rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

De ce s-a ACTIVAT pensionarul Chițac împotriva foștilor colegi din PNL

Vergil Chiţac

Investiția din zona Lupoaică l-a activat pe pensionarul Chițac! Cum este vorba de perioada de precampanie, iar scaunul de primar este râvnit, fostul membru al PNL a început să agite apele, legându-se de investiția din zona cu pricina, care a fost demarată încă de pe vremea când era în partid, iar atunci nu a zis nimic. Mai mult decât atât, autorizația de construire a fost obținută în septembrie 2019, când prefect era altcineva și se pare că nici atunci nu a fost o problemă. Memoria i-a revenit, culmea, abia acum, când prefect este George Niculescu, și el fost membru PNL.

foto: constanta altfel

În urmă cu 7 ani, doi investitori de la malul mării au decis să-și extindă afacerile și să investească pe bulevardul Tomis, zona Lupoaică, într-un imobil cu dedicația birouri pentru organizații neguvernamentale și alimentație publică. Au demarat procedurile pentru obținerea tuturor autorizațiilor, mai ales că, sub terenul pe care urmează să fie amplasată construcția, se află situri arheologice. Într-un final, Enache și Stelian Bucovală au obținut autorizația de construcție, fiind eliberată în septembrie anul trecut, iar în weekend au început să facă săpături. Atunci a explodat bomba, proiectul ajungând în atenția opiniei publice. Pensionarul Vergil Chițac este unul dintre cei doi agitatori. Pe vremea când încă era în partid, investiția de față fusese deja demarată, dar nu a zis nimic. A părăsit partidul și, de asemenea, nu a avut nici o problemă, la fel și în septembrie 2019, când prefect era altcineva. Memoria i-a revenit recent, când a auzit că atualul prefect e rudă cu cei doi investitori. Al doilea așa zis agitator al apelor este Stelian Ion, candidat și el la Primărie, din partea USR.

Menționăm că Stelian și Enache Bucovală spun că totul este absolut legal, că a fost nevoie de ani întregi și comisii întrunite fără număr pentru a putea începe construcția în condițiile legii, având în vedere că în zonă s-au găsit vestigii. Nu vor distruge vestigiile, din contră, le vor pune în valoare, spun ei.

Terenul, achiziționat de investitorii Bucovală, în 2013! Atunci NU s-a SESIZAT nimeni??

Investitorii Bucovală au achiziționat terenul, în anul 2013. Până atunci, locul era un real focar de infecție, amplasat chiar în mijlocul urbei, cu un wc în paragină. Au igienizat zona și au demarat toate procedurile legale de a obține autorizațiile de construire. Ceea ce s-a și întâmplat.

George Niculescu

”Am intrat în posesia terenului în 2013, apoi am cumpărat de la primărie și, ulterior, am mai achiziționat o completare. Am alipit cinci terenuri pentru construcția unei clădiri de birouri, cu restaurant, că acesta este domeniul de activitate. Era un WC, un spațiu neamenajat. Ne așteptam să găsim vestigii, săpaseră cei de la Camera de Comerț, au început o descărcare arheologice, au vrut să facă sediul acolo, s-au apucat de descărcare, li s-a părut costisitor și au vândut. Noi păstrăm zidurile, nu am intrat pe perimetrul acela, nu construim nimic în zona vestigiilor, vom face o podea de sticlă. Am obținut toate avizele de la minister. Toate lucrările se fac cu supraveghere arheologică. Tatăl nostru e văr cu socrul prefectului. Când am cumpărat noi, domnul prefect avea 32 de ani. Îngrădirea a fost în 2016, când ne-am apucat de săpături. De ce nu s-a sesizat lumea atunci? Tot ce se comentează e chestiune electorală, vor să instige lumea. De ce? Nu văd motive? Pentru toate demersurile legale pe care le vor face, suntem pregătiți cu documente. Terenul e împrejmuit de patru ani și ceva, aveau timp să se sesizeze până acum, proiectul a fost în dezbatere publică, au fost consultări. Au intrat în povestea asta cei doi politicieni. Dacă e în sondaje Chițac, trebuie să urce așa?Nu poate opri orașul că e campanie electorală. Autoritățile ne-am cerut hârtii, ei fac afirmații false. În plus, lucrăm sâmbătă și după amiază pentru că nu putem bloca traficul în zonă și nici nu putem intra cu utilaje” a spus, pentru Replica, Stelian Bucovală.

Stelian Ion

”O suprafață de 150 m cu vestigii intrat în conservare, puteam să le astupăm și rămâneau acolo. Noi am vrut să le punem în valoare, se vor vedea din podeaua de sticlă securizată, va fi o terasă. N-am distrus nimic, din contră, am ajutat să le scoatem în evidență. Vestigiile nu se suprapun cu clădirea”, a completat Enache Bucovală.

Chițac își atacă contracandidații de dreapta pentru că l-au lăsat pe bară?!

Astfel, în septembrie 2019 a fost eliberată autorizația de constuire, iar pe atunci prefect era Dumitru Jacă. Iar Vergil Chițac nu a avut nici o problemă de semnalat. Cum a apărut Niculescu la Prefectură, s-a activat! Este cunoscut faptul că Vergil Chițac va candida la Primăria Constanța, dar sub forma unei ”platforme ONG-iste”. De ce? Pentru că a căutat spirijn la PNL și nu l-a găsit. A încercat să cocheteze cu USR, dar s-a reorientat pentru că în cărți era deja Stelian Ion. Apoi s-a îndreptat către ALDE, unde, la fel, nu a avut noroc, nefiind agreat. Rămas pe bară, se pare că a decis să-și atace contracandidații de dreapta, adică foștii colegi.

Ce spune prefectul George Niculescu!

Chițac îl atacă pe prefectul George Niculescu precizând că, din poziția sa, nu poate face politică, în contextul în care reprezentantul Guvernului în teritoriu a transmis un comunicat pe acest subiect: „Da, rude ale soției mele construiesc un imobil în zona centrală a orașului. Nu eu, nu soția mea, ci rude. Nu vreau să iau apărarea nimănui și nici să acuz pe cineva, de aceea voi cita dintr-un politician care mă atacă personal și spune: Cu ce ne încălzește faptul că lucrarea este legală? Până și detractorii mei spun că lucrarea este legală. Le mulțumesc pentru grija pe care mi-o poartă, dar, nici măcar de dragul lor nu voi face vreun pas pentru a încălca legea. N-aș vrea să intru în detalii: ei înșiși recunosc faptul că totul este făcut conform legii și asta e tot ce contează. Din informațiile pe care le am până la această oră, construcția despre care vorbim are descărcare de sarcină arheologică, iar vestigiile găsite vor fi păstrate și puse în valoare. Părți din cetatea Tomis nu sunt distruse, ci aduse la viață. Înțeleg că cei care mă atacă au intrat într-o logică a campaniei electorale, în care realitatea capătă, pentru ei, alte valențe, dar nu mă voi lăsa antrenat în astfel de dispute sterile. Așa va fi! În ciuda atacurilor gratuite la care am fost supus în ultimele zile, vă mai pot spune că voi rămâne fidel principiilor care îmi ghidează viața și cariera profesională: transparență, eficiență și responsabilitate”, a transmis George Niculescu.

R.C.

joi, 23 ianuarie 20203481
Comentarii

01Alt fost student pt fost sttdt(23 ian 23:17)
Sifonule cand te milogeai sa treci cu aia 50 in mana nu mai faceai praduieli acum ai absolvit si te vezi mare ofiter da probabil esti siaj pamant de flori la nava! Boschetari care dau bani sa treaca si dupa ce trec fac praduilei! Daca cazi pe mana mea la nava te tin 12 ore pe zi pe coverta la martzagon poponar slobozit ce esti!
55alege si nu cerceta...(23 ian 19:25)
o jigodie care s-a inhaitat cu zapacita aia de ovanezian doar ca sa parvina , fiind un avar notoriu. a mai fost un amiral de uscat tampit ca si asta , dragu , ajuns chiar prefect , dar care a fost si in echipa de campanie a alegerii mascariciului dereglat psihic pentru primul mandat... si nebunul ala tot pentru foloase materiale intrase in politica ca si acest terchea berchea...
76Pacala(23 ian 18:18)
La toamna il veti vedea pe lista PSD pe loc eligibil ptr parlament
1211Pwwwww(23 ian 16:27)
Chitac este o alternativa buna pt primarie. In niciun caz faga sau stelica
129Zdreanra(23 ian 16:25)
Ma numesc Chitac Zdreanta si marturisesc ca m-a durut in cur de orasul Constanta cand am renuntat la locul de consilier local pentru un loc cald de senator ! Acum vreau sa fac la fel ! Sa apuc loc de consilier local ca sa il schimb iar cu unu de senator
313Constantean(23 ian 15:47)
A inceput sa va deranjeze treburile?Jigodiilor ...cu tunurile voastre imobiliare! Sa va vad pe toti ziditi in fundatiile blocurilor voastre facute pe orice spatiu verde din Cta!!! Nu va mai ajung banii pradatorilor!!!
48Cetatean(23 ian 15:14)
Vad ca si PNL are postaci de serviciu. Gen 14:14, 14.00, 13.59 etc. E la fel ca PSD...
1310George(23 ian 14:14)
VERGIL este Amiralul Tonomat!
1313Gabriel Comanescu(23 ian 14:00)
O fisa la Vergil am bagat, Si tonomatul a comentat!
1212Comanescu(23 ian 13:59)
Chitac e tonomatul meu!
321Pnl(23 ian 12:04)
Vai de curu' vostru de panarame vandute PSD ului, ati ajuns sa platiti articole . Ba, cretinilor, se duce dracului Constanta pe mana voastra de corupti imputiti! Cetarenii au dreptul sa intrebe, iar voi sunteti obligati sa raspundeti, ba, putori oportuniste
1810Radu(23 ian 12:01)
Nu este adevarat. Tot ce a atacat Constanta Altfel s-a dovedit a fi ilegal. Actiunile lor au un procent de succes in instanta de 100%. Voi sunteti constienti ca Amiralul va fi urmatorul primar. Dc va pisati contra vantului?
1118constantean(23 ian 11:44)
chiar asa ati ajuns sa manipulati tot orasul pentru 500 de lei pe luna? Nu va e rusine?Voi nu traiti ma in Constanta?Bravo Chitac, te votez!
117constatean(23 ian 11:21)
eu am vazut anuntul prin care se facea publicitate. era aproape pe dosul gardului, nu il vedea nimeni. La acea data am si facut comentariu dar nimeni nu s-a sesizat. Este strigator la cer cum numai cateva persoane in orasul acesta pot face tot ce doresc chiar daca este ilegal, uratesc orasul si ridica betoane peste betoane ca sa ne sufocam : Vdedeti si blocul imens vis a vis de Ibis care a ingropat blocurile vecine
724constantean(23 ian 10:57)
Aratati-ne cea mai mica stiruca din 2013, de cind s-a incheiat afacerea de la Lupoaica. Toate escrocheriile machidonilor au fost blatuite. Cind au aparut escavatoarele, au aflat si constantenii ca toate actele sunt in regula. Chitac, este singurul care a luat atitudine fata de cei care au sufocat orasul cu hotiile lor. Va este teama ca va fi primar si o sa va pierdeti cascavalul? Nu ii mai prostiti pe constanteni, gata, ajunge!
224dudu(23 ian 10:01)
Stelica minte ca nu se atinge nimeni de vestigii, dar in poza se vede excavatorul calare pe zidurile antice. E ca si cum ai spune ca nu i-ai facut nimic unui om, dupa ce ai trecut cu buldozerul peste el. La Mangalia au desgropat vestigiile si au facut parc arheologic, la noi toarna beton. Acolo era parc al orasului, spatiu verde. Acum vine prefectul Smekerakis si ne spune ca a lu nevastasa sunt OK, ca totul e legal. La fel ne spunea si Mazare cand si-a construit mall in parc. Ciuma e tot ciuma, chiar daca nu mai e rosie.
2316Treziti va(23 ian 09:35)
Si nu mai dati atentie unor astfel de oportunisti, Chitac si Ion Stelian. Pentru a pune mana pe ciolan, astia sunt in stare sa spuna tot felul de aberatii. Sunt niste incompetenti si oportunisti!
428Machedonela(23 ian 09:34)
Iar distrug orasul machedonii. Cu acte in regula obtinute de la institutii conduse de alti machedoni.Au obtinut descarcarea arheologica de la alti machedoni. Obtin descarcarea si pe statuia lui Ovidiu daca vor.
2023NEDUMERIT(23 ian 09:15)
Da cine mai e si mosul asta ?CHITAC ...pana mai ieri era un mic COMUNIST cred apoi a fost cu SA TRAITI SEFU apoi a devenit LIBERAL liberalii l au facut SENATOR dupa care cica a devenit CONSTANTEAN ALTFEL..ONG ist ca in final sa si infulece pensia speciala de parlamentar sub privirile prostilor care cred in coincidente...
237Geta(23 ian 09:05)
Blocuri facute de mantuiala, parcari deloc, Mamaia un cartier, aer poluat, transport in comun decent nexam, tramvaiele scoase, troleibuzele au disparut, asta in anii in care energia verde este trendul actual, portul neexploatat, machedoni in conducere pe peste tot, un primar care nu stie nimic in afara de freza. Asta este realitatea, asta este orasul Constanta
926Cetatean(23 ian 08:55)
Sa inteleg ca au inceput sa deranjeze pana si intrebarile? Ati luat o razna? Ce ar trebui sa facem, sa stam cuminti in casele noastre, voi sa furati iar noi sa va aplaudam? Chiar in halul asta de indobitocire credeti ca suntem?ORASUL ASTA ESTE SI AL NOSTRU!!! Bravo CHITAC, te rog sa nu i lasi sa si faca jocurile, acum pe final! Si vino mai repede la Primarie ca se duce de rapa CETATEA noastra cu astfel de cocalari numiti in functii publice!
119Pt. 8:13(23 ian 08:52)
S-a trezit sa mai puna niste aracet in branza, ca nu se inchegase bine cu cel pe care l-a pus aseara.
1813constantean(23 ian 08:25)
Chitac nu va intra in turul 2
627Hand(23 ian 08:21)
Daca nu era mangla cu alegerile intrun singur tur, acum Chitac era primar. Si nu se stie cum ar fi fost ca si primar. Doar o palma data psdului. Parerea mea este ca acea zona nu trrebuie distrusa. Apropo, cladirea visavis de H Ibis, respecta cumva vreo regula?
3116Lulu(23 ian 08:14)
Asta nu ajunge la degetul mic la nimeni, inclusiv lui Fagadau.Sa stea in banca lui, nu are sanse.Fagadau inca un mandat !
328Pt Mokanelul 05:21(23 ian 08:13)
Cipanatule, vad ca nu prea ai somn si faci pe avocatul subspeciei. Hai skt, neam de cracanati, urechiati, pitici si hotomani !
333PAREREA MEA(23 ian 08:00)
Avand in vedere ca terenul contine vestigii arheologice iar zona respectiva este una turistica, ar trebui ca toate aceste constructii antice sa fie puse in valoare asa cum sunt cele de la catedrala, fara sa se construiasca peste ele. Avem destule constructii, nu ducem lipsa de altele.
429Rocsana Cristea, semnatara(23 ian 07:43)
articolului, este inregimentata politic, precum mai ilustrii sai predecesori Guran sau Rares Bogdan. Sa nu uitam ca idioata a semnat, ca articol, o declaratie politica a lui Huturca. Cine se ia de PNL, se ia de Rocsana. Presa a ajuns doar o cloaca de viitori politruci. Iar Replica este chiar latrina presei.
429Teren(23 ian 07:38)
Aha, aceasta este clica care o sustine pe Zoe Bucovala in fruntea invatamantului romanesc!!!! La Constanta, dubla masura este tripla! Macar am inteles!
1616Gigi(23 ian 07:04)
Am facut campanie pentru tine ca sa iesi senator si pe urma ne ai tradat .Cum mai ai tupeul sa mai candidezi la functia de primar
434Constantean(23 ian 06:37)
Zilele astea am vazut si o machidoanca rea de musca cu trompeta tare. Nicoleta ploscaru. Daca si asta a ajuns politician vai de noi. Are 3 analfabeti pe pagina ei. Habar nu au cine este trompeta.
931Leonardo"dimafio(23 ian 05:29)
Stai cuminte amirale, la Constanta mafia mackidonopesedistopenelista e foarte mare, n-o poate invinge nici DIICOT-ul nici DNA-ul, nici FBI-aul, s-a impanzit in tot judetul..OVIDIU, NAVODARI EFORIE, V.TRAIAN, etc.etc..Cine crede ca vom scapa de machidoni e un naiv!
1310Mokanelul R. C.(23 ian 05:21)
R. C. Asa zis ziarista are vocabular de mahala . Adu argumente nu denigra gratuit. Draq de secaturi si koorve
1832fost student(23 ian 03:15)
eu nu as vota primar un amiral de carton care lua 50 coco sa te treaca la examen. daca ai un asemenea caracter sa iei de la unu de 19 ani ce sa mai zici cand ai pe mana semnaturi la interese de milioane ???!!!
439Ion(23 ian 02:17)
Machidoni - Bucovala - escroci - spagi - Ghitac - oportunist - tupeu - alegeri - Constanta - investiti dubioase ! Asta este realitatea orasului nostru: gasti de makidoni , ca de'alde Bucovala , care acum, ca au facut bani din escrocherii, din venituri nefiscalizate, se dau ..' docti' , pozeaza in ....de afaceri si o administratie incapabila sa puna la respect indivizi dubiosi, cu aere de afaceristi. Cu totii stim cum specimene ca Cusu, Pandele, Bucovala, Cara si mai Zicu, au facut bani in ani 90, numai autoritatile ii iau de ...investitori! Greata maxima
845Ce porcarie(23 ian 00:22)
Acest articol este o sfidare pentru inteligenta constantenilor. Ai zice ca e scris de un copil de clasa a IV-a si dat ca articol de ziar. Agramat, prost scris, cu multa subiectivitate, pe scurt: o porcarie. Ca pensionarul, ca agitatorul, ca Bucovala zice cu Camera de Comert... Multa labareala din care nimeni nu intelege nimic. Fiul meu are 12 ani. In somn scrie texte mai corect gramatical decat cel de fata, decat aceasta porcarie
1139Incredibil(23 ian 00:19)
O mizerie de fituica, nu ziar!
1144Investitorii Peshte(23 ian 00:15)
Faptul ca interogheaza Primaria despre legalitatea unei carciumi fara rost, fie ea si cu podea de sticla, NU inseamna ca BLOCHEAZA ORASUL. Blocheaza doar planurile voastre de kitschioshi la limita legalitatii. Constanta e la fel de bine si fara INVESTITIILE voastre de rahat. LASATI CONSTANTA IN PACE . N-o mai agresati cu mizeriile voastre. GO ADMIRAL !
2623Oky(23 ian 00:11)
Vrea cumva sa ne amintim cum a luat el unele avize la vila lui
3531Trist(23 ian 00:08)
Chitac ar fi cel mai rau primar pentru acest oras. Dupa un mandat de-al lui, l-ati chema si pe Mazare inapoi. Nu stiti in cine va puneti sperantele.
mai mult...Replica
18 feb 14:51ReplicaSCANDAL între Țuțuianu și Crușoveanu la ședința de consiliu. VIDEO!

Așa cum era de așteptat, au ieșit scântei la ședința de Consiliu Județean cu privire la bugetul de venituri si...55

18 feb 13:49ReplicaEXPLOZIE într-un BLOC din Medgidia: Mai multe apartamente DISTRUSE, persoană salvată cu SCARA! VIDEO2121
18 feb 00:00ReplicaComisia Juridică a Senatului a respins ordonanța de urgență privind alegerile anticipate250
18 feb 12:43ReplicaFostul prefect al Constanţei, Gheorghe Martin, condus pe ultimul drum

...737

18 feb 10:35ReplicaLa volan, fără permis. Polițiștii, URMĂRI în trafic la Ovidiu726
18 feb 12:46ReplicaRadu Mazăre IESE astăzi din penitenciar și vine la Constanța2544
18 feb 11:31ReplicaDE ASTĂZI INTRĂM ÎN AL 19-lea AN DE CÂND LE DĂM REPLICA!

Se spune că majoratul reprezintă cea mai importantă aniversare, care marchează trecerea de la adolescență, la...2552

18 feb 02:56ReplicaUzun ȚINE cu DINȚII de șefia ABADL: „Sunt mulți care doresc funcții peste noapte“2171
18 feb 00:00ReplicaÎncă un eșec de proporții: Ce se întâmplă cu hotelul de zece etaje din Portul Tomis?4438
18 feb 07:29ReplicaO femeie din Constanța se TEME pentru VIAȚA EI: „Nu știu ce să mai fac, mă URMĂREȘTE peste tot!“

O femeie din Constanța susține că trăiește un coșmar din cauza fostului soț. Chiar dacă simte că legea nu este...2807

18 feb 00:00ReplicaPrimăria Techirghiol amenajează o grădină publică. Vezi cine a câștigat contractul795
18 feb 02:56Replica„ISTORIA PENALĂ“ a unui CONSTĂNȚEAN în ANGLIA: JAF, AGRESIUNE SEXUALĂ și PIETON MORT!1068
Vremea
16°13.3° - 16° marţi, 18 februarie 2020
ConstanțaUmiditate: 43%
Vânt: 3.73 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 feb 00:00SportTunisianca Ons Jabeur va fi adversara Simonei Halep în optimi la Dubai (WTA)

Jucătoarea tunisiană de tenis Ons Jabeur va fi adversara româncei Simona Halep în optimile de finală ale turneului...412

18 feb 00:00SportHERMANNSTADT - ASTRA 2-2

Hermannstadt și Astra au terminat la egalitate, scor 2-2. Giurgiuvenii tremură și în ultima etapă pentru...290

18 feb 00:00SportHalep şi Goerges, învinse fără drept de apel la dublu, în turneul de la Dubai (WTA)

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Simona Halep şi germanca Julia Goerges a fost învinsă fără...321

18 feb 00:00SportUEFA va distribui peste un milion de bilete mobile la EURO 2020 prin intermediul telefoanelor suporterilor

Pentru cele 51 de meciuri ale EURO 2020 care se vor disputa în 12 oraşe europene, UEFA va distribui în premieră...210

Local
18 feb 00:00LocalPrimăria Constanța, anunț în atenția operatorilor economici care comercializează mărțișoare

Operatorii economici care sunt interesați să comercializeze mărțișoare, felicitări și cadouri specifice încă...309

18 feb 00:00LocalAcțiune de donare de sânge în Eforie Sud

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Biserica ,,Nașterea Sf Ioan Botezătorul” organizează...267

18 feb 00:00LocalAproape 30 de cazuri de gripă confirmate, în ultima săptămână, la Constanța

În ultima săptămână, medicii din cadrul UPU au diagnosticat 29 cazuri gripă sezonieră, 63 cazuri infecții ale...281

18 feb 00:00LocalISJ Constanța, preocupat de promovarea continuă a învățământului profesional și dual

În perioada imediat următoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va organiza un calendar de activități...339

18 feb 00:00LocalMarfă contrafăcută în Târgul Duminical

Jandarmii au surprins, în Constanţa, două persoane care doreau să vândă fără a îndeplini condiţiile prevăzute...303

18 feb 00:00LocalConstănțean SUPĂRAT că a pierdut toți banii la o sală de jocuri: SCANDAL pe STRADĂ!

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, sâmbătă, 15 februarie a.c., ora 22.30, care se afla în...292

18 feb 00:00LocalElevii constănțeni au mers la școală cu autobuzele școlare

Zeci de copii au mers în această dimineață cu autobuzele școlare la unitățile de învățământ. Conduși de...521

18 feb 00:00LocalRAZII. Șoferi BEȚI, fără permis și DROGAȚI pe drumurile constănțene

Polițiștii rutieri s-au aflat, și weekend-ul acesta, pe drumurile constănțene. Cua ceastă ocazie,a u depistat în...247

18 feb 00:00LocalBunuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 305 articole vestimentare și de marochinărie,...288

18 feb 00:00LocalMotorină transportată fără documente legale, ascunsă într-un autocar, DEPISTATĂ la Băneasa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au depistat un cetăţean român care...294

Politică
18 feb 00:00PoliticăOrban: Plafonarea indemnizaţiei pentru demnitari - economie estimată la peste 1,2 miliarde lei

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat luni că, potrivit estimărilor, plafonarea indemnizaţiei...207

18 feb 00:00PoliticăIohannis: PNDL trebuie regândit, nicidecum desfiinţat

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) trebuie regândit, nu desfiinţat, a subliniat luni preşedintele Klaus...196

18 feb 00:00PoliticăMarcel Vela - aviz negativ pentru funcţia de ministru al Internelor

Marcel Vela a primit luni aviz negativ pentru funcţia de ministru al Internelor din partea comisiilor parlamentare de...227

18 feb 00:00PoliticăOrban: Plata persoanelor cu dizabilităţi, preluată integral la bugetul de stat, dacă vor exista resurse financiare

Prim-ministrul interimar Ludovic Orban a declarat că plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi va fi...219

18 feb 00:00PoliticăNicolae Ciucă - aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării

Nicolae Ciucă a primit, luni, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor...196

18 feb 00:00PoliticăFlorin Cîţu - aviz negativ pentru portofoliul de ministru al Finanţelor Publice

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a primit luni aviz...220

18 feb 00:00PoliticăOrban: Alegerile locale vor avea loc cel mai probabil pe data de 14 iunie

Prim-ministrul interimar, Ludovic Orban, a declarat luni că alegerile locale vor avea loc cel mai probabil pe data de...237

18 feb 00:00PoliticăCostel Alexe a primit aviz negativ pentru un nou mandat de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ, luni, renominalizarea lui Costel Alexe pentru...191

18 feb 00:00PoliticăOrban despre citarea celor doi procurori de către SIIJ: Un motiv în plus să desfiinţăm Secţia specială

Citarea a doi procurori din cadrul CSM pentru audieri la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie...219

18 feb 00:00PoliticăOrban despre o eventuală alianţă PSD - Pro România: Niciodată Ponta nu a fost altceva decât un pesedist

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a afirmat luni cu privire la o eventuală alianţă PSD - Pro România că...191

Monden
18 feb 00:00MondenPrima imagine cu Daniela Crudu după ce a fost bătută de iubit. „Am trecut cu bine peste incident“

Daniela Crudu a fost titlul principal al ziarelor din România în ultimele zile, dar din păcate, nu pentru un motiv...340

18 feb 00:00MondenDana Rogoz, nominalizată la Premiile Gopo. Când sunt „Oscarurile românești“

Filmul „Mo”, regizat de Radu Dragomir (53 de ani), are şase nominalizări la Premiile Gopo (TNB, 24 martie), iar...242

18 feb 00:00MondenOana Roman, atac dur la adresa Irinei Rimes: „E o incultă, nu o duce capul“

Oana Roman are cuvinte grele pentru artista care face furori la radio cu piese precum «Poem»,« Bolnavi Amândoi» sau...519

18 feb 00:00MondenDJ Wanda, cadou inedit de Valentine’s Day. A primit o vacanță la Polul Nord

DJ Wanda și soțul ei au sărbătorit anul acesta primul Valentine’s Day în calitate de soț și soție. Cu această...222

18 feb 00:00MondenElton John a întrerupt brusc un concert pe care-l susţinea la Auckland din cauza unei pneumonii

Elton John a întrerupt brusc un concert pe care îl susţinea în Noua Zeelandă în cadrul turneului său mondial şi...178

18 feb 00:00MondenMiss Germania 2020 este mamă, antreprenoare şi are 35 de ani

Leonie Charlotte von Hase, o femeie de 35 de ani, mamă şi antreprenoare, a fost aleasă duminică Miss Germania 2020,...344

18 feb 00:00MondenSinuciderea unei celebre prezentatoare TV generează solicitări privind înăsprirea regulamentelor media din Marea Britanie

Sinuciderea jurnalistei Caroline Flack, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din Marea Britanie, a determinat...320

18 feb 00:00Monden„Sonic the Hedgehog“ s-a instalat confortabil pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

Sfidând pronosticurile, filmul de aventuri "Sonic the Hedgehog" s-a instalat confortabil pe prima poziţie a...170

18 feb 00:00MondenWoody Harrelson va interpreta rolul antagonistului în filmul "Venom 2"

Woody Harrelson va debuta în universul cinematic dedicat supereroilor Marvel cu rolul antagonistului din "Venom 2",...186

18 feb 00:00MondenLewis Capaldi şi Stormzy, marii favoriţi ai galei Brit Awards 2020

Premiile Brit, decernate de Industria Fonografică Britanică pentru prima dată în 1977, vor fi atribuite în acest an...174

Mapamond
18 feb 00:00MapamondUE va condiţiona accesul la finanţare de respectarea statului de drept

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene vor condiţiona accesul la finanţare în bugetul UE pentru...186

18 feb 00:00MapamondSUA: Protestatare topless au luat cu asalt scena în timp ce Bernie Sanders se afla în campanie în Nevada

Trei protestatare au luat cu asalt scena şi şi-au dat jos tricourile în timp ce senatorul democrat Bernie Sanders se...223

18 feb 00:00MapamondBelgia suspendă cererea de extrădare a Spaniei care îi vizează pe Carles Puigdemont şi Toni Comin

Belgia nu îi va preda Spaniei pe separatiştii catalani Carles Puigdemont şi Toni Comin înainte ca Parlamentul...206

18 feb 00:00MapamondUE promite 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia post-cutremur a Albaniei

Uniunea Europeană a promis 100 de milioane de euro la o conferinţă a donatorilor pe care a organizat-o luni la...216

18 feb 00:00MapamondCoronavirus - Bilanţul a crescut la 1.770 de morţi în China; evoluţia epidedemiei, ''imposibil de prevăzut''

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a crescut luni la 1.770 de morţi în China continentală, potrivit cifrelor...183

18 feb 00:00MapamondChina cere foştilor bolnavi de coronavirus să doneze eşantioane de plasmă

Autorităţile chineze din domeniul sănătăţii au cerut luni persoanelor vindecate de coronavirus să doneze sânge,...227

18 feb 00:00MapamondPasagerii vasului de croazieră Westerdam, căutaţi după confirmarea unei infecţii cu coronavirus

Operatorul vasului american de croazieră Westerdam încearcă în prezent să-i găsească pe cei peste o mie de...203

18 feb 00:00MapamondAtac asupra unei moschei în Norvegia: Suspectul, inculpat pentru 'omucidere' şi 'act terorist'

Parchetul norvegian l-a inculpat luni pentru 'omucidere' şi 'act terorist' pe autorul unui atac armat într-o moschee...219

18 feb 00:00MapamondCazul Griveaux în Franţa: Piotr Pavlenski şi prietena sa, în arest preventiv

Artistul rus Piotr Pavlenski şi prietena sa au fost plasaţi în arest preventiv în cadrul anchetei cu privire la...214

18 feb 00:00MapamondCoronavirus: Un avion cu cetăţeni americani evacuaţi de pe un vas de croazieră din Japonia a aterizat în SUA

Primul avion cu cetăţeni americani evacuaţi de pe vasul de croazieră Diamond Princess, în carantină în largul...223

Sănătate
18 feb 00:00SănătateCoronavirus: noi informații esențiale

Coronavirusul a devenit o problemă de sănătate globală pentru că favorizează apariția infecțiilor severe ale...209

18 feb 00:00SănătateSTUDIU: Traiul în zone aglomerate crește riscul de boli neurologice

Locuirea în apropierea străzilor aglomerate sau a autostrăzilor crește riscul de demență, Parkinson, Alzheimer și...180

18 feb 00:00SănătateCum să mănânci sănătos atunci când nu ai timp: 4 sfaturi utile

Foarte multă lume îmi spune, și pe bună dreptate, că alimentația sănătoasă necesită foarte mult timp. Și...245

18 feb 00:00SănătateRăgușeala: ce afecțiuni poate indica

Răgușeala sau disfonia apare de regulă în suferințele laringiene, care implică și corzile vocale, dar și într-o...229

18 feb 00:00SănătateManagementul toxicității cutanate asociate inhibitorilor EGFR

Toxicitățile cutanate asociate inhibitorilor EGFR (receptorilor factorului de creștere endotelial) reprezintă unele...179

18 feb 00:00SănătateAnestezia dentară: tipuri, avantaje, riscuri, contraindicații

Pentru anumite proceduri dentare e nevoie de anestezie, locală sau generală. Cum se face anestezia, de câte feluri...217

18 feb 00:00SănătateBilanț sinistru: Coronavirusul a ucis sute de persoane într-o singură zi! Numărul persoanelor infectate crește alarmant

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns la 1.775, iar numărul persoanelor infectate a depăşit...174

18 feb 00:00SănătateFrica de coronavirus duce la reacţii incredibile: De ce tratament a avut parte un bărbat din partea familiei

Frica de coronavirus duce la reacţii incredibile! Un bărbat din Satu Mare nu a fost lăsat de familie să intre în...194

18 feb 16:46SănătateS-a dovedit științific. Ceaiul care îți poate prelungi viața

Ceaiul de mușețel îți poate prelungi viața, potrivit unor noi studii. S-a demonstrat că acest tip de ceai scade...272

18 feb 00:00SănătateRemediul natural pentru steatoza hepatică - Legumele care conțin substanța-medicament

Cercetătorii au descoperit că un compus natural, care se găsește în anumite legume, poata trata și preveni...330