca nu se inchegase bine cu cel pe care l-a pus aseara.
19
1
Chitac nu va intra in turul 2
13
18
Daca nu era mangla cu alegerile intrun singur tur, acum Chitac era primar. Si nu se stie cum ar fi fost ca si primar. Doar o palma data psdului. Parerea mea este ca acea zona nu trrebuie distrusa. Apropo, cladirea visavis de H Ibis, respecta cumva vreo regula?
27
6
Asta nu ajunge la degetul mic la nimeni, inclusiv lui Fagadau.Sa stea in banca lui, nu are sanse.Fagadau inca un mandat !
16
31
Cipanatule, vad ca nu prea ai somn si faci pe avocatul subspeciei. Hai skt, neam de cracanati, urechiati, pitici si hotomani !
28
3
Avand in vedere ca terenul contine vestigii arheologice iar zona respectiva este una turistica, ar trebui ca toate aceste constructii antice sa fie puse in valoare asa cum sunt cele de la catedrala, fara sa se construiasca peste ele. Avem destule constructii, nu ducem lipsa de altele.
33
3
articolului, este inregimentata politic, precum mai ilustrii sai predecesori Guran sau Rares Bogdan. Sa nu uitam ca idioata a semnat, ca articol, o declaratie politica a lui Huturca. Cine se ia de PNL, se ia de Rocsana. Presa a ajuns doar o cloaca de viitori politruci. Iar Replica este chiar latrina presei.
29
4
Aha, aceasta este clica care o sustine pe Zoe Bucovala in fruntea invatamantului romanesc!!!! La Constanta, dubla masura este tripla! Macar am inteles!
29
4
Am facut campanie pentru tine ca sa iesi senator si pe urma ne ai tradat .Cum mai ai tupeul sa mai candidezi la functia de primar
16
16
Zilele astea am vazut si o machidoanca rea de musca cu trompeta tare. Nicoleta ploscaru. Daca si asta a ajuns politician vai de noi. Are 3 analfabeti pe pagina ei. Habar nu au cine este trompeta.
34
4
Stai cuminte amirale, la Constanta mafia mackidonopesedistopenelista e foarte mare, n-o poate invinge nici DIICOT-ul nici DNA-ul, nici FBI-aul, s-a impanzit in tot judetul..OVIDIU, NAVODARI EFORIE, V.TRAIAN, etc.etc..Cine crede ca vom scapa de machidoni e un naiv!
31
9
R. C. Asa zis ziarista are vocabular de mahala . Adu argumente nu denigra gratuit. Draq de secaturi si koorve
10
13
eu nu as vota primar un amiral de carton care lua 50 coco sa te treaca la examen. daca ai un asemenea caracter sa iei de la unu de 19 ani ce sa mai zici cand ai pe mana semnaturi la interese de milioane ???!!!
32
18
Machidoni - Bucovala - escroci - spagi - Ghitac - oportunist - tupeu - alegeri - Constanta - investiti dubioase ! Asta este realitatea orasului nostru: gasti de makidoni , ca de'alde Bucovala , care acum, ca au facut bani din escrocherii, din venituri nefiscalizate, se dau ..' docti' , pozeaza in ....de afaceri si o administratie incapabila sa puna la respect indivizi dubiosi, cu aere de afaceristi. Cu totii stim cum specimene ca Cusu, Pandele, Bucovala, Cara si mai Zicu, au facut bani in ani 90, numai autoritatile ii iau de ...investitori! Greata maxima
39
4
Acest articol este o sfidare pentru inteligenta constantenilor. Ai zice ca e scris de un copil de clasa a IV-a si dat ca articol de ziar. Agramat, prost scris, cu multa subiectivitate, pe scurt: o porcarie. Ca pensionarul, ca agitatorul, ca Bucovala zice cu Camera de Comert... Multa labareala din care nimeni nu intelege nimic. Fiul meu are 12 ani. In somn scrie texte mai corect gramatical decat cel de fata, decat aceasta porcarie
45
8
O mizerie de fituica, nu ziar!
39
11
Faptul ca interogheaza Primaria despre legalitatea unei carciumi fara rost, fie ea si cu podea de sticla, NU inseamna ca BLOCHEAZA ORASUL. Blocheaza doar planurile voastre de kitschioshi la limita legalitatii. Constanta e la fel de bine si fara INVESTITIILE voastre de rahat. LASATI CONSTANTA IN PACE . N-o mai agresati cu mizeriile voastre. GO ADMIRAL !
44
11
Vrea cumva sa ne amintim cum a luat el unele avize la vila lui
23
26
Chitac ar fi cel mai rau primar pentru acest oras. Dupa un mandat de-al lui, l-ati chema si pe Mazare inapoi. Nu stiti in cine va puneti sperantele.
31
35

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369