REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De ce s-a transformat ÎPS Teodosie în Dumnezeu de Constanța?

De ce s-a transformat ÎPS Teodosie în Dumnezeu de Constanța?

Replica API 23 mai 2020 | 00:34 10531

Trăim în vremuri delicate ce ne oferă circumstanțe noi, cu o populație ce s-a împărțit în două tabere: cei care conștientizează situația de facto și adepții teoriei conspirației (probabil aceiași care consideră că pământul este plat). Asta se întâmplă pe tot globul, nu doar în România. Dincolo de aceste tabere este El, ÎPS Teodosie, cel care s-a ridicat deasupra pandemiei și a legii, pentru a propovădui reapropierea credincioșilor spre biserică, indiferent de riscuri. Are aliați de seamă, chiar în rândurile celor care ar trebui să vegheze la respectarea legii.

Nu puțini au fost cei care s-au mirat că Sfânta Lumină va fi împărțită de două ori pe parcursul aceluiași an, fiind marcată o premieră absolută în istoria creștinătății. Inevitabil, apare simpla întrebare "de ce?". Răspunsul instinctiv ar fi "pentru bani, vor cât mai mulți bani". Se poate, însă nu bănuiesc Arhiepiscopia Tomisului că ar fi măcar aproape de o astfel de "secetă", asemenea Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, rămâne valabilă întrebarea și găsește un răspuns cât se poate de simplu: PUTEREA. Asistăm la o demonstrație de forță fără precedent, asemenea împărțirii Luminii cu repetiție. Este modul cel mai clar de a spune: "Sunt intangibil, eu fac legea, nu voi!".

Să nu ne ascundem după deget. Biserica reprezintă cea mai mare forță, este un stat în stat. Ei bine, ÎPS Teodosie, Dumnezeul din Constanța, marchează o altă premieră și arată că se delimitează și de stat, dar și de Biserică. Într-un mod simplist, am putea spune că este stat, în stat, în stat. Sau poate sunt naiv, iar Arhiepiscopul Tomisului beneficiază de întreg girul Patriarhiei Române pentru a face tot ceea ce poftește domnia sa, indiferent de context sau lege. Posibil a fi a doua variantă, întrucât BOR s-a delimitat de gesturile Arhiepiscopului de Constanța, ori de câte ori a derapat, fără însă a-l mustra măcar.

Am spus la început că Dumnezeul de Constanța are aliați de seamă, autoritățile, care tac și înghit. ÎPS Teodosie a primit recomandări clare privind protecția credincioșilor și cum ar fi cel mai bine să ne protejăm semenii. Degeaba. A ignorat orice fel de recomandare și, la rândul lui, le-a transmis tuturor să nu se bage în treburile bisericii. Iar autoritățile s-au conformat și s-au uitat în altă parte, închizând ochii atunci când aceeași linguriță a fost folosită la Împărtășanie.

A tot "nădăjduit" ca bisericile să nu se închidă și a fost printre puținii Înalți, poate singurul, care a făcut notă discordantă în plină pandemie. Închei prin a-l cita pe apostolul Dumnezeului pe pământ, preotul Tănăsescu, care a transmis presei că: "normele statului nu au jurisdicție asupra Cinei de Taină". Dragilor, mesajul a fost clar înțeles, cuțitul și pâinea se află în mâna voastră, nu trebuie să vă zbateți din răsputeri să dovediți asta, întrucât nu este o noutate. Poate că, ÎPS Teodosie, în timp ce asistă la înmormântarea lui ÎPS Pimen, răpus de COVID, se va întreba: "Dar, totuși, dacă Există?".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol de doi lei. Aveti o fixatie cu omul asta. E bine ca pe el il doare in cot de voi si de obsesiile voastre. E protejat de Dumnezeu, n are nevoie de lauda voastrea si nici nu l intereseaza veninul vostru. E tare omul.
1
4
Au venit din China containerele cu lumanari si trebuie sa le scoata la produs. Expira pana la Pastele din 2021...
5
1
Dupa fraieri. Care o haleste o haleste care nu bravo lor. Poti avea in casa o ivoana te poti ruga zilnic daca vrei in masina, pe strada etc. Le poti face fara sa arati nimanui sau sa te tavalesti prin biserici si cand iesi afara injuri. Depinde de fiecare ce vrea de la viata.
4
2
De toata jena articolul, iar prima fractura de logica atunci cand se afirma ca prelatul propovaduieste reaproprierea credinciosilor de biserica. E simplu, credinta o ai sau nu o ai, la fel, optiunea de a merge la biserica este una libera, nu impusa.Desi la prima vedere tinta articolului ar parea capii bisericii, atacul pare a fi indreptat mai mult asupra credinciosilor, creand ostilitati in societate.Octavian Paler ,inainte de a muri, arata ca suntem o societate bolnava , in care lipseste cu desavarsire solidaritatea intre nefericitii soartei.Lucrul acesta este vizibil in mai multe privinte.
4
4
VENI-TI LA VATRA DORNEI SA VA MINUNATI DE PALATELE ACESTUI ESCROC ADEVARATA STATIUNE
4
2
Stati in casa si spalati-va pe creier oilor,pupati-l in cur pe johanis.Teodosie,Catarama, au singe in instalatie
2
9
Hulbei, daca exista ce anume ? Dumnezeu sau Cobid 19 ? Sti ce-i canta Theodosye lui Basescu ? Nu mi-e frica, nu mi-e frcia de Bau Bau....Aleluia, aleluia, aleluia !
3
0
BOR ,pochime romaneasca, e baza,stilpii de sustinere sustinere a sistemului securist.Activitatea lor n-are nimic de-a face cu Dumnezeu ci cu dracul.
4
2
Teodosie satana pe pamant
6
1
Nu inteleg ce are a face o a doua asa zisa inviere cu banii adunati de biserica. De cate ori ati fost obligati sa dati bani atunci cand ati mers la biserica? Nu v-a obligat nimeni sa dati bani. Teodosie nu face asta pt bani. O face pt preamarirea lui.
3
4
korect ce spune Vic , trebuie urgent internat la Balaceanca , aduna bani cat incap in camarile sle.
8
1
arestati animalul si se rezolva infectarea in Constanta!
7
2
Ce va mai place sa bateti campii cand nu mai aveti ce scrie
1
7
E prietenul meu Teodosie,popa Andrei,popa Vasile ,popa Adrian si ma ajuta cu babele sa ma fac din nou primar.
3
0
problema nu e teo problema e populatia indobitocita. fac popii astia niste manevre electorale de aia au nevoie de ei politicienii si de aici tot corcul. prosti da multi
10
3
Pentru ca poate. Din toate vremurile biserica a fost stat in stat. Si a facut ce a vrut, fara piedici de la nimeni.
16
4
Minunea mare este ca acest derbedeu e liber.
14
4
Nu va obliga nimeni sa fiti crestini ortodocsi. www.clujust.ro clasare-in-cazul-impartasaniei-cu-o-lingurita-de-la-cluj-ordonanta-procurorului-lectie-de-teologie-un-deputat-si-o-avocata-denuntatori
8
10
Nu m-ar mira sa aiba si credinciosi care sa se inghesuie la luat lumina.
21
8
aripi mari si negre de cand a primit nup de la fratii lui judecatori !!! Muie la toti hotii cu mult cacat !!!
16
10
Daca n-ar gasi prosti nu ar face asemenea circ. Nesimtitul asta isi bate joc de biserica si de cele sfinte. Astfel apar ateii si neoprotestantii.
33
7
Teodosie nu face rau nimanui, la fel biserica; foarte rau fac populatiei masurile timpite ale guvernului lui papura-voda; bani sunt numai pentru acest guvern mafiot!
19
34
Teodosie- Raspopitul, vin la tine cand oi fi in 4 scanduri, mosule, sa te scuip. Acum nu vin ca esti in viata si sar farisei si obedientii sa te apere. Te asteapta ........
18
8
Bine mai Sorine
10
4
Un articol, corect! Exista tari cu vechi traditii crestine si sigur, nu isi pot imagina cum este posibil ca oamenii sa sarbatoreasca invierea Domnului de doua ori. In biblie scrie clar,"sa te rogi in odaita ta", ceea ce s-a si intimplat in vremuri grele pentru omenire. Acest individ care isi bate joc de credinta si traditii se poarta ca pe timpul inchizitiei. Face ce vrea, si induce ideea ca daca el hotaraste sa sarbatorim si de sapte ori pastele, asa va fi. Nu suntem instigatori, dar una este una si alta este alta . Ce nu-i clar?!
30
6
nu a patit nimic in leg cu fondurile europene si altele la fel de grave, doar nu va pati pt o lingurita... Prosti sunt oamenii care sustin specimene de genul astuia.
38
3
De 2000 de ani Dumnezeu refuza orice semn sau pronie divina asupra lumii ! Cauza ??? Biserica , slujitorii ei si " credinciosii " nu au reusit sa intre in rezonanta cu divinitatea sau alta forma superioara ! Ritualul sacerdotal nu este decat o forma de extorcare financiara a neputintei si ignorantei umane in fata unui Necunoscut ! Succes celor care stau pe Pamantul "plat" !
18
7
De Hoz,ca a vazut cai merge bine si poate fura si pacali.Toata lumea stie numai credinciosi nu stiu.
20
4
Si asta a frecventat liceul agricol? Asta e hal de titlu? aveti lacune mari in educatie. Nu abordati subiecte care va depasesc sub toate aspectele.Sinteti de plins .
8
25
prostimea l-a facut Dumnezeu, ati vazut cum intra in biserica? cu ambele maini intinse si prostimea se calca-n picioare sa-i pupe mainile.De ce ii pupati mainile?
26
4
S.Hulubei, spune-ne si noua cine iti da ordin si te obliga sa scri doar despre IPSTeodosie? Cine nu te lasa de atatia ani sa scri despre economia orasului, despre fabricile, uzinele distruse dupa89, comertul din cta, transporturile din cta_ la art cu bogdan nitu sau nita dir ctbus nici nu ati primit comentarii, cu toate ca lumea e ffff nemultumita de ratc_, de firmele de stat, de renel, raja,radet-in 2012 plateam 50lei mcub apa calda si nu ai venit sa faci articol, de toate societatile particulare din oras, de lipsa camerelor video,de consilieri,de mizeria din parcul tomis2 si celelalte, fmm d
10
24
Urmeaza : inmormantarea a 2-a. TOATE inmormantarile din Ct din ultimele 2 luni, pt ca au avut loc doar cu max. 8 oameni, vor fi reluate, pt a permite fast, pomeni si plata popilor
26
4
In rolul principal prea-dosnicul si prea-spagarul Teodosie, in rol secundar prostimea care mai crede in povesti de ev mediu.
29
8
Dupa 1990 au stat securisti si activisti de partid linistiti vreo cateva luni,asta pana in luna mai cand a castigat nea Nelu si FSNeul alegerile cu peste 80%dupa care astia au strigat "la vremuri noi tot noi". Imi inchipui cum au ras securisti cand au vazut atatia prosti care pupau sicriul lui Pimen si ii ziceau astuia sfant;la fel si Spagoveanu cine sa ii zica astuia ceva cand el face parte din"vechea garda" aia cu:Iliescu, Pimen,Teoctist,Melescanu,M.Isarescu,Tariceanu,Basescu,etc,adica grei din securitate si P.C.R.fosti si actuali care au condus Romania dupa 1990 pana astazi.
24
5
voi ce scriti aici cu ura si cu patima de rau , ave ti grija voastra nu de ...c...meu! nu se stie in viata voastra, ce a ti fost si ce ce o s a fiti , hai sictiri si s a ...traiti!
9
33
Credinta crestina e una si BOR, cu homosesexualii si turnatorii care o conduc, e alta. Taina luminii nu se repeta. Nu e revelionul ospatarilor.
37
5
pai prost nu e ala care cere prost e ala care se duce ce -ar fi ca toti acesti enoriasi care zic ei ca il slavesc peD-ZEU ar IGNORA CHEMAREA acestui asa zis preot hapsan
28
5
Toti ateii au devenit "doctori in teologie" si dau "instructiuni" crestinilor si clerului ortodox. Habar nu au de canoanele Bisericii si cum se aplica acestea in trairea liturgica dar, ataca in mod fatis credinta crestin ortodoxa. Multi nu au inteles, iar unii se prefac ca nu stiu, ca slujba din noaptea de marti spre miercuri nu este o "reluare" a Liturghiei din noaptea de Inviere ci, o noua Liturghie, care doar se aseamana putin cu Liturghia Invierii. Cat despre impartasirea cu aceeasi lingurita - credinciosii ortodocsi SE IMPARTASESC CU HRISTOS CEL VIU IN MOD REAL, nu simbolic! Pace tuturor!
10
29
nu s a gasit un om din toata dobrogea si l au adus pe molgaldanul asta la constanta sa faca ce vrea el ..siktir cu religia matii
26
5
e o tampenie sa faci alta inviere si apropo de Pimen a murit ca avea 90 de ani murea oricum nu ca avea covid a trait destul
24
7
de mafiot sadea, care tot ce face se numara fara numar.
25
4
pacat c anu mai poate participa si mascariciul bolnav mintal...! ar fi fost defilari de care alegorice cu zeitza nefututis corina martin si zeul prostilor malgas , poate si fiul gigolo raducu , plus multe proaste care sa-si miste fesele...
27
2
cine o mai fi si el, face analize din spatele mintii. Adauga cuvinte si se crede ganditor. Ia zi, tataie, cum cauta el puterea in interiorulbisericii? Ca daca era asa, il zbura multpreaDanielul de nu se vedea. Dar BOR nu s-a delimitat, asa ca aici bati campii. Sigur, mai bati campii si cand spui ca e in cautarea puterii statale. Induci prostia asta plecand cu concluzia in constructia logica: "biserica reprezinta cea mai mare forta in stat". Pulica, daca statul despre care scrii este inca Romania si nu Iran, afla ca Romania este inca stat laic. Puterea BOR in stat nu e trecuta in Constitutie
11
31
organele intime ale lui teodosie sunt luna pentru ca i le-a lustruit cu limba batalul de nevasta-mea ca sa ma angajeze la biserica alminteri jagardeaua slinoasa ma alunga de acasa la COVID !
15
8
Ziar de cacat
8
35
Bravo copilasii mei de la igenizarea organelor intime faceti va treaba non stop nu lasati pe nimeni sa va ia fata.Vreau ca organele intime ale dlui Teodosie sa fie ca ale mele luna de limbile voastrea ascutite ca polizorul.Succesur depline celor care ma tineti igenizat pe mine si pesedeul la fel sa fie in forma maxima.Succesuri gugulanii mei scumpi de voturile voastre de incuiati mintali am nevoie.Voturile voastre ne asigura furaciunile traiul bun distractiile plimbatul si alte mangleli.
11
20
Felicitari
33
7
E mafiot mosu'. Il doare in pula de toti, ii are la mana pe toti inclusiv pe fericitul cel mare.
54
4
Arma cea mai de pret a voastra este ignoranta. Ignorati-l pe acest infractor cu voce tremuranda! Numai cand il aud, mi se face pielea de gaina pe mine. Nu de emotie, de scarba! Cei care aveti credinta intr-o entitate superioara, Dumnezeu, Allah, Buddha etc, pastrati-va credinta in suflet! Nu trebuie sa o demonstrati prin nimic si in fata nimanui. Mai ales in fata unui nenorocit precum acest barbos inutil.
78
7
Daca se aplica pilda cu piatra aruncata atunci vor fi foarte putini politisti,procurori, avocati si judecatori care vor dori sa-l vada pe Spagoveanu si altii ca el in puscarie. Pentru ei pilda e alta' corb la corb nu-si scoate ochii'. SRI-ul tace si bine face si el.
42
4
Astia ce mai vor,ca bani n-avem.Tara arde si baba se piaptana.Pe tapul asta incornorat si ignorant nu-l trage nimeni de barba? De ce in tara nu se fac asemenea slujbe? Ce vor sa ne demonstreze? Cat de prosti sunt cei din Constanta? Unde se mai intampla asa ceva? Ne facem de ras,ne canta toata lumea. Alta slujba de inviere? Nu a fost odata invierea? Cum de doua ori? Sunteti normali? Au sticleti in cap toti daca fac asa ceva.Gesturile necugetate duc la pierderea increderii in biserica a populatiei.
64
8
Preapuscariasul este un dobitoc, o jivina gata de orice, numai sa incaseze bani. Cu orice pret, cu orice marsacie, bani sa fie... Cat despre credinta, numai idiotii mai pot crede ca golanul asta mai merita sa imbrace haina preoteasca. Rusine Patriarhiei romane ca tolereaza ca astfel de golani sa o reprezinte. Rusine si tampitilor care asculta ce cacat mananca puscariasul asta.
67
10
Daca un credincios doreste sa si asume un anumit risc in participarea la slujbe, si in impartasanie de ce ar trebui ingradit in drepturile sale? Binele nu se face cu forta, altfel este abuz.
13
56
Ca Tzapul Teodosie e Diavol, d'aia.
51
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218